Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Link to post
Share on other sites

Har ikke selv men solgt en hel del og jobber med to som har sånn selv.  

Sureflap som jeg kjenner til er helt super den. Er vel kun to typer og de koster rundt det sanme. De tåler selvfølelse regn.  Det eneste jeg har vært borti som har gått i stykke er selve luka som sprekker pga hard medfart fra nabokatter som tror de kommer inn men den er billig å bytte. 

Kollegaen min har hatt et par tilfeller hvor en annen katt kom inn fordi den var litt vel glad i hennes katt og gikk derfor inn samtidig som den andre (så døra fikk ikke lukket seg). Men det er ikke akkurat normalt.  

På de fem-seks årene jeg har solgt disse dørene har det vel vært feil (fra fabrikk) på én dør og der fikk kunde ny dør. Har tre års garanti   Sikkert solgt over 200 stk.   Kan være et problem hvis chipen flytter på seg da du er avhengig av at den er i nærheten av hodet for å få opp luka. Så sjekk hvor chipen er før du evt kjøper. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vi har en sånn. Den lukker seg fort, så andre katter kommer seg ikke ut/inn. Den tåler fint regn. 

Det som er å være obs på er som Ozzy skriver at chippen ikke har flyttet på seg, to av pusene våre har chippen for langt bak så de kommer ikke ut/inn. Kjøpte sånn halsbånddings som gjør at den går opp likevel, men halve poenget var å slippe halsbånd så litt kjedelig. Jeg syntes den har litt dårlig rekkevidde, selv med halsbåndet må de stå med hodet mer eller mindre inni luka. 

Link to post
Share on other sites

Katta til søstra mi syns luka var skikkelig ekkel, det var ille nok for han å bruke ei vanlig luke, men med mekanismen ble det enda værre. Måtte endel trening med snop og et par skikkelige regnskurer før han begynte å bruke den.

Link to post
Share on other sites
På 26.3.2016 at 6:13 PM, Feline skrev:

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Vi har en slik, fungerer kjempebra. Før vi fikk en sto nabokatta i stuen hele tiden, det skjer aldri nå lengre. Katten vente seg fort til å bruke den (etter å ha blitt dytta igjennom et par ganger, haha). Den har overlevd en haug med år nå, kostet litt over en tusenlapp på dyrebutikken. Vi har ingen negative opplevelser med den i det hele tatt. Nå er det tak over døren her, så aner ikke med regn.

Link to post
Share on other sites
 • 6 years later...

Anbefaler deg å teste først med en billig luke om mulig finn en som gis bort på finn. 
Jeg investerte i sureflap, hub og en putekasse til å ha ute. Fiksa opp og styrte på, og katta vil ikke bruke det. Hun stikker heller opp i skogen om hun synes noe er skummelt.  (Og hun er vandt med kattedo med luke etc fra før)
Mat og godbiter, samt teppet med hennes lukt er heller ikke nok til å lokke henne inn 🙈 Jeg skal dog prøve noen justeringer med "vinduer" etc før jeg gir opp prosjektet. Hadde vært så greit på vinteren at hun har muligheten når jeg må ha terassedøra lukket når hun er ute. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...