Gå til innhold
Hundesonen.no

Opie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Opie

  1. Kanskje har man en skikkelig helgetur, med lange dager med trasking og hunden bare sover godt på natta. Men den vil kanskje hente seg godt inn når man kommer hjem igjen, og det går et par dager hvor hunden ikke krever mer enn ut å gjøre fra seg. Restituerer noen dager, etter den/de dagene på fjelltur med mer aktivitet og mindre søvn?
  2. Viktig å være OBS. Vi hentet valp som var 7 uker + et par dager. Jeg var jo skeptisk, men har den tryggeste hund. Fortsatte sosialisering selv, og ble kjent med de andre valpekjøperne også så de kunne treffes. Så det gikk bra for oss. Men kan gå dårlig for andre. Det kommer an på individet også. Vår oppdretter var selv veterinær, så vi kunne stole på henne følte jeg. Og tok da imot denne valpen litt før det vi egentlig tenkte var riktig (8 uker).
  3. Var vel en 90% BC i fjorårets NM i lydighet av en grunn ? ?
  4. Kan kanskje putte vom på en sånn klemmetube og bruke til trening. Sett noen som gjør det
  5. Slenger meg på her for første gang, selv om det er siste dagen i mars. Får slenge meg på april i morgen og Sittet på hjemmekontor i over ett år nå, fikk valp i mai i fjor. Sååå glad for det! Hadde jeg ikke hatt hund hadde jeg vel hatt snittskritt på 2-3000 om dagen. Nå er det minst 10.000. Opie er nå ett år, og i bursdagsgave fikk han fjernet klokapsel etter uhell på balkongen.... Så nå er vi nede i 2000 skritt om dagen igjen ? Kjenner selv at jeg kjeder meg ihjel, og dagene går jo i håndtering av denne foten, rensing, skylling, sokker av, sokker på, hjernetrim/mental aktivisering og ROOOLIGE turer. Nå er det straks to uker siden og fy fader, for et slit nå som ettåringen, hannhund Border Collie begynner å samle opp masse innebygget energi men må fortsatt holdes relativt rolig. Ser han blør fort dersom han har fått en liten raptus på tur, prøver å fange løvblader som blåser etter veien i vinden osv ? Skal sies at han i tillegg har byttet størrelse på lampeskjerm to ganger (!) da han finner sine måter å nå frem til bakfoten på. Lampeskjermen har klart å få av seg i tillegg - så på natta må den festes i sele. Ser jo ut som dyreplageri med alle disse "tauene" og utstyret han skal ha på seg når han skal sove "godt".
  6. Sliter litt med det samme Min har egentlig hatt samme rutiner fra han var kanskje 9 mnd til nå 11 mnd. Holder seg rundt 9 timer på natta. Ut på morgentur kl. 7, men så må han ut igjen 11..! Noen ganger begynner han å mase igjen allered eklokka 9-10 ? Men prøver å vente til hvert fall tidligst 11, og jobbe videre med å forskyve lenger og lenger - til hjemmekontortiden plutselig tar slutt ? De gangene jeg er streng, f.eks. opptatt med møter på hjemmekontoret så må han bare legge seg og vente/sovner. Det positive for oss er at vi nå holder oss til 4 turer om dagen da. Det tenker jeg er helt greit, minimum bør jo være 3-4 turer om dagen. 7 - 11 - 16 - 21 sånn cirka, og så er jo 16-turen på hvertfall en times tid. Men vi må absolutt få skyve på den lunsjturen, til den dagen jeg må tilbake på jobb og være der i 8 timer, som jo blir 9 timer borte, kanskje 10 timer han må holde seg. Off, må få meg hundepasser, vil ikke at han skal være alene hjemme såå lenge egentlig!
  7. Altså, min valp på 8 måneder kan bæsje 4 ganger bare før klokka 12.... Ser ut som han har begynt å bæsjemarkere xD setter seg inntil lyktestolpene
  8. kjenner mange BCer, og også andre raser som legger seg ned i møte med andre hunder. Men også hvis de ser fugler, små barn eller andre ting. Tror det kan ha noe med gjeting med å gjøre? Det er jo typisk at hvis jeg kaster ball med hunden min og ballen stopper før han får tak i den, så legger han seg ned og "gjeter" den ? (?) Jeg prøver å være tidlig ute med å jobbe med kontakt og belønne for det når jeg ser andre hunder. Trene "gå pent" med kontakt. I god tid altså, før han blir for interessert i den andre hunden eller den kommer for nærme. Og så leder jeg hunden min forbi med god avstand til den andre hunden, for å sikre suksess, at vi kommer forbi uten at han legger seg. Og feirer og belønner masse både underveis for å få han med meg i stedet for at han legger seg, og feirer ekstra når vi har passert. Det skal være ti ganger kulere å følge med (på) meg!! Hunden din er ikke så interessert i godbiter? Har du forsøkt pølse, fiskekaker, karbonade eller kokt kylling - i tillegg til jubel, klapping, hopp og sprett og kaste ball/ha drakamp for å "feire" at dere passerer og/eller har passert? ? Må være litt "tusenfryd-ape" som instruktøren på valpekurset mitt sa, haha. Når man konkurrerer med noe hunden elsker. Det har brent seg fast litt, men det funker for oss - selv om naboene mine sikkert tror jeg er klin gæern.
  9. Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav ? Men jeg spurte oppdretter som svarte: De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale. Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.
  10. Opie

    Hente valp ?

