Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan ser hverdagen ut i valpetiden og biting.


Recommended Posts

 

Når dere har valp, hvordan legger dere opp hverdagen de første månedene i form av sosialisering, trening, hvile, fysisk aktivitet og miljøtrening? 
Gjør dere noe betydningsfullt med valpen hver dag? 
Hvordan unngår dere biting? Jeg vil gjerne vite litt om hvordan rutiner dere har på valpetiden og hva deres beste tips er :) 

Jeg prøver å gjøre noe hver dag som har en mening for Maui. Jeg har laget meg en plan over ting jeg vil han skal ha opplevd den første tiden, og er godt i gang med det. 
Det meste av trening, sosialisering og alt sånn går på skinner. Det jeg imidlertid sliter litt med er biting. Han blir overtrøtt og da biter han helt sykt mye. Ting biter han ikke istykker. Jeg gidder ikke ta fra han alt han kommer med av leker til lillemor, fordi han simpelthen ikke ødelegger noe som helst. Han er veldig myk i bittet og bærer det stort sett rundt omkring og leker litt med det. Det er greit for meg, problemet er at han biter oss mye hardere. Meg biter han knapt så lenge han ikke er i raptus/overtrøtt modus, men når han er det og jeg roer han så blir han ekstrem og har bitt meg til blods et par ganger :whistle: Han biter ungen endel, og det er verre å håndtere for hun vimser jo rundt her med flagrende skjørt, og jeg forstår at det er fristende å sette tennene i noe så morsomt og lekent. Jeg vet jo at dette bare er en periode, men har noen tips for å begrense skadeomfanget mens det står på? :P Vi bruker valpegrind på natten, og av og til på dagen hvis han er trøtt og sliter med å roe seg. Ellers har jeg han i fanget og roer han, og det er da han har bitt meg til blods. Han blir helt desperat, men han biter også ganske mye når han ikke er overtrøtt. Hva er deres beste tips? Smøre seg med tålmodighet og eddik? 

Edited by Midas
Link to post
Share on other sites

Jeg har en plan, men valpen kommer ikke før om etpar uker enda, så hvordan det blir i praksis, er jeg ikke helt sikker på enda, må se an valpen tenker jeg.

Jeg har jo siden 2012 hatt 3 valper, så det å ha valp føler jeg at jeg husker ganske godt, så kan jo si litt hva jeg har gjort og hva jeg har tenkt å gjøre med nestemann. Jeg har ikke barn da, så det er jo en annen utfordring så klart, men jeg har noen tanker om det også :P 

I utgangspunktet er jeg for å være på valpen når den er våken og styre aktiviseringen i stor grad, på den måten unngå mest mulig ramp. Det innebærer at når valpen er våken, så trener vi litt, går tur, legger ut et søk eller aktiviserer på andre måter. I denne omgangen har jeg også tenkt å fylle opp fryseren med fylte konger til tilfeller der jeg vil ha litt fri når valpen er våken i tillegg til å ha en løsning på overtrøtte valper og raptus. 

Planen min er at når valpen blir overtrøtt og har raptus, så vil hun få en kong å jobbe med. Å spise roer ned og i stedet for å løpe galemattias og plage det hun kommer over, kan hun heller spise på kongen til hun blir trøtt og sovner selv. Om dette fungerer i praksis vet jeg ikke enda, men det er planen å prøve hvert fall. 

Når det kommer til at valpen biter jentungen, så ville jeg fokusert mye på kontakttrening og å trene inn en god kontaklyd, slik at du har mulighet til å stoppe valpen når du ser at han vil gå etter jenta og bite henne. I tillegg ville jeg trent en del på "følg meg". Det innebærer at valpen skal følge etter deg og ta kontakt i stedet for å bite. Dette lærer du med å først trene kontakt med valpen, 5 godbiter ca. så begynner du å gå. Med en gang valpen følger etter deg, sier du "bra" og gir godbit. Det samme kan du gjøre når valpen er på vei til å bite. Si "bra" før valpen rekker å bite og kast godbiten på gulvet. Gjør dette noen ganger, før du prøver å stoppe å kaste godbiten. Da er det sannsynlig at valpen lurer på hvor godbiten ble av og tar kontakt med deg i stedet. Belønn dette. 

I tillegg til dette er jo tyggebein, griseører, grisehaler eller annet å tygge på gull verdt. Prøv å variere hva du gir, slik at valpen ikke går lei. Bytt gjerne til noe tyggegreier når valpen biter på dere. 

Ellers tenker jeg at en riktig aktivisert valp når den er våken, vil føre til en valp som gjør lite hyss. For å få ned aktivitetsnivået inne, anbefaler jeg at du ikke leker med valpen inne. Dette for å skape assosiasjoner til at inne er vi rolige. Kjør heller på med søksøvelser og kontakttrening. Det kan også være en ide å belønne valpen når den legger seg ned av seg selv inne. Prøv å la godbiten "dale fra himmelen" slik at valpen ikke vet at den kommer fra deg. På den måten slipper du forventninger om trening eller at valpen tigger etter mer. Du trenger ikke belønne mer enn en gang pr. gang valpen legger seg.

