Jump to content
Hundesonen.no

Aktivisering av valp i sterk varme


Sunnivamb
 Share

Recommended Posts

De siste dagene har det vært veldig varmt, og varmere skal det bli til uka. Da får vi litt utfordringer med hvordan vi kan aktivisere valpen vår på 10 uker. Vi har hittil stort sett pleid å ha små turer i nærområdet, leke med andre hunder, søk etter godbiter eller innøving av kommandoer som trening ute, men i varmen blir hun så daff og legger seg bare ned (forståelig nok). Det prøver vi å ta hensyn til, men problemet er at hun da ikke får brukt energien sin. Med en gang vi kommer inn (hun vil også gjerne være inne ettersom det er svalere), blir hun da en energibunt og vil leke. Vi ønsker jo at vi i hovedsak er rolige inne, og lek og aktivisering skal skje ute. I tillegg så vet vi ikke helt hvordan hun kan aktiveres og stimuleres inne, med unntak av å få kong med leverpostei. Og når det trikset er brukt, så er det mange timer igjen av dagen. 

Bør også nevne at vi bor i leilighet, så vi har ikke mulighet til å bare åpne døra og ha henne i hagen

Derfor tar vi gjerne imot tips på hva vi kan gjøre for å stimulere og «slite ut» valpen nå når det er så sterk varme. 

Link to comment
Share on other sites

Gå tur tidlig/sent. Gå tur ved vann eller i områder hvor det er bekker osv å kjøle seg ned i under veis. Dusj valpen i litt kjølig vann før dere går ut så den blir gjennomvåt, om dere ikke har vann i nærheten,  eller kjøp et plaskebasseng å ha med ut om dere skal trene. Evt bare vær litt lengre ute,  gå litt,  sitt litt å se på livet og gå litt igjen etc. 

Inne kan dere jo trene,  sitt, dekk,  andre triks eller lydighetsøvelser. Søk etter godbiter(dette kan gjøres ganske utfordrende etterhvert som han skjønner greia). 

Link to comment
Share on other sites

Takk for tips! I går prøvde vi godbitsøk inne, og det funket ganske bra. I dag har vi prøvd med godbiter i flaske, og det har vært kjempegøy! Hun har holdt på med den flaska i timesvis nå.

Vi skal gå til innkjøp av en kjølematte som vi både kan ha inne (er rimelig varmt i leiligheten på ettermiddagen, når sola står på), også kan vi jo ta den med ut når vi skal ut og gå også. Har også tenkt å kjøpe oss en gulvvifte, slik vi får sirkulert litt bedre lufta her! 

Er jo meldt opp mot 30 grader hele denne uka! Stakkars lita med tjukk pels. 

Vi har mulighet til å gå tur der det er vann, men problemet da er at man må gå i ca 10 minutter (altså 20 med valpeføtter ;) ) før man kommer til vannet, og det er en del oppoverbakker. Men å bade henne først var ikke så dumt! Eneste er at hun er relativt skeptisk til badekaret, men men. Får bare venne henne til det.

Link to comment
Share on other sites

Tips: Kjøp ett billig badebasseng (en av de små) på lekebutikken, ha i litt vann (bør ikke være mye, noen cm "dypt", lunkent i temp. Her har både valp og voksne utrolig mye glede av det! 
Lille Smula på bare 10 uker elsker det og leker, legger seg ned og storkoser seg. 
Kjøp ett som har bunn som du ikke trenger å blåse opp, da tåler det mer før det går i stykker :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...