Jump to content
Hundesonen.no

Radii - Jack russell terrier


Recommended Posts

På lørdag flyttet en 1år gammel Jack russell tispe inn hos oss. Hun het Lilli hos tidligere eier, men siden jeg ikke var helt komfortabel med det navnet så bestemte jeg meg for å bytte navn. Hun heter nå Radii 🙂
Hun virker som en veldig snill frøken. Veldig sosial, men litt skeptisk og forsiktig til nye ting. Hun hadde aldri hilst på katt før hun kom til oss, så det var noe av det jeg var mest spent på. Vi har to kattunger, så vi er litt avhengig av at de kan bo sammen. Foreløpig har det gått kjempefint! Kattene er vant med hund, så de er veldig avslappet. Radii synes de er veldig interessante, og hilser fint på de. Men så blir de litt skumle om de kommer løpende og lekende mot henne.

Vi har jo ikke blitt så veldig godt kjent enda, siden hun ikke har vært her så lenge enda. Men tenkte det var greit å bare lage en egen tråd her allerede, så kan jeg oppdatere litt om hvordan det går fremover.

Hun har brukt en del tid på å roe seg ned i nytt hjem. Men merker at hun nå er mere åpen for å ta imot godbiter, og hun virker mer "med". Hun er ikke noe glad i at vi går fra henne, da står hun og klynker. Har bare vært alene mens vi har vært på do osv til nå. Har passet på å gå inn igjen når hun er stille. Håper det også går seg til etter hvert. Hun var vant til å være alene fra før, men alt er jo nytt nå. Tenkte å få kjøpt et kamera så jeg kan se hvordan hun er når hun må være litt mer alene.

Ellers har vi allerede klippet klør, og det gikk fint. Hun takler håndtering veldig bra. Jeg må derimot jobbe litt med teknikken, da det var veldig uvant å klippe klør på en så liten hund 😂 Hun må også slankes en del, da hun er ganske så rund.

Hun hadde aldri vært løs ute før, så den neste tiden er planen å trene masse innkalling. Har langline, som jeg tror hun vil sette pris på å få løpt litt med. Håpet er at hun vil kunne gå løs på tur etter hvert, men det får vi bare se an.

Slenger med noen bilder, selv om jeg ikke har fått tatt så mange enda. 

IMG_20210918_201253.jpg

IMG_20210918_201449.jpg

IMG_20210918_221158.jpg

IMG_20210919_113409.jpg

IMG_20210919_113538.jpg

IMG_20210919_125559.jpg

 • Like 9
Link to post
Share on other sites

WOW! Den roen med kattene!

Det at hun ikke har gått noe løs betyr kanskje at hun ikke har noe erfaring med å stikke av også? Har du virkelig funnet gull her?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
43 minutter siden, simira skrev:

WOW! Den roen med kattene!

Det at hun ikke har gått noe løs betyr kanskje at hun ikke har noe erfaring med å stikke av også? Har du virkelig funnet gull her?

Ja, det ser lovende ut med kattene. Hadde forventet at hun var mer gira på de.

Det var min tanke også mtp å gå løs, så jeg krysser fingrene 🙂 Vil heller ha en som aldri har lært seg å stikke av, enn en hund som har lært at det lønner seg å stikke av. Skal ta på langline på henne i morgen tenkte jeg, så hun kan få løpt fra seg litt i hagen. Vi har dessverre ikke noen inngjerede områder her (bare en liten hageflekk), men hun får hvertfall mulighet til å løpe litt med langline. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hun begynner å bli litt modigere med kattene nå. Litt interessert i å løpe etter når de løper, men fremdeles veldig rolig. Tør ikke slippe henne helt løs sammen med de enda. 

Ellers har vi vært ute i hagen med langline på i dag. Så da har hun fått løpt litt, og vi har testet et par innkallinger. Veldig bra foreløpig 🙂 Ikke noe særlig forstyrrelser her, men en plass må man jo starte. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

I morgen er det en uke siden vi hentet Radii. Hun virker fremdeles veldig snill 😍

Hun sliter dog en del med å finne roen og slappe av. Hun har måtte være litt alene, og da veksler hun mellom å stå og ule og å slappe av. Også når vi er hjemme så sliter hun veldig med å finne roen, da er det full fart hele tiden. Må fysisk holde henne for at hun skal slappe sånn noenlunde av. Håper det går seg til etter hvert. Jeg har sovet på sofaen med henne hver natt, men i natt vil jeg prøve å sove i egen seng. Krysser fingrene for at hun klarer å sove. Samboeren vil ikke ha hund på soverommet, så da må hun etter hvert klare å ligge alene i stua. Skjønner jo at alt er nytt og skummelt, men jeg krysser fingrene for at vi finner ut av det snart. Veldig stressende for henne også å være så på hele tiden. 