I stedet for å gi måltider i skål, gi måltidene som godbitsøk i stedet. I tillegg til å bruke noe av dagsrasjonen til trening (kontakttrening, legge seg, følg meg og å ha i kong). 

Ut over det slår jeg et slag for boka "Hverdagslydighet fra valp til voksen", den er et kjempefint oppslagsverk på ting som oppstår i valpeperioden og hvordan håndtere det :)

Link to post
Share on other sites

Takk for langt svar :) Det er den oppskriften der jeg følger selv. Jeg belønner all kontakt, har en kontaktlyd som jeg bruker når han er i ferd med å finne på noe han ikke skal og belønner såklart hver eneste gang han responderer. Har den boken selv og lest den mange ganger, bruker den også som oppslagsverk. 

Det som er litt utfordringen med han er at han ikke er så spesielt gira på mat. Jeg bruker fryst kong, griseører, struper og liknende tyggeting som jeg varierer mellom og tar bort når han ikke holder på med det. Når han er våken gjør jeg noe med han. Enten av fysisk eller mental art. Jeg jobber hele tiden for at stressnivået skal være lavt når vi trener. Altså hvis han begynner å ase seg opp, som ofte er et tegn på at han begynner å bli sliten, så setter vi oss ned og bare belønner kontakt. Jeg leker eller kaster overhodet ikke med han inne. Jeg har hatt valper før som også har vært aktive, denne er langt i fra den mest aktive og oppfinnsomme valpen jeg har hatt, men det går så mange år mellom at man glemmer litt hvordan man gjorde ting og hvor lang tid det tar før det blir bedring :P 
I tillegg er det første gang jeg har barn og valp samtidig, noe som har sine egne utfordringer. Problemet oppstår når valpen er gira og vil bite på alt som har puls, og han i tillegg ikke er spesielt interessert i å få noe godbit. Har fryst kong til han med diverse, i går lagde jeg en blanding med yoghurt, leverpostei og hvitost som jeg rørte sammen og fryste. Han ville ikke ha det, hverken fryst eller tint. Han liker skinkeost godt, så det bruker jeg som belønning på tube, variert med pølse og hvitost, og godbiter av kaninkjøtt, and og lam. Han får rått fór, så er litt klissete å gå rundt med det i lomma, men han får mindre mat jo mer godis han får. Har også trent endel godbitsøk med han både ute og inne. 
 Det med å alltid avlede når det ser ut som at han skal bite ungen skal jeg være superkonsekvent på nå, så får jeg bare finne noe han synes er godt nok til at det veier opp mot en saftig legg :huh:

Link to post
Share on other sites

Godt tema å lese på. Føler meg ganske fersk, Så godt å lese at vi gjør mye riktig. ? Hvordan gjør dere det med miljøtrening og sosialisering? Litt hver dag? Eller oppdelt? Redd for at det blir for mye, eller for lite.. ? 

Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Moniq skrev:

Godt tema å lese på. Føler meg ganske fersk, Så godt å lese at vi gjør mye riktig. ? Hvordan gjør dere det med miljøtrening og sosialisering? Litt hver dag? Eller oppdelt? Redd for at det blir for mye, eller for lite.. ? 

Jeg gjør litt hver dag i korte økter. Nye steder, forskjellige folk, dyr, lyder, underlag. Korte og positive økter hvor han ikke blir så sliten at han går over i raptusmodus før vi er ferdige :) 

Link to post
Share on other sites

Keep 'em comming! Jeg har ikke hatt valp på mange år og de to siste var veldig enkle og greie i forhold til biting og sånt. 

@Sprettballen hvordan gjør du med belønning av valp og de andre voksne hundene tenker du? 

 

Link to post
Share on other sites

bruker ikke å ha noen plan,  foretrekker å ha flere turer /treningsøkter pr dag helt i starten, istedet for en hovedtur som vi gjerne har senere, hver økt/tur god nok til at valpen blir sliten og sover godt etterpå. Inne er vi rolige og hunder får hjelp til å roe seg om nødvendig. Bånd,  valpebinge, holde/kose, what ever  works. Tur/trening justeres opp gradvis og fortløpende ila den første mnd ca frem til vi er oppe i en eller to litt lengre turer pr dag. 

Biting foretrekker jeg helst bare å stenge vekk,  altså timeout i valpebingen. Med mobile barn hadde jeg nok hatt på line om ikke innkallinga var 100r/om jeg ikke får fulgt med godt nok,  for å få stoppet valpen enkelt ved behov eller dor å bare ha den i nærheten så jeg vet at den ikke finner på noe. Og som regel så slukner de ganske radkt når de er slitne så da blir det ikke så mye å passe på/ikke så mye tid i binge/bpnd uansett.

Sosialisering og miljøtrening, hmm,  aldri hatt noe voldsomt fokus på det, valpen er med på det vanlige, mange dager er det bare skog å se.  Aldri hatt noe problem med det, så ser ikke behovet for å gjøre noe spesielt utav det .

 

Link to post
Share on other sites

Tja, hva gjør jeg egentlig? Begynner å bli lenge siden jeg hadde valp sist.

