Gå til innhold
Hundesonen.no

Tilly

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tilly

  1. Har du studert tidligere? Altså om du har rutiner når det kommer til studier, og vet ca. hvor mye tid du har til overs. Er det et nytt studie/ny by hvor du er avhengig av å bygge et nettverk? Med valp/hund kan det bli vanskelig når du vil være med på sosiale ting i tillegg til studier tidligere på dagen. Har du råd til å ha hund? Hvis du må ha deltidsjobb i tillegg til fulltidsstudie blir det lite tid til deg selv og en hund. Hvilken rase kunne du tenke deg? Noen raser krever minst 2 timer aktivisering om dagen, mens andre klarer seg med en time. Å ha en understimulert hund når man er sliten og lei er ikke gøy for noen! Jeg fikk hund når jeg startet på masterstudiet mitt. Han er ca. 2 år nå, og jeg synes det har gått ganske fint. Det var fremdeles kun Zoom forelesninger da han var valp, så jeg trengte ikke forlate han for flere timer før han var 4-5 måneder. I tillegg er jo masterstudier mest selvstendig arbeid. Han er en rase som synes en 1.5 tur i tillegg til å løpe fritt et par ganger i uken er ganske perfekt (noen ganger trenger han mer, andre ganger mindre). Jeg har samboer som er hjemme med hunden hvis jeg er borte hele dagen og han hjelper også å betale. For meg har det vært ganske fint å ha tilgang på bil når han var valp med tanke på å møte andre for sosialisering, valpekurs og lignende, men som voksen også for å oppleve mange forskjellige steder uten å stresse med buss. Som student er man mer fleksibel og bestemmer mye av hverdagen selv. Det er ganske fint når sola skinner og man kan dra hjem tidlig for å utnytte finværet sammen med hunden, eller hvis hunden er syk og man helst vil følge med på den mesteparten av dagen. Hadde jeg ikke hatt samboer, bil og allerede vært en "rutinert" student ville jeg ventet med hund. Eventuelt passet hunder gjennom Rover, vært avlastningshjem for noens hund eller adopert en godt voksen hund med forbehold om at man kan tilbringe mye tid sammen de første månedene.
  2. Jeg er samme alder som deg og fikk min første egne hund for snart to år siden. Valgte en mellomstor hund og selv om jeg ikke direkte angrer, vil nok neste hund være en liten pga. de er ofte er lettere å håndtere, billigere i drift, kan være med på flyet osv. Jeg var også godt vant til hund, i min egen forstand, før jeg fikk min egen. Vær forberedt på at det kan være ekstremt slitsomt å ha valp (jeg var alene om det, så det tok også på). Ofte gleder man seg så mye at man tenker at alt skal gå bra. Jeg gikk gjennom noe som ofte blir omtalt som "puppy blues" som varte i flere måneder, om ikke hele det første året. Noen ting jeg ville gjort annerledes: 1. Melde meg inn i rasegrupper på fb og snakke med de som er godt kjent med rasen og stille masse spørsmål. Fortelle hva jeg forventer av en hund, og hva hunden kan forvente av meg. 2. Bruke tid på å finne og være kritisk til oppdrettere. Om mulig, møte foreldrene til valpen (spør masse spørsmål om atferd, personlighet, om de er redd/reservert for noe, om de varsler etc.) og snakke med eiere av tidligere kull. 3. Stå mer opp for valpen, si klart nei til folk/folk med hunder som skal hilse når vi trener. 4. Unngå hundepark og tilfeldige hilsinger og heller avtale treff med valper/hunder hvor vi har snakket om lekestil/personlighet på forhånd (mange facebook grupper for dette). Vi var tidlig på valpekurs og hverdagslydighetskurs som jeg er veldig glad for.
  3. Tilly

    Rådvill

    Anbefaler trygg hund-klubben, du kan google den. De har fokus på selvtillitsbygging gjennom lek, utforsking og mentale aktiviteter, samarbeid mellom hund og eier og mye mer
  4. Du kan sjekke ut Norwich/norfolk terrier!
  5. Kanskje mellompuddel eller dvergpuddel?
  6. Slikking hjelper på stress, så det kan være stresslikking. Kanskje beroligende aktiviteter som lickimat, kong, toppl, snusematte eller eventuelt tyggebein (tygging og snusing hjelper også hvis det er stress) kan hjelpe å få det ut på en bedre måte ?
  7. Tilly

