Gå til innhold
Hundesonen.no

9 feil hundeeiere gjør


xxx12345
 Share

Recommended Posts

40 % og 55 % av ALLE hunder :o djiiz...

Ok, er alltid litt skeptisk til tilfeldig bruk av prosent. Og veldig skeptisk til hun dama der. Sjelden jeg misliker noen ved første møte, men måten hun oppførte seg på første gang jeg traff henne gjorde at jeg ble helt satt ut. Ørti år siden nå da... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De aller fleste hunder som lever har vel en eller annen atferd som kan være problematisk for eier på et eller annet vis, men å gå derfra til atferdsproblemer? Det er jo mulig at hun anser normal hundeatferd som problematferd? 55% av hunder over 6 mnd jager katter, liksom?

Og hva slags problematisk atferd er det valper under 6 mnd har? Tissing inne? Valpebiting? Manglende lydighet? :P Dvs normale ting?

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er enig i de fleste rådene der, men stusser også litt på hvor hun har de tallene fra. At mange opplever det de/man kan kalle adferdsproblemer hos valper er nå en ting, men at over halvparten av voksne hunder har adferdsproblemer... Det kommer kanskje an på hva man legger i det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Husker ikke nå men lurer på om det er hun som testet omplasseringshunden jeg hadde for flere år siden. Og ja testen var ikke verdt papiret den var skrevet på. 

Det er ting jeg stusset over og ja den første delen ser jo ut som rein reklame for damen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er forsåvidt enig i rådene hun gir. 

Hva hun mener med atferdsproblemer er jo ikke godt å si, hun gir jo ikke noe definisjon. Men med tanke på hvor mange hunder jeg treffer som har utageringsproblematikk, så tipper jeg prosenten kan bli ganske så høy om man regner all utagering inn under atferdsproblemer. 

Men jeg er jo litt sånn at det er litt jeg som definerer hva JEG synes er et atferdsproblem. Jeg tolker ordet dit hen at man har et problem med en atferd. Mine hunder tigger som gal. Atferdsproblem? Ikke her. Schäferdyret utagerte på folk/hunder som unghund mens hun prøvde å finne ut hvem som skulle skremmes for sikkerhetsskyld og hvem som fikk gå forbi. Atferdsproblem? Tja...jeg kalte det for en utfordring, fordi jeg visste at jeg på sikt ville få bukt med det, fordi jeg visste hvordan jeg skulle trene det bort. Andre, som føltes de ikke kunne hanskes med dette, kunne nok kalt det er atferdsproblem. Jeg så mer på det som unghundnykker som kunne utviklet seg om de fikk lov. Noe de ikke fikk.

Forrige tispa mi, som angrep andre hunder. Atferdsproblem? Ja. Jeg syntes det, for det fikk jeg ikke til å takle og den frykten i henne satt så dypt at det er ikke sikkert det hadde vært fiksbart heller, ikke om man ville levd et normalt liv hvert fall. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan jo godt hende at det som for noen er en treningssak blir et adferdsproblem, ihvertfall for eier, når folk feks velger feil hund. Ellers må jeg si som sprettballen at så mye utagerende og utrivelige bikkjer på div måter jeg ser rundt om kring så er jeg ikke så sikker på at de tallene er helt på jordet. Selvsagt vil det jo være et definisjonsspørsmål på hva som skal kalles et adferdsproblem og sikkert også på hvor grensen går mellom dårlig hund og dårlig oppdragelse, men likevell, jeg skjønner poenget hennes og skjønner godt at en del ting som kanskje mange her inne hadde sett på som en "utfordring" eller en treningssak kan oppleves som et adferdsproblem for noen andre. Hva jeg synes om henne og hennes praksis forøvrig er derimot en annen sak. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Dratini

Som jeg kommenterte på den fb-tråden:

Har hørt mye rart om hennes "metoder", og "kunnskapen" hennes er jeg heller tvilsom til. 

*voksen hund som ble omplassert (pga eiers død) var en "tikkende bombe" som kom til å maltraktere den nye familiens unger og naboer. Var figurant for den hunden 
på en mentaltest (uoffisiell da hunden på tidspunktet var for gammel til å gå). Fantes ikke et aggressivt gram i den bikkja.

**tenk deg hva du vil at hunden skal gjøre. Sette hendene i siden om den ikke utfører det du tenker. Så flytte hendene lengre og lengre opp etter som tiden går...

***sier man "sitt" til hunden skal den stappes full av godis og man har ikke lov til å kreve at den blir sittende ("hunden har jo utført det du sier!"). Sier jeg "sitt" til hunden min forlanger jeg at den sitter til den får en ny beskjed ("fri", "dekk" osv...)...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, JeanetteH skrev:

Lar tvilen komme litt tilgode her: 

kan damen være feil sitert og det er % av de som kontakter henne?  

Det er faktisk sånn jeg forstår artikkelen. .Det står ingen steder at så og så mange % av Norske hunder har atferdsproblemer. .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det står ingen steder at hun bare snakker om de som kommer til henne heller. Bare for å ta med hele avsnittet: 

- Ingen kjappe løsninger

Dessverre er det altfor mange som trenger hjelp.

- 40 prosent av hunder under seks måneder trenger hjelp til en eller annen problematisk adferd. 55 prosent av hunder over seks måneder har adferdsproblemer. Mange får tips om kjappe løsninger, men det finnes ingen kjappe løsninger som bygger opp hundens trygghet. Der tar slike som César Millán feil, altså, sier Buvik.

Det finnes omtrent 500 000 hunder i Norge, cirka 20 prosent av husstandene har hund, og 10 prosent av husstandene vurderer å skaffe seg hund.

Om hun bare snakker om bikkjer hun får inn, er det svært uheldig at det i samme avsnitt står at det finnes en halv mill hunder i Norge. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...