Mine hunder er med meg på veldig mye, som valp blir de eksponert for alt det de vil møte i sin hverdag uten at jeg tenker så mye målrettet at "dette skal jeg trene på i dag". I alle fall av sosialisering/miljøtrening. De første månedene tar vi oss ekstra god tid for å se på og bare "være".
Hvordan jeg legger det opp videre kommer helt an på individet. Med Galskapen måtte jeg trene spesifikt på ganske mye, der valpen før henne bare var med og komfortabel med alt han ble presentert for.

Hvile/lek regulerer de i hovedsak selv, med mindre valpen tydelig sliter med å koble ut. Raptus og herjing inne opplever jeg ikke som et problem, så lenge det ikke går helt over styr får valp være valp.
Bikker det over i noe veldig usunt holder jeg valpen i ro på fanget eller rundt meg på gulvet, enten ved tvang eller ved å engasjere den i noe rolig sammen med meg. Kan være et lite søk etter godbiter, en kort økt med bakvendtlokking ol. Har aldri benyttet meg av bur eller grind da jeg selv ikke føler jeg har behov for det.

Jeg har noen små filler, sokker og tau liggende som jeg bytter med når valpen finner noe den ikke har lov til å tygge på. Ved biting på folk er jeg mindre pedagogisk. Jeg gir jeg muntlig beskjed om at det ikke er ok, fjerner den rolig om den ikke hører etter, og engasjerer den med noe annet. Velger den på nytt å bite, gjør vi noe ekstremt kjedelig der biting ikke er en mulighet.

Valpene her får fysisk aktivitet på rundt 1 time fra de kommer hit. I starten får de vimse litt fritt når de er våkne i eget tempo der det passer seg og i terrenget på korte turer, før vi gradvis blir mer målrettet på turene. Øker lengde og tempo gradvis.

Det første av trening jeg gjør er å bygge verdi for meg og det vi gjør sammen. Når den er våken bruker jeg så mye tid jeg kan med valpen på en eller annen måte. Det trenger ikke å være lek, tur eller en annen aktivitet, det kan være nok å bare være sammen med valpen i fokus.
Alt av mat, godbiter, lek, tur og hygge kommer gjennom meg, og ressurser kommer ikke gratis. Det skal lønne seg å ha fokus på og være rundt meg. Jeg vil at valpen aktivt skal velge meg i situasjoner der den har flere alternativ. Dette blir en vane og jeg innbiller meg at det gjør det enklere for dem å velge rett i vanskeligere situasjoner senere.

Skal hunden brukes til noe spesielt tenker jeg det er viktig å starte grunntreningen fra dag 1. Den samme holdningen har jeg til oppdragelse. Å ikke løpe ut ytterdøra før beskjed, bruke innkallingslyd ved mat, unngå unødvendig bjeffing, kontakt ved passering av andre hunder, - slike ting begynner jeg tidlig med.

Link to post
Share on other sites
6 timer siden, Raksha skrev:

Keep 'em comming! Jeg har ikke hatt valp på mange år og de to siste var veldig enkle og greie i forhold til biting og sånt. 

@Sprettballen hvordan gjør du med belønning av valp og de andre voksne hundene tenker du? 

 

Ja, si det :P Jeg tenker egentlig at jeg bare belønner valpen og holder fokus på den, så vil jeg tro at de andre gir seg etterhvert når de skjønner at de ikke får noe. Hvert fall på ting jeg trener på som bare gjelder valpen. Kontakttrening før vi går ut og på utsiden av ytterdøren før vi går tur, gå pent i bånd-trening og passering belønner jeg alle på. I starten kommer jeg til å gå en del tur alene med valpen for at den skal få oppleve verden på egenhånd og for å legge et godt grunnlag på tur-lydighet. I tillegg lager vi til eget treningsrom for hundene i kjelleren, der jeg tar med en og en hund inn, evt. trener på at de andre skal vente mens en annen trener o.l.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Herlighet, den lille rampen vår altså! I dag har jeg vært superkonsekvent og avbrutt med kontaktlyd ethvert tilløp til biting på ting han ikke får bite på og på folk. Har også trent mye med klikkeren. Han er rett og slett i en helt annen «state of mind» i kveld! Han er så lettpåvirkelig og lærer ting så fort. Det funker veldig bra å være konsekvent på positiv forsterkning. Har kjøpt kyllingkjøttboller som han likte veldig godt. Biting er jo forbigående, men valpetiden blir så mye koseligere om vi kan kose med han uten å bli bitt hele tiden :) 

 • Like 3
Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Midas skrev:

Herlighet, den lille rampen vår altså! I dag har jeg vært superkonsekvent og avbrutt med kontaktlyd ethvert tilløp til biting på ting han ikke får bite på og på folk. Har også trent mye med klikkeren. Han er rett og slett i en helt annen «state of mind» i kveld! Han er så lettpåvirkelig og lærer ting så fort. Det funker veldig bra å være konsekvent på positiv forsterkning. Har kjøpt kyllingkjøttboller som han likte veldig godt. Biting er jo forbigående, men valpetiden blir så mye koseligere om vi kan kose med han uten å bli bitt hele tiden :) 

Husk at valper er litt dumme, og ting går inn det ene øret og ut det andre. Så når du stopper han fra biting eller forsøk på valpeangrep, så er det lurt å avlede og finne på noe annet etterpå slik at han glemmer det og ikke løper tilbake til det han holdt på med :) 

Link to post
Share on other sites

Har nå hatt valp i 8uker. (Tid slutter de å være valp egentlig? :P

Dagene går nå som de gjør. Hadde en plan på alt vi skulle gjøre, og stresset nok en del de første dagene, men fant etter hvert ut at ting kommer naturlig, både med trening og miljøtrening. 

