Jump to content
Hundesonen.no

Vaske hunden ute- hvilken sjampo?


Recommended Posts

Noen som har forslag til hundesjampo, som kan spyles av utendørs uten å være skadelig for miljøet? 

Det er "bare" til en labrador, så trenger ikke noe spesiell type:) 

Link to post
Share on other sites

Har ikke prøvd de selv, men ser endel av mine svenske bekjentskaper liker WashBars. Fås både i såpestykke og flytende, om jeg har skjønt riktig :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

At et produkt er laget med utgangspunkt i råvarer som er dyrket uten plantevernmidler sier jo ingenting om hvordan det ferdige kjemiske produktet påvirker omgivelsene. Å anta at «økologisk» shampoo er mer miljøvennlig enn annen shampoo er derfor en feilslutning gjort fra mangel på informasjon om kjemi og økologi. 
 

Hvilket produkt du skal velge vet jeg ikke, de er vel ganske like gitt at de alle har samme oppgave, men det viktigste er å fortynne med nok vann når du skyller ut, tror jeg. Har aldri sett vegetasjon ta skade av godt fortynnet såpevann (verken kroppssåper eller vaskemiddel/oppvasksåpe) man heller ut, men insekter og andre småkryp kan kanskje skades av det. 
 

Å velge en shampoo med en så kort ingrediensliste som mulig hjelper heller ikke. Lut («naturlig» såpe), som har kortest ingrediensliste og er helt naturlig, er kanskje det minst miljøvennlige man kan helle ut i naturen.

 

Point being: Såpevann er ikke så farlig for miljøet om man ikke bryter overflatespenningen i dammer med det, så unngå å få såpe oppi dammer og bekker ved å passe avstanden til disse når det skylles ut. 

Edited by Maskot
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det er ingen automatikk i at økologisk er miljøvennlig nei. Men ofte en sterk korrelasjon. Men jeg burde kanskje utdypet med at norske økologiske produkter ihvertfall ofte også er produsert med tanke på miljøvennlighet.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Har null peiling på hvor miljøvennlig de er, men jeg bruker Optima pH Hudvask på mine sauebikkjer som av og til får seg en dusj ute i hageslangen. Gjør absolutt jobben sin :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 timer siden, maysofie skrev:

Har null peiling på hvor miljøvennlig de er, men jeg bruker Optima pH Hudvask på mine sauebikkjer som av og til får seg en dusj ute i hageslangen. Gjør absolutt jobben sin :)

 

Jeg bruker den på ustilings hundene minne å jeg. Funker gull

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det enkle er ofte det beste, jeg brukte også Optima PH på Beaglen jeg hadde. Han badet jeg stort sett ute i sommerhalvåret. Merket ikke noe på planter/gress. :) 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Her er ihvertfall en lignende tråd: https://hundesonen.no/topic/88274-jaktgolden-vs-toller Retrieverene er alle generelt omgjengelige og allsidige hunder. Tolleren er litt mindre, og er også kanskje den minst sosiale. Der kan det være litt utrygghet på noen hunder. Jaktvariantene av golden og lab er ganske høytflyvende saker, men det høres ut som dere har planlagt å være rimelig aktive. Jeg har ingen egenerfaring, men har omgåttes flere av begge rasene gjennom trening og kurs. Inntrykket mitt er at labrador kanskje generelt er litt bedre og mer fokusert på jaktbiten. Men ta det med en klype salt. Jeg ville oppsøkt jaktmiljøet og de hundesportene dere ser for dere, og se hvilke jaktvarianter som brukes der og hvordan de gjør det. Ellers er det ikke veldig stor forskjell på de to, så med mindre dere har veldig høye ambisjoner i konkurransemål så tipper jeg dere vil bli like fornøyd med hver av dem.
  • Hei! Vi hadde egentlig bestemt oss for toller, men mens vi har snakket med oppdrettere og eiere av ulike raser samt undersøkt så har jakt golden dukket opp og det samme har jakt labrador. Men siden vi har brukt mest tid på toller så vet vi mest om den, ikke så mye om de andre to. Når vi googler og prøver få litt oversikt over forskjellene blir vi egentlig ikke sånn 100% klokere på hva vi burde velge som førstegangseier av retriever.  Mye av grunnen til at vi ville ha toller var at det er en stor hund i litt mindre format. Den kan brukes til mye mentalt og fysisk, vi ønsker å ha turkompis men også hobby som involverer en eller annen form for søk, smeller, nosework, retriever jakt eller lignende. Når vi blir flinke nok på skudd ser vi for oss å bruke den i praktisk jakt på fugl og kanskje småvilt hvis den egner seg for det. Vi har et stort ønske om å arbeide med hunden, men vil veldig gjerne at den skal være litt sosial og omgjengelig type også. Vi har forstått det sånn at de fleste av bruksrasene trenger litt trening på ro inne for å ikke være for stressa også. Vi er forberedt på mye kursing og har planene klar for valp, grunnkurs, hverdagslydighet og introkurs for å finne hvilken aktivitet vi ønsker å satse på.    Er det noen som har erfaring fra en eller flere av disse rasene som kan komme med noen råd? eventuelt en beskrivelse av hvordan du opplever personligheten og arbeidslysten til den rasen du har erfaring med?     
  • Hei. Jeg har hørt at pris på slik fjerning av lipomer, kuler eller cyster varierer veldig. Vi har hatt slike på to hunder tidligere, men blitt anbefalt av vet. å la de være. Bare av ren nyskjerrighet, noen som har erfaring med hva slike operasjoner koster?
  • https://www.agria.no/globalassets/no/vilkar/hund/vilkar-hund-2021.pdf   Her er den nye. I tilfelle andre også vil lese. Jeg tror at forsikringa nå gjelder uansett hva hoftene til foreldrene er. Bra det🙂
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...