Jump to content
Hundesonen.no

Stoler du på barnehager?


QUEST
 Share

Recommended Posts

https://www.familieverden.no/barnehage/utrolige-opplevelser-med-barnehagen/

https://www.aftenposten.no/norge/i/4O34o/Barnehage-glemte-trearing-pa-bussen

https://www.f-b.no/nyheter/nyheter/trearing-glemt-i-barnehagen-de-ansatte-laste-dorene-og-gikk-hjem/s/2-2.952-1.8027527

https://www.nrk.no/telemark/barnehage-glemte-barn-pa-tur-1.7512585

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/toaaring-ble-glemt-igjen-paa-barnehagetur/a/514201/

http://www.tv2.no/a/5990161/

https://www.familieverden.no/barnehage/hun-kysset-sonnen-min-pa-munnen/

Dette er bare noen saker etter et kjapt søk. Jeg kjenner til flere episoder , mer eller mindre graverende og ikke alle har kommet frem i media. Jepp, alle er mennesker og kan gjøre feil men hvis man passer andres barn, har man da ikke et ekstra stort ansvar ? 

Hva mener du om barnehager?  Bør ansatte med f.eks kraftige fobier , som de ikke klarer å skjule arbeide i barnehage? Eksempel; ansatt er hysterisk redd hunder og hver gang noen kommer i nærheten med hund ( selv i bånd) så skriker vedkommende opp om at man må fjerne hunden. Fobier er som kjent 'smittsomme'. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjenner til barnehager som bare ansetter hva som helst  og også folk som jobber med barn bare for å ha en jobb. 

Jeg stoler på den barnehagen hun går i nå. :) De er dedikerte og bryr seg, vi kjenner de godt. De lærer mye og har matteprosjekt, fokus på antimobbing og på miljø. 

Selvsagt kan det skje uhell likevel dessverre. 

Var ikke fornøyd med forrige, den er privat og eier tar ut millionbeløp, samtidig som styrer skriver mail til foreldre for å høre om de har noen gamle bøker barna kan få. Bare masse nye vikarer hele tiden og oppbevaringsplass, ikke noe mer.

Link to comment
Share on other sites

Kan signer det @Marie skriver - var såvidt innom som vikar i en barnehage jeg aldri hadde sendt barnet mitt i (annen landsdel - mange år siden). Og jeg har jobbet i barnehager jeg ikke hadde hatt "problemer" med å sende barnet mitt i. Skriver "problemer" fordi det er alltid vanskelig å sende barnet sitt til andre mennesker. Jeg er fornøyd med barnehagen hun går i. 

Så for å svare på spørsmålet - nei jeg stoler ikke blindt på barnehager, overhodet ikke. Heldigvis finnes det veldig mange dyktige kvalifiserte folk i barnehager rundt om i norges land. Men vi som foreldre eller fagpersoner som kommer i kontakt med barnehager må følge med. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Stoler ikke blindt på barnehager generelt nei, men tenker at barnehager og barnehageansatte stort sett gjør så godt de kan og vel så det. Har bare tre ukers erfaring som barnehagemamma, kommunal, relativt stor barnehage, og er allerede blitt imponert over hvor godt de ser sønnen min og hvor godt de har klart å bli kjent med ham på kort tid. Så håper det fortsetter :) 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nå er det noen år siden mine barn gikk i barnehagen, men nei, jeg stolte ikke på barnehager da. I en av barnehagene var det faktisk en av de andre foreldrene som beviste ved å merke bleia at barnet hennes ikke ble skifta på i løpet av dagen. Ikke rart at ungen ble sår, og ikke f... om barnehagen innrømmet noe. Mine barn sluttet i den barnehagen ikke så lenge etter det, for å si det sånn. 

Med tanke på hvor ivrige NAV har vært på å putte meg på tiltak i barnehage/SFO, ser jeg ingen grunn som helst til å stole på at de som jobber der er spesielt opptatt av barn. Jeg mener, jeg er ikke det. Jeg har presisert i alle sånne intervjuer at jeg ikke vil jobbe med barn, allikevel så har de insistert, og jeg skjønner jo hvorfor - det er jo alltid manko på folk i barnehager, og barnehager tar mer enn gjerne i mot litt gratis arbeidskraft. Det burde være en forutsetning at man liker barn for å jobbe med barn, syns jeg. 

