Jump to content
Hundesonen.no

Heisann! Ny her, og ønsker råd :-)


Recommended Posts

Vi får (endelig) hund igjen om halvannen måned! Minstemann hadde litt astma som nyfødt og førskoling, men dette har han vokst av seg, og vi kan på nytt få oss hund. Jeg gleder meg sånn at jeg nesten ikke får sove på nettene 😄

Det er over 12 år siden vi hadde hund sist, og det var en godt voksen, så vi er nærmere 20 år siden vi hadde valp. Vi henter hunden på østlandet, og skal kjøre tilbake til Stavanger. HVordan kan vi gjøre hjemturen så god som mulig for pelsdotten? Jeg tenker at dersom han sover og ser ut til å ha det bra, er det ikke noe grunn til å stoppe for å lufte ham, samtidig er vi forberedt på å stoppe hvert kvarter om det er det som må til. En bekjent av meg mente vi kunne gi valpen reisesyketabletter, men det syns jeg høres så skummelt ut...

Jeg ønsker tips om alt, med så små teskjeer som mulig!

Har lest en del her inne før jeg meldte meg inn, og ser at det er mange kloke mennesker her med masse erfaring og gode tips... Ser frem til å bli bedre kjent 🙂

Edited by Alleggro
Link to post
Share on other sites

Hei og velkommen hit 🙂 Når det gjelder selve hentingen; jeg ville IKKE gitt hvalpen reisesyketablett. Var med og hentet en valp en gang der oppdretter hadde gitt hvalpen tablett, sånn i fall den ble dårlig. Dårlig var den for så vidt, den var sløv og sjanglet rundt , stygt å se på og neppe godt for hvalpen. 
Tenker også at en slik opplevelse kan virke mot sin hensikt, hvis hvalpen forbinder biltur med å være dårlig, så er det neppe noen god erfaring og man risikerer at den forbinder biltur=dårlig. 
 

Så lenge hvalpen sover er det ingen grunn til å stoppe, da er det bare å kjøre. Ta med vann som dere kan gi den underveis. Vet ikke hvor mange timer turen tar? 
 

Ved stopping ,pass på at dere ikke stopper for nært trafikk og ha BÅND på hvalpen. Blir hvalpen skremt av ett eller annet , kan man risikere at den løper avgårde og det ville jo være trist. 
 

Ellers er detbare å spørre i vei, det er ikke så enkelt å ramse opp masse råd, hvis man ikke har noe konkret å forholde seg til. 
Masse lykke til med hvalpen 😶

Link to post
Share on other sites

Jeg har henta valp og hatt lang biltur hjem et par ganger og det har gått helt fint 😊 den ene valpen kasta opp en gang, men bare ta med ekstra pledd, ha flere stopp hvor dere lufter godt, så går det sikkert helt fint 😊 ligger valpen å sover i bilen så ville jeg bare kjørt til den våkner. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror at ‘behovet’ for miljøtrening og sosialiering i stor grad avhengerav hvordan hunden er ‘skrudd i hop’ fra fødselen av. Mao; en mentalt god hund behøver ikke utsettes for alt mellom himmel og jord, før den har felt hvalpetennene, for å bli et fungerende individ .Nå kommer det selvsagt an på hva man mener med fungerende. Personlig anser jeg at hunder ikke har noe som helst å gjøre på 17.mai, russefeiringer og lignende arrangementer eller omgåes fulle folk, med mindre det er en politihund. ‘Klovner’ finnes i forskjellige utgaver og siden jeg ikke har noe ønske om å møte slike, uansett opprinnelse, ser jeg ikke noe behov for tilvenning til slike heller.    Jeg tror heller ikke nødvendigvis det er så bra å eksponere hvalper med alt for mye, jeg mistenker at dette kan virke mot sin hensikt.    Jeg hadde en gang et blandingsrasekull som kom til ved tyvparring. Drektigheten ble ikke oppdaget før det var for sent og kullet kunne ikke kommet på en mer upassende tid. Det var ikke tid  eller mulighet for noe som helst miljøtrening eller sosialisering ( forutenom med husets hunder) . Da hvalpene ble levert mellom 8 og 10 uker gamle, hadde de altså null miljøtrening.    Disse hvalpene  vokste opp til å bli noe av det mest trivelige og stødige hunder man kunne ønske seg. Jeg tror ikke det var uvesentlig at de hadde en mor som det egentlig var synd og skam aldri ble brukt i avl ( med vilje) da hun var gjennomstødig og far var heller ikke noe å utsette på. 
  • Vi har to og trives med det. Skulle gjerne hatt tre. Men som Simira er inne på, kommer det veldig an på typen hund hvor mye jobb det er! Vi har to med veldig forskjellige behov og ønsker. Det er ganske slitsomt å gå separate turer og så videre, sånn at begge skal få en tur de blir fornøyde med. Noe blir jo lettere når de er så forskjellige også, eurasieren er ikke interessert i alle de tingene tolleren er interessert i, så det blir ingen konflikter av f.eks. pinnene eller ballene i hagen som tolleren eier. Men på enkelte områder tror jeg de hadde hatt mer glede av hverandre om de var likere. Tolleren vil helst ligge tett inntil, mens eurasieren vil ha avstand.
  • Her er et kjøleelement til burvifte 🙂 Har samme vifte men uten kjøleelement, så vet ikke hvor effektivt det er.
  • Ja, ei vifte vil vel føles kjølig, men den flytter jo bare luft. Eller har dere varianter som kjøler ned luft?  Finnes det en litt mer praktisk variant av burvifter med fryseelement liksom 😅
  • Jeg spiser ikke selv kjøtt av dyrevernmessige årsaker, og av akkurat samme grunn fôrer jeg min hund en kjøttbasert diett. Jeg velger dog å fôre med fôr som kun benytter seg av plussprodukter fra slakt for å ikke bidra til mer og utnyttelse av hele dyrene, VOM i mitt tilfelle, men det gjelder flere merker. Hunder er obligate carnivores, takler man ikke å ha kjæledyr som er ment for å skulle spise hovedsakelig kjøtt og gi de dette, burde man skaffe seg noe annet enkelt og greit (kaniner eller minigriser f.eks). 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...