Jump to content
Hundesonen.no

stille uferdig junior


Recommended Posts

Har lyst til å i stille i ølen, men valpen er enda ganske spe og uferdig i kroppen. Nå er hun 6 mnd og vil være 9 mnd til utstillingen. men hvordan er det å stille en uferdig junior? da hun andre var junior var hun godt utviklet allerede ved 6 mnd. vil dommeren ta hensyn til alder eller kan vi ryke ut med Gul? :P er det en mulighet at hun kan bli kraftigere på 3 måneder? 

Sara Silnes Lothe sitt bilde.

hun er helt lik som elstemann når hun var rett under 4 mnd :teehe:(6,5 mnd på bildet)

 

Link to post
Share on other sites

Det varierer fra dommer til dommer. Noen tar hensyn til at hunden er i vekst og ikke har alt på plass enda, mens andre ønsker juniorer som ser så og si ferdig ut. Men ville nå bare stilt, jeg. Kan jo hende hunden har fått utviklet seg mye frem til utstillingen :)

Link to post
Share on other sites

Dommer har ikke krystallkule, så de skal dømme hunden der og da. Men det er jo forskjell på å være uferdig og uferdig til tross for alderen - vi har aldersklasser for en grunn. Men det er jo sjelden at juniorer ser ut som championer. 

Ol hunden for dagen er wv kvalitet good så får du det - men det er ikke verdens undergang. Min internasjonale champion har fått good et par ganger, FCI avslo ikke championatsøknaden for det :-D 

Vil du stille, så still. Men om du kun er ute etter cert, så kan det kanskje være en idé å vente. Du får nok et bedre svar på det fra noen som faktisk kan rasen, jeg aner ikke hva som er for spinkelt, spinkelt, normalt, kraftig, for kraftig i din rase.

Men jeg kan jo legge til at jeg har stilt uferdige juniorer selv, både for treningen, fordi jeg har lyst til å stille, fordi av og til gjør dommere rare ting som å sette opp uferdige juniorer uten masse og vinkler, og fordi jeg justerer ambisjonsnivået etter hva jeg stiller - jeg ser jo selv hva jeg har.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hun vil nødvendigvis utvikle seg mye på 3 mnd. Se ann hvordan hunden er når fristen nærmer seg. Selv liker jeg ikke å dra på hunden dårlige premieringer fordi den ser ut som et rangel. Men om rammene er bra, og hunden ikke mangler så mye, så er det bare å prøve :)

Link to post
Share on other sites

Dommeren dømmer den hunden den ser i ringen der og da, så om hunden der og da ikke ser spesielt bra ut, vil den jo få premiegrad deretter. :) Om man skal stille eller ikke må man jo vurdere selv - stiller man for å gjøre det bra så stiller man ikke en uferdig, lite utviklet hund eller en hund som er for tynn, for tykk, i dårlig pels ellers ikke i utstillingskondisjon. Stiller man derimot for treningens skyld eller for å ha det moro, så spiller det jo ingen stor rolle hva resultatet blir.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja det også (trene hund), men det er også mange harajegere som lar børsa ligge i bilen og ihvertfall lar hunden lose en eller to ekstra runder. Jeg kjenner mange harajegere og sier kun det de sier.
  • Noen driver med treningsslipp, der målet ikke nødvendigvis er å skyte noe men å gi hunden erfaring. Det er ikke noe sånt du tenker på? Slik trening har et formål, og blir noe annet enn å bare slippe dem for moro skyld. Å la hunder jage dyr uten noe videre mål og mening enn å høre hunden jage høres sært ut. For ikke å nevne at det vitner om lite respekt for viltet. Dersom du skal ha ansvar for hunden under drevet, må du nok være mer engasjert i hva hunden driver med enn å kun drikke kaffe mens du hører på losen.  Du bør ha hundepeiler på den, og følge med på den, slik at du vet hvor den er til en hver tid (de loser jo ikke hele tiden). Avhengig av hva slags sted du skal slippe selvfølgelig, men en hund kan raskt sette nesa mot traffikerte veier, gårdstun, ut av jakterrenget (der den ikke har lov å jage) eller mot andre ting i terrenget som kan være skadelig. Du må ha en viss oversikt over hva den jager, da den ikke nødvendigvis bare vil jage hare. En løs på drevet halsende hund med boghøyde over 41cm (som gjelder dunker) har ikke lov til å jage rådyr og hjort og hunden kan skade seg om den møter andre former for feil type vilt, så dette er ting du må følge med på. Ser du tegn på at hunden gjør noe den ikke burde, må du få kalt den inn eller ta beina fatt og få avskjært den. Det er selvfølgelig en del som ikke bryr seg om slike ting som jeg nevner her, men jeg mener det er veldig viktig om man ønsker å være en ansvarlig hundeeier og har respekt for lover, regler og viltet.
  • Det er vel en rimelig sjelden rase med få oppdrettere, så jeg tror du er rimelig sent ute om du ønsker deg valp i år. Jeg tipper NJFF er veien å gå, siden det er jakthunder og neppe selges til folk som ikke driver med jakt. Hva er det du ikke blir klok på med Hamiltonringen? De har en fin oversikt på kull? https://hamiltonringen.wordpress.com/avlsradet/2019-2020/  
  • På utkikk etter Hamiltonvalp. Kan være både norsk og svensk oppdrett.  Noen som vet om? Har sett litt på hamiltonringen, men blir ikke noe klokere. På forhånd takk:)  
  • Vel, de er ikke like (dvs han er veldig lik broren og ene søstra si) for det er jo blandinger. Så noen har mer lundehundpreg og noen har mer buhundpreg. Men her er min i hvert fall 😊 Han med hvitt i ansiktet er også prosjekthund, sønn av min Banzai (så han har bu/lunde-far og lunde mor. Banzai har buhundmor og lundehundfar). Veldig lik lundehund i personlighet  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...