    Hei! Hmm.. Mange valper bruker jo valpehalsbånd med ulike farger hos oppdretter, slik at oppdretter vet hvilken valp som er hvem. Ellers ville jeg spurt oppdretter om de kan hjelpe deg med å venne valpene litt til halsbånd før du kommer og henter den Ellers tok vi på valpen sele som den gikk rundt og sov med når vi fikk den i hus, for tilvenning til sele (som er litt mer klumpete å rar å ha på seg enn valpehalsbånd). Hjemme i hus kan det uansett lønne seg å ha på halsbånd med en tynn tråd/bånd på 24/7, slik at man raskt kan få kontroll på valpen hvis den stikker av med f.eks. dine dyreste sko under sofaen, går under TV-benken for å spise ledninger osv NB: Valpehalsbåndet vi fikk fra oppdretter er ikke så trygt å gå med, hvis valpen hopper/springer/napper litt så faller det av med en gang. Jeg ville nok stoppet bilen hver halvtime for å unngå at valpen skvetter på seg i bilen i stedet
  11. Litt off-topic, men siden vi snakker om BC og utstilling (og det andre innlegget jeg fant om dette var fra 08 og arkivert ?) Er det sånn at BC må ha gjeterhundprøve for å gå (evt kun høyere klasser) på utstilling? Ser ut som raseklubben "Norsk Sau og Geit" (herregud ?) jobber for det i hvert fall? Har en BC valp på 6 mnd og har lyst til å ta et kurs, ta han med på valpeshow, og så forhåpentligvis ordentlig utstilling etter hvert. Jeg er helt fersk men tror det kan være en morsom aktivitet for oss. Og så har jeg visst en "utstillings-bc" hvor ingen i slekta hans er brukt på sau ? Edit: jeg søkte litt for å se bilder av BCer på utstilling, og det er jo såvidt man ser kobbelet med all den pelsen, haha. Tror man kan gå for ganske vanlig utstillingsbånd, som er litt diskret/passer til hundens farger?
  12. Hei! Jeg har en BC valp som fikk oppkast + diare natt til onsdag (eller var det torsdag..?) Bedret seg noe dagen etter, etter Zoolac og kylling&ris til måltidene. Avføringen var OK (men så jo at det var Zoolac "i bildet). Men så ble det plutselig sprutbajs igjen i dag. Det interessante/merkelige, er at fire andre hunder i nabolaget også har hatt dårlig mage denne uken! Vi bor alle ved en park, med en bekk og en liten andedam med sandstrand - hvor mennesker frarådes å bade pga. forurensing i vannet. Noen mener det (magetrøbbel hos hundene) kan være grunnet parasitter i sanden (etter måke- og andebæsj). Jeg tror det kommer av at de nettopp har klipt gress i parken ? Ettersom Opie, min hund, ble dårlig i magen sist det var klippet gress, og han ELSKER å spise disse gressklippergress-tustene... nå terpes det på "NEI" eller evt. "SLIPP" og så få kylling som godbit hvis han hører. Hva er deres erfaringer med dårlig mage, når det ikke er forbytte eller kan relateres til stress (siden dette gjelder flere hunder i samme park!) ? Vil gjerne høre deres erfaringer og tanker/teorier!
  13. Hei! Så kult! Ja, jeg er faktisk medlem av OODK, så disse treningene bør jeg absolutt sjekke ut
  14. Hei hei alle på Hundesonen! Jeg er helt ny, selv om jeg har vært blindpassasjer (gjesst) i flere måneder Hei! Jeg heter Martine, er 28 år og kommer fra Gjøvik. Jeg jobber nå som grafisk designer i Oslo hvor jeg bor i leilighet med samboer og vår lille Opie ❤️ Jeg er oppvokst med fuglehunder og hadde en Nordlandshest i tenårene. Samværet og kommunikasjon med dyr har alltid vært min lidenskap! Etter ti år har jeg endelig skaffet meg min helt egen valp her i Oslo. Mer om vidunderet lenger ned Ettersom dette er min første valp dukker det selvsagt opp mange spørsmål som går på blant annet rent hundehold. "jeg klippet kloa for langt, er det farlig?" "Han klør noe forj*****g i tennene, hvordan kan jeg hjelpe han?" "Hvordan holde valpen opptatt?" ? Med Opie som er en Border Collie bruker jeg mye tid på ro-trening, triks, miljø- og sosialtrening. Og jeg må innrømme at jeg ofte prøver å slite han ut fysisk... Her er jeg supergira på å lære mer, av dere som har brukshunder, og kanskje også bor i leilighet. Jeg er veldig interessert i å diskutere emnene "valp" og "Border Collie" naturligvis, samt aktivisering i form av problemløsing, agility, lydighet, hvor finner jeg kurs/treninger (siden jeg er helt fersk i hundemiljøet her i hovedstaden.) Men også helt enkelt tips, råd og erfaringer fra de som har hund som er litt mer enn en liten sofagris som ikke vil ut på tur hvis det er litt pjuskevær ? Hils på Opie! Opie er en "showline" Border Collie født 19. mars og i mai kunne vi endelig hente han hjem. For noen uker det har vært! Nå er Opie 5 måneder gammel og begynner virkelig å ta form, og bli den drømmehunden jeg har ønsket meg, selv om han krever sitt. Dagene går opp og ned kan man si! I motsetning til andre BC-er i nabolaget jager han heldigvis ikke biler og sykler - MEN - fugler og tørt løv som blåser bortover bakken derimot. Der har vi ikke noe å konkurrere med. Og så legger han seg ned hver gang vi møter andre hunder ? Han har forresten sin egen instagramkonto, så sjekk gjerne ut denne for flere bilder av nurket/monsteret, og følg veien vår videre! https://www.instagram.com/opieoftheday/
×
×
  • Opprett ny...