Gå til innhold
Hundesonen.no

Dele opp vom!


Kenzo
 Share

Recommended Posts

Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil?

Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Halvtine (så lite som mulig), dele og inn i fryseren med resten. Det er vel eneste mulighet tenker jeg ;-) Selv har jegaldri gjort det da jeg har brukt halvkilopølser.

Lurer selv hva folk synes om V&H vs Provit. Jeg har matleie hunder og har nå kjøpt første posen med frosen for (oksekjøtt) for å variere. De får vanligvis V&H lam med litt tørrfor ved siden av. Det hjelper nok litt på "matleiheten", og de virker å synes maten er interessant og rar på samme tid :P 

Kvaliteten har jeg ikke formening om enda (her lurer jeg på andres erfaring), men det er utrolig mye mer praktisk synes jeg for man tar jo bare opp det man trenger, i tillegg er det litt å tygge på som er positivt og lettere å gi frossent, noe mine liker :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Absolutt ikke noe problem å tine og fryse ned igjen, gjør jo ikke noe til mennesker heller, det. Men kjøtt og fisk skal tines i kjøleskap, og fordel å ikke tine det 100%, mye mindre klin og da om man deler opp mens det enda er helt fast. Jeg kjøper veldig små poser og fryser ned i dagsrasjoner. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos:) Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p

Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers :)

Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

49 minutter siden, Kenzo skrev:

Det ble mye billigere å kjøpe en 5 kg strut istedet for halvkilos:) Men valget mitt var jo ikke helt gjennomtenkt da:p

Er jo ikke så enkelt å tine en svær pølse i kjøleskapet, men kan jo tine den i yttergangen i kjelleren, det bruker vi som kjøleskap til alt som ikke får plass i kjøleskapet ellers :)

Tror jeg venter til mannen kommer hjem, så kan han få ordne det:p 

Du kan dele den frossen med vanlig håndsag/tresag. Blir litt klin, så anbefaler å stå ute og å la hunden rydde opp etterpå :) Dersom eg kjøper 5kg pleier eg la de ligge på kjøkkenbenken en halvtime-time før eg klarer å dele de med kniv. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips dere! Er jo enklest å tine sånn halvveis opp og så dele, så jeg får se hva vi ender opp med! 
Jeg er generelt veldig skeptisk til å tine og fryse. Gjør det ikke med mat overhodet, men stoler på dere :)

Takk for tips!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt tyvekilosblokker siden 2011, og det har fungert finfint både å heltine og halvtine før "partering". 

Jeg har kjøpt en elektrisk bajonettsag med metallblad, den klarer ganske mye. Stort sett lar jeg blokka stå i kjøkkenvasken over natta, og deler opp med kniv. Brekkjern og hammer er også gode verktøy.

Her dytter jeg det jeg får plass til i en brødpose og fryser igjen, og tar opp en pose hvis innhold tiner i plastkasse med lokk i kjøleskapet. Ingen fast mengde som pakkes ned, jeg bruker heller kjøkkenvekt når jeg lager i stand måltid, og tiner ny pose etter behov. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Kenzo skrev:

Dere som har brukt vom... Jeg har kjøpt en 5kgs pølse til valpen min på 6 mnd, men det slår meg at jeg kan jo ikke tine dette, så dele og så fryse igjen? Så hva gjør dere? Baufil?

Har brukt provit i lengre tid, og de var jo oppdelte. Flere som har prøvd Provit vs VOM? Hva synes dere er best?

20 kg er noe dritt så det er jeg glad vi får kjøpt oppdelt her, men pølser er ganske enkelt, legg de i kjøleskapet i noen timer, 4-5t burde være passelig. Da er de fortsatt harde og fryst, men ikke så stenharde som når de er dypfryst, så man får delt dem med en kniv i passelige biter og fryse ned igjen. :) Legger man dem i romtemperatur så blir de gjerne helt mushy utapå og steinharde i midten, samt at det blir mye mer søl. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkelt å dele opp:

5 kg pølser: jeg bruker kniv å skjærer et "spor" rundt der jeg vil dele opp. Trenger ikke være dypt. Så tar jeg hammer og huggjern. Det går fort og jeg slipper halvtine.

20 kg blokk: bruker også huggjern og hammer. Jo sterkere du er, jo mindre tining i forveien = mindre søl ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Belgerpia skrev:

Jeg lar pølsene halvtine i dusjen, deretter tar jeg en søppelsekk, et hånkle jeg ikke er spesielt glad i, og legger på kjøkkenbenken, deretter skjærer jeg halvkilosskiver av 5 kilosen, ploff i pose og tilbake i fryseren. Funker gull. Skarp skarp kniv et must.

Omtrent sånn gjør jeg og når vi kjøper 5 kilos, synes det går veldig raskt og greit.

20 kg blokkene har jeg ikke helt funnet en optimal løsning på enda. Har kjøpt øks nå så får vi se om jeg blir noe klokere :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, SFX skrev:

20 kg er ikke strev å dele opp; det er en innstillingssak. Min innstilling er at så lenge 20 kg blokk koster betydelig mindre enn fire femkilospølser, da kan jeg godt ta den jobben. Det tar meg et kvarter, maks, og jeg sparer nesten 100 kroner per blokk. Det er et sted mellom 3.500 og 4.000 kroner i året, regnet ut fra dagens hundeflokk. Ikke blir det mye mer søl enn når jeg lager taco til meg selv heller. 

Brukt 20 kg i noen år, og ja, er enig i at det er verdt det - ellers hadde jeg ikke gjort det - men det er jo fremdeles et strev, uavhengig av innstilling...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...