Gå til innhold
Hundesonen.no

Boston Terrier eller Mops


push
 Share

Recommended Posts

Hei, vi har tenkt å få oss en Boston Terrier eller Mops. Vi er interessert i en hund som er først og fremst har bra helse, men likevel vært gøy å gått på utstilling med hunden om vi fikk lyst til dette. Det er mange oppdrettere, men mange av disse har ikke internettside eller ikke oppdatert på 2 år eller lignende. Derfor lurer jeg på om dere kan anbefale noen seriøse boston terrier oppdrettere der ute som vi kan ta kontakt med, som har bra rykte for å avle frem friske hunder ettersom vi ikke har lyst på en hund som skal være mye syk. Vi hadde i grunn tenkt oss en mops, men etter litt lesing på internett og låning av mops av og til har vi skiftet litt og litt over til Boston Terrier. Finnes det bra mopseoppdrett der ute med mopser som ikke sliter med pusting, dårlig kondis og helseproblemer? Hvis så tilfelle gjerne anbefal meg oppdrett :)

Setter også pris på om dere kan forteller meg fordeler og ulemper med mops i forhold til boston terrier.

Mvh
push

Lenke til kommentar
Del på andre sider

37 minutter siden, Artemis skrev:

Hvis du ønsker deg en hund med god helse, så velger du ikke en slik rase.

Jeg har enda til gode å møte en mops som ikke sliter med pusten. Dessverre.

Jeg kan dessverre ikke si noe annet enn dette. Jeg er veldig, veldig enig.

Nå har jeg jobbet i dyrebutikk i straks 3 år, og mops har vært en veldig populær rase en stund nå, så jeg har sett veldig mange av dem. Jeg kan, dessverre, si med hånda på hjertet at jeg ikke har møtt en eneste mops som jeg regner som frisk (i den forstand at den klarer å puste ordentlig). De har gryntet og gryntet i hvert eneste pust, og man ser at de sliter med å holde følge...
(Jeg sier ikke at det ikke finnes mopser som klarer å puste nogenlunde ok, det gjør det sikkert, men min personlige mening er at det ikke er greit å støtte en rase som mops på det stadiet den er på nå.. Det synes jeg er ufattelig trist, for de er jo veldig herlige vesener.)

Boston Terrier virker til å ha mye bedre pust. De virker jo til å ha mer snute, ikke så mye rynker og bedre kroppsbygning.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutter siden, push skrev:

Okei takker, da blir det nok boston terrier. Er det noen oppdrett å anbefale?

Mulig jeg har uheldige erfaringer men min erfaring med bekjentskap med en Boston terrier gjennom 7 år er en hund som forsåvidt er sprekt bygget, men som har sørget for STORE utgifter til veterinærbehandling pga utstående øyne og absolutt ingen evne til å passe på seg selv ved turer løs og lek med andre hunder (han har nå i praksis to øyne som er totalt ødelagt). I tillegg til at han må avbrytes i løping og lek til stadighet fordi pusten er helt på utur... Sånn rent fysisk ser ikke han mer ekstrem ut enn de andre jeg har sett på utstilling og på tur rundt omkring. Men sprekere enn mops er de nok, sånn generelt. Og som sagt, jeg har ikke allverdens erfaring (har bare blitt rimelig skremt av han jeg kjenner). Mentalt er han en superhund, da, som selskapshund...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

En bekjent m.fl har importert noen Boston terriere fra Hessenvilla, og jeg ser at både Presley og Lucky som jeg har møtt har noe lengre neseparti enn de andre hundene deres fra andre linjer. Vet ikke hvor oppdatert hjemmesiden deres er men de svarer nok sikkert på eventuelle spørsmål interesserte måtte ha. Kennelnavn er Bontelabo :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei hei. Jeg har oppdrett av Boston Terrier, og har inntrykk av at storparten av rasen har god helse. 
Jeg er veldig opptatt av helse, og prøver å avle frem hunder med sunne luftveier. Dvs at de skal ha åpne nesebor og ikke lage lyd ved normal aktivitet. Noen av mine lager lyd under aktivitet, andre som aldri har ytret et snork, selv etter agilitytrening. Flere og flere bruker sine boston terriere til hundesport, de er smarte, lærevillige og kjappe hunder. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...