Vi trener på ett eller annet hele tiden igjennom dagen. Biting overser vi, og gir noe annet å leke med. Trener på at vi er mer spennende og gir han spennende leker. Trener kontakt, sitt og innkalling når det faller seg sånn. Trener på å gå fint i bånd, passere andre hunder og mennesker utne å hilse når vi er ute på tur. 

Han kjører bil 1-3 ganger om dagen. Trener på å være alene hjemme hvertfall en gang om dagen, alt fra en halv time til 3t. (Noe som går overraskende fint, men det er vel fordelen med at vi er en stor hustand, og det ofte er noen inn og ut dørene) 

Vi sliter litt med å få valpen til å hvile, for han sover gjerne med et øye oppe, og spretter opp så fort en av oss rører på seg, og det er litt vanskelig når huset er fullt av unger med makk i rompa. Så det hender ofte jeg må gi han time out i gangen, og lukke han igjen der, sånn at han kjeder seg og legger seg ned. Ikke som straff altså, men mer for at han skal få sjansen til å hvile litt. Dette er sikkert feil metode, men kom gjerne med tips til hva jeg kan gjøre.. Vi prøver å trene på rotrening ute, om det er mye som skjer rundt han, men det er litt vanskelig, for det samme skjer da og, han spretter fort opp igjen.. 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Sprettballen said:

Ja, si det :P Jeg tenker egentlig at jeg bare belønner valpen og holder fokus på den, så vil jeg tro at de andre gir seg etterhvert når de skjønner at de ikke får noe. Hvert fall på ting jeg trener på som bare gjelder valpen. Kontakttrening før vi går ut og på utsiden av ytterdøren før vi går tur, gå pent i bånd-trening og passering belønner jeg alle på. I starten kommer jeg til å gå en del tur alene med valpen for at den skal få oppleve verden på egenhånd og for å legge et godt grunnlag på tur-lydighet. I tillegg lager vi til eget treningsrom for hundene i kjelleren, der jeg tar med en og en hund inn, evt. trener på at de andre skal vente mens en annen trener o.l.

Ja, i rene treningssettinger så vil det være naturlig å skille her. Men å la det regne gobiter osv sånn randomly utover dagen vil være vanskelig her pga matforsvar og hunder som er på konstant matjakt. Så blir interessant å se hvordan jeg skal løse dette. Men regner med jeg får en søt og snill og akkurat passe rampete valp (som gjerne kan motivere lillemor til å rydde etter seg *fnis* ) 

 

Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Raksha skrev:

Ja, i rene treningssettinger så vil det være naturlig å skille her. Men å la det regne gobiter osv sånn randomly utover dagen vil være vanskelig her pga matforsvar og hunder som er på konstant matjakt. Så blir interessant å se hvordan jeg skal løse dette. Men regner med jeg får en søt og snill og akkurat passe rampete valp (som gjerne kan motivere lillemor til å rydde etter seg *fnis* ) 

Ja, ser at det kan være utfordrende om du har problemer med ressursforsvar, absolutt! Selv har vi ikke det i vår flokk. Ikke mer enn hva jeg synes er greit hvert fall, og ikke på godbiter som kommer fra meg. Jeg tenker da må man finne alternative løsninger i så fall. 

Link to post
Share on other sites
Just now, Sprettballen said:

Ja, ser at det kan være utfordrende om du har problemer med ressursforsvar, absolutt! Selv har vi ikke det i vår flokk. Ikke mer enn hva jeg synes er greit hvert fall, og ikke på godbiter som kommer fra meg. Jeg tenker da må man finne alternative løsninger i så fall. 

Det er ikke et problem pr i dag, men skal jeg gå med gobiter i lomma inne eller ha stående og belønne kontinuerlig med det så vil det bli ganske anspent her. Heldigvis går det bra med tyggebein og sånt, så får belønne litt anderledes. 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Har veldig få planer, bare to konkrete som jeg kommer på: 

1) Jeg synes det fungerer veldig fint å være litt i forkant når det kommer til leker og å tygge på ting. Vi prøver å være bevisste på å gi oppmerksomhet når de leker med egne leker og lage minst mulig fuzz ut av stjeling av andre ting. 

2) Vi legger maks innsats i dotreningen med en gang. Ut hele tiden, lykkes masse med tissing ute så vi blir ferdig med den delen så fort som mulig. 

