Jump to content
Hundesonen.no

Valg av hundeskole


Recommended Posts

Heisann!

Jeg skal ta instruktørutdanning og står mellom noen hundeskoler: Innlandet hundesenter, Lundquist, Nordby(men han har jeg kontaktet to ganger uten å få svar..) og din hundeskole(Tønsberg, så et par timer unna meg). Noen som har erfaringer med disse skolene som vil dele? Synes innlandet virker veldig bra, men er også den dyreste av dem. Jeg vil lære mest om atferd og problemløsning, da dette er mitt interessefelt:)  

Link to post
Share on other sites

Innlandet er 100% positiv trening, en del preget av Turid Rugaas  (startet av en av hennes elever), men jeg opplever dem som oppdatert og flinke. Har ikke gått instruktørutdanningen, men har inntrykk av at de har mye fokus på språk og adferd.

Lundqvist er en av mine favoritter, til tross for at de faktisk bruker korreksjon (men begrenset og ikke i noen stor grad, de bruker det som grensesetting på viktige hverdagslydighetsøvelser). De har et godt system og mye fokus på språk og adferd som en obligatorisk del av fordypningskurset/instruktørutdanningen. @LØJhar vært instruktør der.

Nordby er vel mer tradisjonell og mindre fokusert på adferd og språk.

Din hundeskole kjenner jeg ikke noe til, men lurer på om de har vært nevnt her før. @maysofiekjenner kanskje til de? Tillegg, her var tråden: https://hundesonen.no/topic/83928-din-hundeskole-vestfoldtelemark/

 

Link to post
Share on other sites

Jeg kjenner ikke videre til Din hundeskole, nei. Annet enn at kursdeltakere og andre instruktører ikke har anbefalt det ovenfor meg og flere bekjente. Både på bakgrunn av kompetanse, undervisningsopplegg og generelt inntrykk. Aldri hatt noe med dem selv å gjøre, dog. 

Jeg har gått Nordbys ettårige løp i 2014(?) og syntes det i grunnen var en ålreit utdanning hva angår å lære seg flere aspekter ved hundetrening. Og joda, en en god del av kurset da iallefall var atferdsanalyse, både grundig og løs tilnærming, samt problemløsning. Har dog ikke undersøkt særlig rundt andre løp, så ingen konkret anbefaling, og aner ikke om de fortsatt har det tilbudet der lengre. 

Edited by maysofie
Link to post
Share on other sites

Nå begynner det å bli en god stund siden jeg gikk modulene til Lundqvist, og mye kan ha skjedd siden da. Men som jeg husker det er det vekt på atferd og læringsteori, og en av modulene konsentrerte seg om problemhundløsning. Veldig spennende! Såpass, kanskje, at jeg valgte å gå videre med etologi-studier via nmbu og uio😄 

Link to post
Share on other sites

@simiraliker godt Turid Rugaas og "på talefot med hunden", så var sånn jeg ble nysgjerrig på innlandet ja! Tviler ikke på at deres utdanning er god, men jeg er bare nysgjerrig på om feks lundquist kan være like god-tross halve prisen! Har jo inntrykk av at den også er ganske omfattende! Hvilken ville du valgt om du skulle valgt? 

@maysofieahh, okey-takk for info! Har dårlig kjennskap til Din Hundeskole fra før, så gidder ikke kjøre to timer hver vei dersom det ikke er minst like bra som de andre! 

@LØJhar bare hørt positivt om dem, så da vil jeg tro opplegget holder seg like bra som da du gikk der! Hvordan opplevde du de som holdt kursene? 