Nå er ikke alt svart da, jeg syns jo at de barnehagene vi har vært innom, jevnt over har vært bra. Det var den ene der de ikke skifta bleier, og det er vel det. Men vi har holdt oss til små barnehager med nok voksne ansatte, da har det vært lett å holde oversikt og man blir kjent med personalet. Det fantes ikke disse digre læringsverkstedene og hoppenspretter da mine var små, og jeg kjenner jeg er glad for det, jeg ser for meg at med snørrogørti unger og en bøtte med voksne folk, da er det lett å miste oversikten. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv jobbet i barnehage og poden har vært i 2 forskjellige barnehager. Jeg ville lett hatt barnet mitt i barnehagen der jeg jobbet.  Jeg hadde større ansvarsfølelse for hvert og ett av  barna jeg jobbet med der, enn det jeg har for de 69 millioner pengene  jeg har ansvar for nå. Slik inbilder jeg meg at de fleste mennesker føler. Man blir jo oppriktig glad i barna man tilbringer 8 timer hver dag med . Hvis man er normalt skrudd sammen , og det er heldigvis de fleste. 

Begge barnehagene jeg har hatt poden i har jeg vært fornøyd med. Nå har jeg et svært verbalt barn som har vært i stand til å fortelle om opplevelser fra han begynte i barnehagen og det har selvfølgelig vært en ekstra trygghet. Jeg har opplevd at de har sett han og i stor grad dekket hans behov. 

Så ja: i det store og det hele stoler jeg på barnehager. De aller fleste barn i Norge går i barnehager og de aller fleste har en trygg og god opplevelse.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Enda godt jeg ikke skal ha barn, for jeg stoler ikke på barnehager for fem flate øre. Jeg er selv merket for livet fra da jeg gikk i barnehage, og uten at jeg vil gå i detalj om selve hendelsen så kan jeg si at de ansatte håndterte situasjonen ekstremt dårlig. Det er riktignok en evighet siden, men ut i fra dagens avisoppslag ser det ikke veldig mye bedre ut nå.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har jobba i barnehage, og ser desverre problemstillingene og grunner til at foreldre ikke stoler på barnehagen. Den ene grunnen er personaltetthet. Her er normen 3 voksne på 18 barn, dvs 6 barn på hver voksen. Det er mange nok det, men så er man deler av dagen bare 2 voksne på 18 barn fordi pedagogen skal på møter, ha plantid, foreldresamtaler osv. Når du da er alene med 9 barn og en har bæsja, går du da fra de 8 andre for å bytte den bleia eller må det ene barnet vente?

Det andre er hvem som jobber i barnehage. "Alle kan jobbe med barn", sier NAV og kommunen. NAV sender folk til å jobbe i barnehage, kommunen "omplasserer" folk som ikke funker andre steder til barnehagen. Da får du folk som nekter å bytte bleier, hjelpe til med dobesøk osv, folk som sitter på en benk og skravler med de andre ansatte istedenfor å leke med barna ute osv - og folk som ikke klarer å ta voksenrollen når barna tester, og synker ned på deres nivå og blir barnslige. Kunne fortsatt osv osv.

Skjønner at en del har med økonomi å gjøre, og jeg tror løsningen er å slutte å dumpe folk til å jobbe i barnehagene og å øke antall voksne per barn. For det å jobbe i barnehage når man faktisk liker å jobbe med barn er verdens beste jobb!!

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Kåre Lise skrev:

Det er nå ikke helt riktig uten at jeg kjenner alle detaljene. 

Politiattest i barnehagen

At mennesker med forskrudd syn på barn ikke skal arbeide med barn tar jeg  som en selvfølge men jeg tenker at det likevel er mange som overhodet ikke egner seg for å jobbe med barn, dog av andre årsaker. 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...