 

Dette er vel de to tingene jeg synes er stress med valp og som vi prøver å "ta ved rota" med en gang. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg gjør ikke så mye ut av dette jeg kjenner jeg. Hun er med over alt og får hilse på snille hunder når det passer. Løper ut hele tiden med henne, det er omtrent det eneste jeg faktisk har et fokus på. Jeg vil at hun skal tisse og bæsje minst mulig inne. Leker gjerne inne jeg, hun herjer og drar og løper, jeg synes bare det er hyggelig. Trener smått kontakt og selvkontroll, når jeg føler for det og med korte økter. Krokodillevalp er kjedelig (og litt vondt) så klart, men da er hun gjerne trøtt og sliten og trenger å minnes på at det er sove hun egentlig vil, så da blir det en økt på fanget med litt hjelp til nettopp det. Jeg tar det meste litt som det kommer og har enda veldig få forbud. Orker ikke bekymre meg for hva som kan komme i framtiden, det får jeg ta hvis det blir aktuelt. Det viktigste akkurat nå er at hun har det gøy og fint, og at hun knytter bånd til oss i familien. Jeg tenker at det meste faller på plass etterhvert, og om hun får noen uvaner på veien så er ikke det verdens største krise. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Med min første hund så skreiv jeg opp en liste over ting jeg ville at hun skulle oppleve og gjøre mens hun var valp. Men med de andre valpene jeg har hatt har det i grunn bare gått av seg selv.

Når valpen er liten pleier jeg å sørge for at dagen består av stort sett korte økter med aktivitet og så ro og hvile (og selvfølgelig masse med lufting i hagen for å gjøre fra seg). Aktivitet kan være å besøke noen, liten tur i byen, liten tur i skogen, godbitsøk, leking/drakamp ol., litt enkel lydighet, kort lek med annen hund, miljøtrening (gå på rart underlag osv) bare for å nevne noen eksempel. Om valpen ikke roer seg av seg selv etter aktiviteten pleier jeg å sitte med dem på fanget til dem roer seg og sovner, eller ha dem på et området hvor det ikke skjer noen ting spennende så dem roer seg etter hvert. Om valpen biter mye etter hender eller andre ting så pleier jeg enten å finne frem en leke og få den til å leke med den istede, eller hvis det er pga at valpen er overtrøtt (etter aktivitet) så blir det tvangsavslapping på fanget til den roer seg. Hun første jeg hadde var ille, så hun hadde en periode hvor hun fikk time-out om bitinga ble for ille. De andre har det vært null problem med.

Det spørs jo også litt på valpen og hvor trygg den er. Har man en valp som er trygg, sosial og avslappa i utgangspunktet så er det jo ikke så viktig med masse sosialisering og miljøtrening, man må bare sørge for at dem får opplevd litt forskjellig med gjevne mellomrom. Men har man en valp som er litt skeptisk til visse situajsoner eller miljøer, så ville jeg brukt mye mer tid på å jobbe med å få det bedre. 

Link to post
Share on other sites

Rent bortsett fra at jeg følger mye mer med med tanke på renslighetstrening, så gjør jeg ingenting 'uvanlig' ut over det. Ingen spesiell tilrettelegging , miljøtrening eller 'sosialisering'. Nå lever mine hunder i flokk, så det kan ikke helt sammenlignes med enehunder dog. 

Link to post
Share on other sites

Denne tråden passet perfekt ettersom vi henter hjem valpen i morgen! 

Blir spennende å se hvordan valpen blir i det nye miljøet, og hva den utfordrer oss på. Vi har kjøpt inn «valpebinge» som vi tenker å benytte slik mange nevner - altså å sette den inn der for at den kan roe seg og når vi skal skåne både den og oss fra seg selv :P Men kan jeg spørre hva dere som bruker det har inne i valpebingen? Vi har jo tenkt noen leker, myke ting å ligge på og eventuelt vannskål. Eller er det mye søl med vannet inne der? Var også et veldig godt tips med å fryse ned kong, men hva har dere inni der som dere fryser ned? Leverpostei for eksempel?

I tillegg er det selvfølgelig meldt høljregn vår første dag med valpen, noe som kan gjøre det veldig interessant om vi får til å unngå «lek» inne. Den må jo få litt oppmerksomhet stakkars liten. Men vi satser på bra vær resten av sommeren, slik vi kan øve inn mere rolig stemning inne og lek ute.

Er det noen av dere som bor i Oslo-området? Kunne veldig gjerne tenke meg å møte andre folk fra hundesonen for å sosialisere valpen. Både voksne hunder, eller andre valper. Kjenner ikke mange med hund, og vil jo starte med sosialiseringen med andre snille hunder.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hverdagen med valp er spennende i seg selv. 
Jeg planlegger valpekjøpet til en periode med ferie, jeg forsøker å gjøre det slik at jeg og mannen kan overlappe hverandre med ferie og at jeg gjerne har en uke eller to til avspassering i tillegg. 
På den måten får jeg 9-10 uker med valpen. 
På denne tiden kan vi arbeide med tillit,relasjoner, gå på do ute, hjemme alene trening og ikke minst masse kos og hygge med nye oppdagelser og miljøtrening/sosialisering :)
Jeg jobber turnus og jobber heller ikke fult, dermed er det svært sjelden hunden må være hjemme en hel arbeidsdag. 