    Knurring

    Ville tatt kontakt med en hundetrener som bruker positive metoder ?
  8. Personlig tror jeg det ville vært annerledes hvis de fysisk skadet valpen din, selv om det nok var skremmende for henne. Jeg ville ha arrangert ukentlige møter med voksne, trygge hunder og lek med andre valper. Hadde en terrier som ble angrepet som valp (en stor hund tok hele han i munnen og ristet), men han ble likevel en flott hund som voksen (hannhunder mislikte han da - som kan være min feil mtp. sosialisering, men alle tisper og valper var fantastisk!). Hunden jeg har nå på 8 mnd ble løpt ned av en labrador som liten valp og han hyyylte, men nå er de gode venner. Det er en kjedelig situasjon, men ikke ta det alt for tungt ? Det kan hende det går litt nedover før det går oppover i treningen igjen, men mange positive erfaringer fremover er nok viktig!
  9. Liker trixie sin "turn around" leke og level 2 og oppover hjernetrimleker fra Nina Ottosson (var ikke vits å kjøpe de enkleste som jeg gjorde, valpen fant ut alt for fort hvordan de løses). Musti har en stor og billig snusematte fra Little&bigger. Kong, toppl og lickimats er også veldig fine å ha (mange måter å bruke de på, søk for eksempel på youtube).
  10. Tilly

    Terrier

    Vokste opp med en liten terrier som var flink til å være i nærheten med mindre det var noe veldig spennende (eneste gangen jeg kan huske han sprang sin vei var når han så en elg, men han kom raskt tilbake). Han fanget aldri gnagere selv om vi gikk mye i skogen med han. Med trening og en god innkalling tror jeg det går veldig fint ?
  11. Tilly

    Hva er normalt?

    Valpen er i en fryktperiode akkurat i den perioden den vanligvis forlater det første hjemmet sitt. Vår var akkurat som du beskriver de første ukene, og etter en stund sprang han mot andre hunder og fremmede for å hilse. Ta med masse godbiter og hold avstand nå mens den er litt usikker. Sosialisering kan ha motvirkende effekt hvis valpen blir overveldet og redd.
  12. Hei! Lurer på hva dere gjør som mental aktivisering med hundene deres og hvor lenge dere holder på. Har hørt at alle hunder burde få minimum 15 minutter mental aktivisering hver dag, men helst en del mer. Vi har flere aktiviseringsleker fra Nina Ottosson og Trixie, men må ærlig si at jeg synes de er ganske dyre, spesielt etter hunden har funnet løsningen og tømmer leken på ett minutt. Har laget en del hjernetrim med pappesker, doruller, håndklær osv., men synes også disse blir tømt ganske raskt. Vi trener også på å gå fint i bånd/passering og hverdagslydighet daglig. Synes det er vanskelig å finne den fine balansen og vil gjerne høre hvordan dere gjør det, eventuelt om noen har gode tips ?
  13. "Owning a dog is a privilege, not a human right."
  14. Jeg har hatt hunder rundt meg hele livet og har opplevd å ha valp i hus da jeg var yngre, men jeg synes likevel det var et stort steg å få egen hund! I tillegg til tidligere erfaring har jeg lest mye og sett mange videoer om hundetrening. Følte meg som en nybegynner igjen når jeg fikk min egen valp i hus ? Meldte meg på valpekurs relativt tidlig som var veldig hjelpsomt! Så lenge man har tid, tålmodighet og er klar for å ta til seg mye ansvar er man nok på god vei tenker jeg.
  15. Tilly

