Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Jeg snuser litt på tanken om å kanskje begynne å jakte med springeren min etterhvert. Men jeg har hørt flere advare om å «tenne» han på fugl fordi han da vil bli helt fugle-gal og vil alltid jakte når vi er på vanlige fjellturer. Jeg vil jo bare prøve det ut, gjerne ta jaktprøven etterhvert og kanskje vi blir et fast innslag på jakt hvert år - eller ikke i det hele tatt. Siden jeg selv ikke driver med jakt aktivt med spaniel (og ikke har en working springer ift å spør i ulike jaktforum for spaniels), så blir jeg jo litt i tvil hva jeg skal tro på og hvordan det løses i praksis.

Per nå på tur er han jo som regel alltid i søk etter gode lukter, men han er jo ikke trent systematisk av meg til å lete etter fugl. Har heller ikke kjempe stor fugleinteresse per nå. Gøy om han tilfeldigvis løper på en fugl som trykker og deretter flyr avgårde, men ikke stort mer enn det. Vi skal selvfølgelig på kurs og den slags om det blir jakt på oss, men vil bare høre om dere har noe erfaring? Trenger ikke nødvendigvis være spanieljakt, men en engelsk springer jakter litt jo annerledes og er nærere fører enn f.eks. en engelsk setter. 

Link to post
Share on other sites

Det er jo ikke slik at alle jakthunder blir gale og ukontrollerbare på fjell/skogstur om de er trent i jakt. Og fuglejakt er vel i mye større grad en jakttype der kontroll og samarbeid med hunden er et poeng, så jeg ser ikke at det burde ødelegge noe.

Har ikke du hund fra Inger/Desperadoos? Snakk med henne! (uansett, egentlig) Man skal ikke måtte ha jaktspringer for å kunne bruke den på jakt tenker jeg.

Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, simira skrev:

Har ikke du hund fra Inger/Desperadoos? Snakk med henne! (uansett, egentlig) Man skal ikke måtte ha jaktspringer for å kunne bruke den på jakt tenker jeg.

Jo har det, snakker mye med hun om stort og smått. Men ville bare høre her om noen hadde flere erfaringer? Og neida, trenger ikke jaktspringer for å drive med jakt. Ville bare poengtere at de fleste i de ulike fb-gruppene som omhandler jakt og spaniels har working-versjonene og mest erfaring med de!

Link to post
Share on other sites

Spennende tråd. Jeg har også tenkt tanken på å trene jakt med vår springer spaniel valp (6mnd), men ingen i huset har jegerprøven (ennå). Valpen vår går løs når vi er på tur i skogen, og han holder seg mest i nærheten. Han virker ikke superinteressert i fugl, ender som ligger langs turveien (der går han i bånd) oppdager jeg lenge før ham, hvis han oppdager dem i det hele tatt.

Link to post
Share on other sites

Har hørt fra de som har en working spaniel at plutselig en dag så våkner jaktinnstinktet, og da har man et helt arbeid med å kontrollere det når man ikke vil jakte. Mens andre skiller veldig godt på når det er jakt og når det er tur/agilitytrening/etc. Man vet liksom aldri. Men spanieljakt er kult, blir som støkkjakt, bare litt mindre gåing :P 

Astrid Ellefsen i Vindfinn hundetrening har nettopp lagt ut kurs for vår/sommer, både for spaniel og stående, kanskje det kan være noe for deg? Ellers så anbefaler jeg podcasten Hold The Line, om belønningsbasert fuglehundtrening (retrievere, spaniels og stående) og boken Force Free Gun Dog Training av Jo Laurens (hun samme som har podcasten). 

Superkult om flere jenter vil jakte, og spesielt trene jakthund på en grei måte. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...