Det ligger veldig mye god trening i nærmiljøet, spesielt her hos oss som bor på landet. 
Jeg forsøker å benytte meg av det jeg har først og fremst, men er ikke fremmed for å oppsøke litt andre miljøer, som by og trafikk etc, for å kunne trene under slike forhold også. 
Her hos oss har vi høner,kaniner,andre hunder og stor tomt, så her er det mye "gratis" trening :)

Når det kommer til biting prøver jeg å avverge det i størst mulig grad, ved å avlede å stoppe det før det eventuelt oppstår (se tegnene på at valpen er sliten, om det har blitt litt i overkant mye og den må hjelpes å roe seg med en kong for eksempel) 
Dersom den biter er jeg ikke fremmed for å si nei. Oppdragelse og trening er for meg to forskjellige ting, og så lenge man er konsekvent og rettferdig, vil ikke konsekvent og rettferdig grensesetting ødelegge for adekvat tillits trening :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • That has gotta hurt.The New York Mets set the single-season record for most hit by pitches with an astounding 106.The Mets beat out the Cincinnati Reds https://www.nymteamstore.com/Bryce_Montes_De_Oca_Jersey, who were hit 105 times in 2021, edging out the Los Angeles Dodgers who were hit 104 times in the same season. The previous record was 103, which was held by the 2008 Cleveland Guardians.New York entered play on Wednesday with 103, before they were hit three times by the Milwaukee Brewers pitching staff to make history. Mark Canha was hit twice and Luis Guillorme was plunked for the record breaker.Manager Buck Showalter requested to keep the record-setting ball.Id say it would be obscene to tell you what I was going to do with it, Showalter said jokingly after the game.No, I havent thought about it to be honest with you. I gave it to the hitting coaches. They can do to it what they want.And not one of them are intentional, its just obviously theres an issue there somewhere.Our guys just dont give. Its not something theyre doing, its just wild pitches. I mean you see them https://www.nymteamstore.com/Yennsy_Diaz_Jersey, theyre not close to the plate, theyre all the way across the batters boxes.
  • Even although preseason victories do not depend, it constantly good towards purchase a gain. The Nuggets trailed the Suns for the the vast majority of the contest until finally a late rally in opposition to their reserves position them upon best. Denver security acquired off toward a sluggish start off in just the initial quarter through making it possible for 35 information. The electricity looked in the direction of be there towards highest of the lineup, nonetheless the execution and interaction seemed toward be dropped. Following the 1st, Denver safety tightened as they did not let the Suns toward rating excess than 24 specifics in just any other quarter Christian Braun T-Shirt. If the Nuggets require toward be a significant contender, they comprise in the direction of contend upon the defensive finish, and Bruce Brown confirmed he will be a mystery piece in the direction of their advancements. Bruce Brown will be an integral portion of this teamAlthough the Nuggets permitted direction as well several information within that initial quarter, it was almost never the fault of Bruce Brown. His electrical power and tenacity upon the defensive close are a little something toward witness. It is virtually Facu Campazzo together with, unless of course he incorporates significantly extra dimension and trades aggressiveness for persistence within the instantly locations. Denver consists of struggled and appears in direction of progress in direction of fight defending the select and roll Paul Millsap T-Shirt, however Bruce Brown functions preventing higher than monitors is interesting. Offensively, he shot the ball quite effectively as properly. He went 4-9 versus the sector alongside with 2-5 versus a few and 2-2 towards the cost-free toss line. Late inside of the match, he took it on himself in the direction of be extra bodily in direction of the rack and that electricity looked in the direction of shift alone for the duration of the lineup. He incorporates the capture-and-shoot recreation in direction of shift alongside with Joker's pinpoint passing electrical power, nevertheless he moreover understands Although towards position the ball upon the deck and enthusiasm in direction of the lane. He will be an appealing participant in the direction of observe this year. Ron Chenoy-United states of america These days Sporting activities Ish Smith can hoopA infamous Nugget killer joins the darkish aspect, and he confirmed why the Nuggets valued him in just the exchange with KCP. He was the substantial scorer for Denver remaining night time, scoring 17 facts upon 7-12 taking pictures alongside with 7 helps. What I take pleasure in regarding his recreation is the mid-assortment feature of it. It is equivalent toward Monte Morris exactly where any time he gets to be off a display and is open up inside the mid-amount oneself can assume that shot towards tumble. Inside of the greatest vital section of the recreation, he returned in direction of the mid-wide range and knocked down 2 of them versus almost the similar location toward spot the recreation upon ice. Bones is essential towards just take backup stage secure responsibilities, however Ish Smith will be a aspect of this rotation. He is a veteran and someone by yourself can depend upon any time the starters have to have a breather and a ground over-all is essential. While the moving acquired challenging very last night time, Smith was there towards convenience the tension, and I assume him toward include a identical influence, with minimal minutes, any time the regular monthly period comes.Photograph via Matthew Stockman/Getty Shots MPJ struggled Was it a main difficulty he struggled remaining night time? No, still it totally wasn't interesting toward