 

Tusen takk for at dere deler deres erfaringer med meg, det setter jeg stor pris på! ❤️ 

 

Link to post
Share on other sites

Jeg synes det er jevnt over god kvalitet på instruktørene hos Lundqvist ihvertfall, har gått en del kurs der etterhvert. De har som nevnt mye fokus på språk og adferd i kurs og utdanning, men jeg tror likevel jeg ville vurdert Innlandet om jeg skulle hatt hovedfokus på det som instruktør. Lundqvist som hundeskole er veldig hverdagslydighets-orientert. Du kan jo starte det ene stedet og fortsette det andre? Jeg er ihvertfall veldig glad i instruktører som har bakgrunn fra flere steder.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Litt ot, men mitt inntrykk av hva som er viktigst når det kommer til HD og en valp i utvikling er at man bør unngå veldig glatte overflater og begrense gåing i trapper i den verste vekstperioden, samt holde valpen slank. Samtidig tror jeg det er viktig å la dem utfolde seg fysisk for å utvikle god muskulatur og få utfoldet seg. Jeg har hatt flere korte turer ila dagen, gjerne med valpen løs i skogen eller på gress, istede for en eller to lange som jeg har med voksne hunder eller unghunder. Og selvfølgelig unngå lange turer på asfalt / hardt underlag. Men jeg tror ikke begrenset gåing på asfalt eller litt trapper er farlig heller. Tror sunn fornuft er greit. Jeg bærte mine valper om det var trapp med mer enn typ fire - fem trinn, til jeg ikke orket bære dem lengre (6-7 mnd kanskje? ) Og hund nr 3 vokste opp i byen og gikk korte turer på asfalt hver dag i vekstperioden.  Når det gjelder arv tror jeg det er viktig å se ikke bare på foreldre og besteforeldre, men status på søsken av foreldre, eventuelt tidligere avkom av foreldre.  Og deretter tror jeg også skader eller feil bygning/som vil gi feil belastning (i tillegg til arv) kan bidra til HD eller AD uansett hvor forsiktig man er.  Så, sunn fornuft, gjennomgående god genetikk i stamtavla, slank valp, god muskulatur/valpen får utfolde seg gjevlig, tror jeg funker 😊 Har funka for meg iallfall 😊 og det er relativt mye HD/AD på presa. Jeg tror ikke det er bra å begrense den for mye heller 😊
  • Destillert med Antonsen og Golden er spesielt irriterende og slitsomt.Utrolig at to voksne personer får bruke så mye tid på p4 til å sitte å le av sine patetiske "morsomheter'.Men heldigvis finnes kanalvelger knappen.
  • Betryggende. Fra hva jeg leser på nettet må man nærmest undertrykke valpens livsglede det første halvåret, fordi de skal ikke hoppe, ikke fly etter pinner og baller, ikke gå trapper (eller terreng som likner trapper), helst bare leke fritt uten «opphausing» på bittelitt ujevnt underlag som gressplener, ikke for ujevnt underlag som steinete strender … Virker som en utrolig restriktiv barndom for å unngå HD 😳 Ja, kjenner jeg blir litt tussete allerede. Hadde vært greit å slippe finne opp kruttet selv.   Veldig betryggende som @jma forteller. Å bare gi én type tørrfôr er dyremishandling på min målestokk.  Synes det virker som en god ide med en PennHIP-røntgen ved ~14 ukers alder, og så senke skuldrene litt, eller heve dem, avhengig av det resultatet. Ser man kan «sveise» en symfyse i bekkenet tidlig for å tvinge bekkenet til å vokste rundt lårbeinskula (husker ikke hva den egentlig heter 😅) og få fine hofter på valper som ellers ville fått forholdsvis alvorlige plager som voksne, og den operasjonen virker som det minste ondet av alle muligheter skulle «uhellet» være ute. Better safe than sorry.    (Den type operasjon burde forøvrig være rapporteringspliktig fra veterinær, med mulighet for at veterinæren kan sette avlssperre, for å sikre at de genene ikke går videre i avl. Ingen valper har lyst til å gjennomgå en operasjon.)    
  • Drar opp denne igjen da jeg må få skryte av instruktøren jeg gikk RL-kurs for i helgen: Karen Årseth🤩 WOW for ei dame!! Behagelig og kunnskapsrik, med humor jeg hadde sansen for (også liker hun bullehunder...da er mye gjort😄).                 Hun vil jeg gå kurs for igjen!
  • Jeg har tidligere drevet å regnet på dette. Men som sagt er det viktig å sammenlikne forskjellige fôr på riktig måte om man først skal gjøre det. Synd @tulip ikke er aktiv her inne lenger, hen hadde god greie på det med fôr/råfôring av giganthunder.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...