    Hundebæsj

    Valpen vår bokstavelig talt scannet bakken etter tyggis en god periode etter vi tok klyser rett ut av munnen hans flere ganger etter å ha lest det var giftig for hunder. Tror nok han så på det som en slags lek av hvem av oss som fant tyggisen først ? Etter å ha lest igjen og funnet ut at det ikke er så farlig hvis han får det i seg (spesielt når de er "ferdigtygget") har jeg bare latt han være eller bytter med en godbit, og nå bryr han seg ikke om klysene lengre.
  16. Vi slet med trekking på tur før vi begynte å gi MYE ros og godbiter for å gå fint, og belønning hver gang han ser på oss (lettere hvis man har gjort en del kontakttrening på forhånd). Dette har vi holdt på med nesten helt siden vi fikk ham og han er 5 mnd nå og går ikke perfekt, men mye bedre! Det er nok en lang prosess man må ha tålmodighet med. Har med klikker og godbiter hver gang vi går ut slik at jeg kan merke når han gjør gode valg På valpekurset vi var på anbefalte de å feste kobbelet i festet foran på selen, altså på brystet.
  17. Å velge riktig oppdretter er utrolig viktig. At paringer er nøye gjennomtenkt og at de er flinke på å sosialisere/miljøtrene valpen. Angrer på at jeg ikke var mer kritisk til valg av oppdretter selv. Selv om de virket flinke fikk vi oss en utrivelig overraskelse da oppdretteren tok valpen vår i nakkeskinnet rett foran oss. Gjerne les kontrakt før du i det hele tatt bestemmer deg/betaler depositum. Slike ting er lett å glemme i "valperus."
  18. Tror man må ha legeerklæring! Også må hunden ha et merke som viser at den er der som støtte. Edit: så nå at det kun var reiser til USA.
  19. Norwegian tillater hunder som emosjonell støtte på fly ...Er jeg ganske sikker på!
  20. Cavalier ❤️ dessverre er de ganske utsatt for helseproblemer... Men kommer kanskje til å ha en iløpet av livet! Border collier er nydelige, men er usikker på om jeg hadde klart å gi en et liv den fortjente. Og Borzoier er jo magiske, men litt for stor for meg.
  21. Har opplevd at ei ung jente ikke klarte å holde igjen hunden, hun datt og hunden kom byksende etter min. Heldigvis var kjæresten min med og fikk tak i håndtaket på selen og vi kunne gå videre. Neste gang vi så hun gikk tur med hunden gikk hun inn en liten vei og holdte for øynene på hunden, som var ganske komisk! Men ja, viktig at de som går med hunden klarer å holde den igjen.
  22. Whippeter er litt variert hos ulike oppdrettere. Noen er rundt 10 kg, mens andre er nærmere 20 kg. Passet en voksen whippet (stor type) som lekte med de største i hundeparken og var generelt ganske uredd!
  23. Hei hei! Synes jeg har lest flere steder at det er viktig å vise hunden at du har kontroll og at man selv "fikser opp i" situasjoner slik at hunden ikke må føle den må forsvare seg selv ved å utagere. Har googlet litt rundt, men føler ikke jeg har kommet frem til så veldig konkrete svar. Selv har jeg en valp på snart fem måneder som har bjeffet litt på rare lyder utenfra og på andre hunder som har bjeffet, men dette merker jeg allerede har blitt mye bedre ved å gi han godbit og trene litt kontakt før han rekker å reagere. Så jeg lurer egentlig på hva man kan gjøre for å vise hunden at du har kontroll og kommer til å passe på hvis noe skulle skjedd? Er det noe folk uvisst gjør slik at hundene føler de må beskytte seg selv?
  24. Hei, Som tittelen sier så lurer jeg på om valpen min allerede begynner å komme i puberteten, men synes jo det høres veldig ungt ut enda. Oppdaget her om dagen at det så ut som om han hadde et ekstra sett med testikler, noe han har hatt flere ganger de siste dagene etter han har sovet (heter visst svamplegemet/balbus glandis). I dag bjeffet han plutselig på naboen og begynte å grave noe fælt i sofaen som han aldri har gjort før. Han er en mellomstor rase. Er dette uvanlig? Hvis han er i puberteten, vil perioden gå over fortere eller blir den ekstra lang nå? Trodde jeg hadde en liten stund på å lese meg opp på hva jeg skal gjøre når denne fasen kommer ?
  25. Veldig fornøyd med ruffwear webmaster selv (ruffwear har mange forskjellige seler til forskjellig bruk). Har også hørt at minipina har fine trekkseler som lages på mål
×
×
  • Opprett ny...