Kenzo Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil? Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tmp Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Halvtine (så lite som mulig), dele og inn i fryseren med resten. Det er vel eneste mulighet tenker jeg ;-) Selv har jegaldri gjort det da jeg har brukt halvkilopølser. Lurer selv hva folk synes om V&H vs Provit. Jeg har matleie hunder og har nå kjøpt første posen med frosen for (oksekjøtt) for å variere. De får vanligvis V&H lam med litt tørrfor ved siden av. Det hjelper nok litt på "matleiheten", og de virker å synes maten er interessant og rar på samme tid Kvaliteten har jeg ikke formening om enda (her lurer jeg på andres erfaring), men det er utrolig mye mer praktisk synes jeg for man tar jo bare opp det man trenger, i tillegg er det litt å tygge på som er positivt og lettere å gi frossent, noe mine liker :-) Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Absolutt ikke noe problem å tine og fryse ned igjen, gjør jo ikke noe til mennesker heller, det. Men kjøtt og fisk skal tines i kjøleskap, og fordel å ikke tine det 100%, mye mindre klin og da om man deler opp mens det enda er helt fast. Jeg kjøper veldig små poser og fryser ned i dagsrasjoner. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kenzo Skrevet 28. Juli 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bellare Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Vi kjøper 20kg blokk. Halvtinar, så fram med kjøttøks og hammar Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingidano Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 49 minutter siden, Kenzo skrev: Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p Du kan dele den frossen med vanlig håndsag/tresag. Blir litt klin, så anbefaler å stå ute og å la hunden rydde opp etterpå Dersom eg kjøper 5kg pleier eg la de ligge på kjøkkenbenken en halvtime-time før eg klarer å dele de med kniv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Belgerpia Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kenzo Skrevet 28. Juli 2016 Forfatter Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Takk for tips dere! Er jo enklest å tine sånn halvveis opp og så dele, så jeg får se hva vi ender opp med! Jeg er generelt veldig skeptisk til å tine og fryse. Gjør det ikke med mat overhodet, men stoler på dere Takk for tips! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Jeg har kjøpt tyvekilosblokker siden 2011, og det har fungert finfint både å heltine og halvtine før "partering". Jeg har kjøpt en elektrisk bajonettsag med metallblad, den klarer ganske mye. Stort sett lar jeg blokka stå i kjøkkenvasken over natta, og deler opp med kniv. Brekkjern og hammer er også gode verktøy. Her dytter jeg det jeg får plass til i en brødpose og fryser igjen, og tar opp en pose hvis innhold tiner i plastkasse med lokk i kjøleskapet. Ingen fast mengde som pakkes ned, jeg bruker heller kjøkkenvekt når jeg lager i stand måltid, og tiner ny pose etter behov. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 3 timer siden, Kenzo skrev: Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil? Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best? 20 kg er noe dritt så det er jeg glad vi får kjøpt oppdelt her, men pølser er ganske enkelt, legg de i kjøleskapet i noen timer, 4-5t burde være passelig. Da er de fortsatt harde og fryst, men ikke så stenharde som når de er dypfryst, så man får delt dem med en kniv i passelige biter og fryse ned igjen. Legger man dem i romtemperatur så blir de gjerne helt mushy utapå og steinharde i midten, samt at det blir mye mer søl. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Minutt Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 20 kg er strev å dele opp, men 5 kg er null stress. En stor og skarp nok kniv går gjennom det, selv frossen.... Har en Fiskars passe stor kniv, fikser det lett med den. Bare legge litt vekt oppå... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Malamuten Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Nja, vi prøvde og det funket ikke spesielt bra for oss ihvertfall, men nå får vi uansett kjøpt 20 kg oppdelt i 12 biter for 300 kr så da er det ikke noe å tenke på. Før det så ble det 5 kg pølser istedet for, selv om det kostet mer. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Wildlife Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Enkelt å dele opp: 5 kg pølser: jeg bruker kniv å skjærer et "spor" rundt der jeg vil dele opp. Trenger ikke være dypt. Så tar jeg hammer og huggjern. Det går fort og jeg slipper halvtine. 20 kg blokk: bruker også huggjern og hammer. Jo sterkere du er, jo mindre tining i forveien = mindre søl ?? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Cavalierflat Skrevet 28. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 28. Juli 2016 Delte ett par fem kilos pølser i dag faktisk. Ikke noe problem halvtiner på kjøkkenbenken noen timer før jeg deler opp med en spiss kjøkkenkniv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 29. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Juli 2016 21 timer siden, Belgerpia skrev: Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must. Omtrent sånn gjør jeg og når vi kjøper 5 kilos, synes det går veldig raskt og greit. 20 kg blokkene har jeg ikke helt funnet en optimal løsning på enda. Har kjøpt øks nå så får vi se om jeg blir noe klokere Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Minutt Skrevet 29. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Juli 2016 20 timer siden, SFX skrev: 20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. Brukt 20 kg i noen år, og ja, er enig i at det er verdt det - ellers hadde jeg ikke gjort det - men det er jo fremdeles et strev, uavhengig av innstilling... Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Katharina Skrevet 29. Juli 2016 Rapporter Share Skrevet 29. Juli 2016 Eller å kjøpe flere hunder. Da trenger man ikke å dele og å fryse. Haha. Jeg har fire hunder selv og kjøper 5 kilo pølser med VOM inni mellom. Da har jeg til to dager. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.