Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Link to post
Share on other sites

Har ikke selv men solgt en hel del og jobber med to som har sånn selv.  

Sureflap som jeg kjenner til er helt super den. Er vel kun to typer og de koster rundt det sanme. De tåler selvfølelse regn.  Det eneste jeg har vært borti som har gått i stykke er selve luka som sprekker pga hard medfart fra nabokatter som tror de kommer inn men den er billig å bytte. 

Kollegaen min har hatt et par tilfeller hvor en annen katt kom inn fordi den var litt vel glad i hennes katt og gikk derfor inn samtidig som den andre (så døra fikk ikke lukket seg). Men det er ikke akkurat normalt.  

På de fem-seks årene jeg har solgt disse dørene har det vel vært feil (fra fabrikk) på én dør og der fikk kunde ny dør. Har tre års garanti   Sikkert solgt over 200 stk.   Kan være et problem hvis chipen flytter på seg da du er avhengig av at den er i nærheten av hodet for å få opp luka. Så sjekk hvor chipen er før du evt kjøper. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi har en sånn. Den lukker seg fort, så andre katter kommer seg ikke ut/inn. Den tåler fint regn. 

Det som er å være obs på er som Ozzy skriver at chippen ikke har flyttet på seg, to av pusene våre har chippen for langt bak så de kommer ikke ut/inn. Kjøpte sånn halsbånddings som gjør at den går opp likevel, men halve poenget var å slippe halsbånd så litt kjedelig. Jeg syntes den har litt dårlig rekkevidde, selv med halsbåndet må de stå med hodet mer eller mindre inni luka. 

Link to post
Share on other sites

Katta til søstra mi syns luka var skikkelig ekkel, det var ille nok for han å bruke ei vanlig luke, men med mekanismen ble det enda værre. Måtte endel trening med snop og et par skikkelige regnskurer før han begynte å bruke den.

Link to post
Share on other sites
På 26.3.2016 at 6:13 PM, Feline skrev:

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Vi har en slik, fungerer kjempebra. Før vi fikk en sto nabokatta i stuen hele tiden, det skjer aldri nå lengre. Katten vente seg fort til å bruke den (etter å ha blitt dytta igjennom et par ganger, haha). Den har overlevd en haug med år nå, kostet litt over en tusenlapp på dyrebutikken. Vi har ingen negative opplevelser med den i det hele tatt. Nå er det tak over døren her, så aner ikke med regn.

Link to post
Share on other sites
 • 6 years later...

Anbefaler deg å teste først med en billig luke om mulig finn en som gis bort på finn. 
Jeg investerte i sureflap, hub og en putekasse til å ha ute. Fiksa opp og styrte på, og katta vil ikke bruke det. Hun stikker heller opp i skogen om hun synes noe er skummelt.  (Og hun er vandt med kattedo med luke etc fra før)
Mat og godbiter, samt teppet med hennes lukt er heller ikke nok til å lokke henne inn 🙈 Jeg skal dog prøve noen justeringer med "vinduer" etc før jeg gir opp prosjektet. Hadde vært så greit på vinteren at hun har muligheten når jeg må ha terassedøra lukket når hun er ute. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...