look at. He was the basically monthly novice in the direction of perform closing evening, still he didn't participate in together with a newbie. Indeed, it's preseason, hence wins dress in't rely, still he performed which includes it didn't depend. He didn't appear expended, and I consider it injury Denver at moments within that match. He experienced been capturing properly inside of the initial couple of of game titles, still closing night time he shot 2-11 against the industry and 1-5 towards deep Alex English T-Shirt. If it wasn for Suns backup shield Timothe Luwawu-Cabarrot with a in addition/minus of -9, MPJ would comprise the game worst mark at -7. I put on't count on this design of efficiency toward bleed into the regular monthly period, however this match may perhaps be a truth keep track of for Nuggets supporters. It doesn't seem to be that he excess also a great deal a lot more toward his activity this offseason, consequently his pros continue being taking pictures the basketball and rebounding. The trouble with that is if he is made up of an off-evening taking pictures, can the Nuggets depend upon him in direction of nevertheless include a certain affect upon the recreation? I imagine his depth issue will make improvements to as soon as the time results in being moving Jamal Murray T-Shirt, and that will deliver the designs of performances we count on out of him, nonetheless he is specifically consequently damn proficient on your own truly will need in the direction of look at him blossom into an All-Star this calendar year. He unquestionably incorporates the electric power nevertheless it is the regularity he specifications in direction of complete these types of standing. Will remaining night time be an anomaly? We will incorporate towards hesitate and look at.
  • Since hitting his 60th home run of the 2022 season Tuesday against the Pittsburgh Pirates, Aaron Judge has yet to tie Roger Maris for the single-season American League home run record.Wednesday, the Pirates kept Judge from homering, then the Boston Red Sox prevented the slugger from going yard, in all four games at Yankee Stadium over the weekend.Judge went 2-for-11 against the Red Sox in the Bronx, with one extra base hit.Sunday game was cut short on account of rain. After a long rain delay, the game was eventually called, after completing six innings. The rainout would only give Judge three plate appearances Sunday, going 1-for-2 with a walk.The Yankees would collect their 94th victory of the season, winning 2-0, completing a four-game sweep of their arch rival. The Yankees improve to 94-58. Their magic number to clinch the American League East is now two Mel Stottlemyre Jersey. The Toronto Blue Jays trail the Yankees by 8.5 games.The Yankees will now travel to Toronto for a chance to clinch the division in their very next game. The Yankees will play three games against the Blue Jays. One win is all it would take for the Yankees to clinch the AL East for the first time since 2019 and the second time since 2012.Judge, after being held quiet at Yankee Stadium, will attempt to tie Maris record at the Rogers Centre.The Yankees have ten games remaining in the regular season https://www.newyorkfanoutlet.com/Don_Mattingly_Jersey. Judge is currently on pace to finish the season with 64 home runs.
  • Steve Nash will start off his 3rd yr with Brooklyn within doing exercises camp, however already the desire of a name workers is, if not shattered, a little bit cracked. Will Kevin Durant and Kyrie Irving be back again or will Nash be passed a rebuilt Brooklyn Nets with young avid gamers and smaller plans? All those are 2 option missions for the Corridor of Famer. As Brian Lewis notes, he goes into Period 3 of a 4-12 months bundle with surprise marks.Nash consists of recognized his rotations and his endgame handle puzzled Royce O'Neale T-Shirt. In just remaining season playoff sweep at the palms of the Celtics, his perceived absence of strategic modifications arrived underneath hearth. Then this offseason, the Nets dropped 3 total-season assistant coaches and a host of other beneficial staffers. The microscope of the NBA environment will be upon him.Of class, he consists of the comprehensive religion and credit score of Sean Marks backing him up. It was Marks who driven Nash in direction of be part of him in just Brooklyn and the 2 keep on being Wonderful buddies. Irving may well comprise preferred Phil Practical and Durant Ty Lue still that within the very last. The exhibit is upon Nash.Hel be strengthened upon the bench by means of 8 assistants, relatively going the major workers inside the league. It will be hefty upon participant enhancement. When Adam Harrington Chris Chiozza T-Shirt, a KD good friend and most loved, is long gone, Igor Kokoskov, the earlier intellect teach at Phoenix and with the Slovenian and Serbian nationwide groups, consists of been employed. Upon the Nets training roster, Kokoskov is outlined specifically below Nash and his supreme assistant, Jacque Vaughn. The staff members in addition further Adam Caporn and Trevor Hendry who in addition include a great deal participant improvement expertise T.J. Warren T-Shirt. Durant, who reportedly requested for a exchange upon June 30, consists of been doing the job out with Harrington inside of present times. Transfer within a single of KD's off-period routines with @bansky. Boardroom July 21, 2022Is there some thing a lot more toward the movie, released through Boardroom, the KD-owned system, other than doing exercises? Is it a sign toward the Nets possession and control that his loyalty in the direction of buddies and spouse and children is sacrosanct?Kokoskov could Pretty perfectly be top secret in direction of the Nets good results. Nash desired him back again in just 2020 as soon as he was brain teach of Fenerbahce, the Turkish powerhouse. As Alex Schiffer