Gå til innhold
Hundesonen.no

Håndtering av Vom & Hundemat


Tilly
 Share

Recommended Posts

Hei hei,

Vi får valp i hus til sommeren og har undersøkt en del om hundemat og har falt på at vi kommer til å gi V&H. Ser mange valpevideoer på Youtube og mange sier det er lurt å gjøre matingen om til en liten treningsstund. Er vegetarianer selv så kan ikke så mye om rått kjøtt og lurer på om det er greit å plukke opp og mate V&H fra hendene til valpen når man skal trene sammen med de? Er det veldig viktig at skålen vaskes så snart valpen har spist opp/putte i oppvaskmaskinen og ha flere skåler tilgjengelig? Kanskje litt dumme spørsmål, blir takknemlig for svar :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med V&H så blir det nok veldig mye gris :) konsistensen er som grov kjøttdeig. Da hadde jeg heller kjøpt noe annet til å bruke som belønning med trening, og gitt små måltider med V&H i tillegg. 

Men det som er kjekt med V&M er at du kan smøre det feks inni en kong, også fryse det ned, og gi til valpen når dere starter hjemme alene trening, eller bare vil aktivisere valpen litt med noe mens man vasker huset o.l. 

Jeg pleier å skylle skålene grundig etter bruk, eventuelt vaske de med salo. Bruker egen oppvaskbørste til hundeskåler :) 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 timer siden, Tilly skrev:

Hei hei,

Vi får valp i hus til sommeren og har undersøkt en del om hundemat og har falt på at vi kommer til å gi V&H. Ser mange valpevideoer på Youtube og mange sier det er lurt å gjøre matingen om til en liten treningsstund. Er vegetarianer selv så kan ikke så mye om rått kjøtt og lurer på om det er greit å plukke opp og mate V&H fra hendene til valpen når man skal trene sammen med de? Er det veldig viktig at skålen vaskes så snart valpen har spist opp/putte i oppvaskmaskinen og ha flere skåler tilgjengelig? Kanskje litt dumme spørsmål, blir takknemlig for svar :) 

Jeg ville nok vasket skålene daglig , når det er snakk om rått for mtp bakterivekst i varme omgivelser. 
 

Helt OT men jeg vil gi deg skikkelig applaus for at du ikke tenker på å gjøre hunden til vegetarianer! Hunder er omnivore og det er dyreplageri å tvinge et slikt dyr til å leve på vegetarkost. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Som sagt over ville jeg også valgt noe annent som trenings godis.Jeg er også vegetarianer og har fullforet på vom & hundemat i 3 år. Det går overaskende bra!?Var svært skeptisk i starten men,det er ingen problem. Mi skal ha 500 gram dagen så kjøper pølsene som er 500 gram. Tiner den i kjøleskapet jeg synes den er best skjære i etter 4-6 timer for da er det fast. Slipper griseri?Renhold er viktig. Jeg har ikke oppvaskmaskin. Bruker en fast kniv deler pølsa i 2 i 2 skåle,engangshansker og såklart egen oppvaskbørste. Hun får mat når jeg drar på jobb da blir jo skåla stående til jeg kommer hjem for vaske den men,det går bra. Når jeg er hjem vaskes den straks hun er ferdig spise. Fyller kong og tomme margbein med det og legger  i fryseren  er genialt også. Masse lykke til med valp! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Gåsa skrev:

Hei! Som sagt over ville jeg også valgt noe annent som trenings godis.Jeg er også vegetarianer og har fullforet på vom & hundemat i 3 år. Det går overaskende bra!?Var svært skeptisk i starten men,det er ingen problem. Mi skal ha 500 gram dagen så kjøper pølsene som er 500 gram. Tiner den i kjøleskapet jeg synes den er best skjære i etter 4-6 timer for da er det fast. Slipper griseri?Renhold er viktig. Jeg har ikke oppvaskmaskin. Bruker en fast kniv deler pølsa i 2 i 2 skåle,engangshansker og såklart egen oppvaskbørste. Hun får mat når jeg drar på jobb da blir jo skåla stående til jeg kommer hjem for vaske den men,det går bra. Når jeg er hjem vaskes den straks hun er ferdig spise. Fyller kong og tomme margbein med det og legger  i fryseren  er genialt også. Masse lykke til med valp! 

Jeg bruker heller en saks for å dele pølsene(bruker også 500 gram). Klipper først et hull i plasten, så deler jeg pølsa. Syntes det er lettere og mindre gris på den måten.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Råfôret havner her i enten en form for lickimat eller i kong etc. Jeg deler det enkelt i frossen tilstand, gjerne ute. Bruker en god arbeidskniv, gjerne en sånn som er laget for å slå på med hammer, så legger jeg bare kniven der jeg vil dele pølsa og hamrer løs. Eventuelt søl utenfor skjærebrett/underlag slikker hunden opp. Så er det lett og ta opp dagsrasjoner til tining. Skal jeg putte i kong etc for å fryse, så tar jeg opp hele pølser i kjøleskapet og lar det ligge over natta. Så stuffer jeg flere kong/slanger i samme slengen på morgenen og fryser igjen. Da rekker ikke fôret og tine fullstendig før det fryses igjen, men er tint nok til at man får stappet det. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...