Og ellers har hun vært på do inne noen ganger. Hun er ikke den enkleste å få til å gå på do ute. Tror nok det henger sammen med at hun er litt engstelig av seg, og det virker som hun helst går på do på samme plass hver gang. Så selv om vi går tur i en times tid så går hun ikke på do. Av og til går hun utenfor når vi kommer hjem, men hun har også da gått på do inne etter tur. 

Så ja, utfordringene kommer nok mer frem når vi blir bedre kjent... Men tror absolutt at begge disse tingene vil gå seg til ettersom hun blir tryggere, og med litt mer tilvenning. 

IMG_20210922_124807.jpg

IMG_20210923_185406.jpg

Link to post
Share on other sites

Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?

Link to post
Share on other sites
25 minutter siden, simira skrev:

Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?

Vi har prøvd å starte forsiktig, men så ble det plutselig et par timer torsdag og fredag pga jobb. Men vi skal bruke neste uke nå på å trene mer på det, at vi bare forsvinner ut i korte perioder. Så håper jeg vi ikke har ødelagt for mye med at hun måtte være alene. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Begynner å gå seg til mtp å roe seg ned nå. Hun finner mye lettere roen nå, og virker også mindre stressa. Var med meg ned på syrommet i dag, hvor jeg egentlig ikke forventet at hun ville finne roen med det første. Tok med senga hennes ned. Men hun la seg ned og slappet av hele tiden mens vi var der 😀

Hun blir mer og mer venn med kattene. Så nå leker de sammen, sover innimellom sammen og vasker hverandre. Hadde virkelig ikke trodd at det skulle gå SÅ bra! 😍 

Hun har ikke være alene noe i helga, utenom når vi selv er på toalettet eller i dusjen. Det er uling og bjeffing med en gang. Hun virker også stressa når vi går ut døra, da smetter hun ut så fort hun kan. Virker som hun da er redd for å bli alene. 

I morgen tenker jeg at jeg får begynne å trene litt mer på den biten. Både at man ikke trenger å smette ut døra når den åpnes, samt at jeg kommer tilbake selv om jeg går ut. Aldri trent slik med en hund som reagerer så mye på å bli alene før. Men jeg håper vi får det til! 

Ellers har vi truffet på noen folk som vil hilse på henne ute på tur. Det synes hun bare er stas, og hun blir kjempeglad for litt ekstra kos 🙂

https://youtube.com/shorts/h9emGFLNzU4?feature=share

 

Snapchat-144311338.jpg

IMG_20210926_152802.jpg

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Jeg er på jobb i dag, så Radii er litt alene hjemme. Eller, samboeren min er hjemme, men han sover fremdeles. Hun fikk en fylt kong når jeg gikk, så hun var underholdt litt. Så når den ikke var interessant mer kom det et par ul før hun la seg ned og slappet av. Hun slapper fremdeles av 🙂 Midt på stuebordet 😂

Ellers har jeg endelig begynt å sove i min egen seng. Hun hadde med seg et bur, så nå har hun sovet i det ved siden av sengen min et par netter. Det går veldig fint. Jeg er egentlig ikke noe glad i bur, så målet er at hun kan sove uten det etter hvert, men uten å komme opp i senga. 

Har ikke trent så mye enda, har fokusert mer på å lære seg å være rolig. Har hatt noen få korte økter med sitt og ligg-trening. Også trener vi litt innkalling når vi er ute. Prøver å alltid ha med noe belønning på tur, sånn at vi kan trene litt innkalling underveis. Hun er stort sett veldig flink! 🙂 

1633158223825.jpg

IMG_20210927_125634.jpg

IMG_20210928_130132.jpg

IMG_20210929_190150.jpg

IMG_20210929_221500.jpg

IMG_20210930_154251.jpg

 • Like 7
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

I dag har meg og Radii vært på vår første trening med hundeklubben sammen. Mest for å se hvordan hun ville oppføre seg i et slikt miljø med andre hunder. Har jo ikke trent noe særlig hjemme, annet enn sitt, kontakt og innkalling. Hun mister fort fokus hjemme i hagen, så jeg hadde ikke de største forventingene. Men jeg synes det gikk overraskende greit. Stort sett lett å få kontakt med. Øvelsene tar vi nok litt i eget tempo. Jeg har ikke helt motivasjonen enda for å trene inn alle lysighetsøvelser. Men tenker det er godt for henne bare å lære å være rolig og holde kontakt selv om det er andre rundt oss 🙂

Oppdaget blodflekker på gulvet idet vi skulle reise på trening. Tydeligvis løpetiden som har startet. Vet ikke om dette er hennes første eller om hun har hatt en før. 

IMG_20211010_185648.jpg

IMG_20211010_190145.jpg

IMG_20211010_185836.jpg

IMG_20211018_120244.jpg

 • Like 6
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.×
×
 • Create New...