wrote just lately:Before long following Steve Nash was referred to as the Brooklyn Nets brain teach in just 2020, he intended a lengthy-length contact in direction of Turkey toward consider towards retain the services of Igor Kokoškov in the direction of his inaugural training workers. The 2 experienced crossed paths within Phoenix versus 2008-12, every time Kokoškov was an assistant underneath Terry Porter and Alvin Gentry in the course of the again conclude of Nash top and Kokoškov grew to become a person of Nash preferred coaches...Nash isn the simply just critical determine in excess of the Nets who contains crossed paths with Kokoškov or who stocks his pursuits. Kokoškov overlapped with Irving for a single period within just Cleveland. Moreover getting a progress prepare recognized for catering physical exercises in the direction of every player ability established, as Schiffer writes, he is the wizened outdated mind upon the staff members. His resumefeatures brain teaching stints in just the NBA Kevin Durant T-Shirt, Euroleague and FIBA as effectively as assistant gigs within the NCAA at Missouri and with the Clippers, Pistons, Suns, Cavaliers, Magic, Jazz, Kings, Mavericks and already the Nets. He employed all of his stories in the direction of spherical out his working experience. It was he who to start with taught NBA avid gamers the Euro-stage. He moreover is made up of an NBA ring, with the 2004 Pistons.Nash, of study course, will be actively playing with playing cards dealt him by way of Marks and he may well not notice what he relocating toward include upon his camp roster until finally September. Final year, he was dealt a lousy hand, what with Irving refusal in direction of purchase vaccinated, James Harden exchange ask, Kevin Durant knee destruction that shelved him for 6 months, Ben Simmons upon-back again, off-yet again return toward perform and precisely the all round drain of figuring variables out. Brooklyn led the league inside starting up lineups and newbies wound up with approximately 3,000 minutes upon the court docket. Was there plenty of of a historical past upon which in the direction of value his overall performance? The count on is that elements would stabilize this year, still as the summer months incorporates established, that not the circumstance ... at all. It is the opposite. That not in the direction of present excuses for Nash yet as his earlier protegeGoran Dragic claimed of the time. very working day there was nearly anything option, anything at all unachievable.Of system, a single of the benefits of a Great teach is his or her electricity in direction of transform. With 154 online games at the moment upon his resume Nash contains recognized it all and no subject what the roster upon September 27. hel be judged by way of what he becomes versus it.
  • The Eagles eked out a get from a scrappy Colts squad, beating a handful of problems and sloppy perform towards boost in direction of 9-1. Despite the fact that there is lots for the staff members in the direction of enhance on coming out of this 1, there are some notes specially relating to the Eagles newcomers. Jordan Davis: Order Much better Shortly, buthe Eagles, perhaps, ideally, identified their protect against-hole, hole-stuffers in the direction of advantage the agony of Jordan Davislack. The addition of possibly Ndamukong Suh and Linval Joseph experienced a apparent have an affect on upon Sunday. The 2 veteran defensive tackles served Philly continue to keep Jonathan Taylor towards below 4 yards a bring. Within just truth, this was the initial recreation the Eagles stored an opponent towards down below 100 yards hurrying due to the fact the Jaguars activity!The Eagles will however welcome back again Jordan Davis with open up palms as soon as he is wholesome, that is for yes. Sadly, the sturdy engage in in opposition to Suh and Joseph Herman Edwards Jersey, if it sustains, may well permit Philly towards usefulness the beginner back again within just and not hurry his exercise. After they contain a entirely wholesome Jordan Davis AND Linval Joseph and Ndamukong Suh, the staff can experience actually Great relating to their electricity towards plug up the center of the sector. Grant Calcaterra: DGrant Calcaterra noticed a hefty uptick inside of his snaps with Dallas Goedert out ... nonetheless unsuccessful in direction of genuinely do every thing absolutely sure. Practically, his simply logged stat against the working day was an early video game retaining penalty that contributed in direction of the Eagles gradual get started. The Eagles will determine out a course in the direction of exchange Goedert obtaining output in the course of focusing on their extensive receivers far more, yet Calcaterra demands in the direction of enjoy even further disciplined soccer anytime he is upon the sector Gardner Minshew Jersey. Britain Covey: Not extensive for his roleThe Britain Covey experiment may perhaps be coming toward an stop. Covey was not upon kick returns upon Sunday and basically fielded a solitary punt, albeit for 13 yards. The workers may possibly be wanting for other functions given that Covey, a 25-calendar year-outdated newbie, is made up of unsuccessful in direction of deliver a sure influence throughout 10 game titles. The Take it easy: CMost specially, Reed Blankenship observed a number of snaps upon security as the 6th DB, enjoying higher than Kon Wallace. Blankenship experienced a potent preseason and his emergence would Deliver the Eagles some required element within their defensive backfield Ron Jaworski Jersey. Nakobe Dean is even now looking at the safety in opposition to the sideline, merely taking part in upon distinctive groups. TJ Edwards and Kyzir White carry on toward retain tightly on to the beginning linebacker roles.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...