Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan deler dere 20 kg blokk med vom?


Malamuten
 Share

Recommended Posts

Guest *Kat84*

Skal teste å dele opp med huggjern og hammer når jeg skal dele opp siste rest av den blokka jeg har i frysen :)
Så kanskje jeg slipper å ha så mange sagblader til bajonettsaga fra nå av :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks og slegge har funket finfint her også - hammer og huggjern blir vel litt det samme, bare litt lettere redskap :D. Husverten jeg hadde en gang i tida, hjalp meg en gang med sag - herregud for klineri altså. Nei takke meg til øks og slegge altså :D 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Wildlife skrev:

Vi fant en metodet som funker fjell. Ikke mye gris i det hele :)

Vi har hammer og huggjern. Med litt mannskrefter der går det lekende lett på garasjegulvet. Tiner ikke noe som regel. Av og til har den ligget i bilen en time på vei hjem før vi deler opp. Med en gang tininga begynner så blir det gris. 

Fort med hammer og huggjern :) ikke problem i det hele tatt :)

Høres jo ut som noe til og med jeg kan klare! :P

Blir det mye bråk av det? Sånn mtp naboer og sånn. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det gjør det ikke :) jeg fikk det til og med til selv i nøden. Å jeg er liten å tynn uten så mye muskelmasse. Hehe. Men var litt mer jobb når jeg gjorde det i forhold til når mannen gjorde det. 

Mtp bråk ville nok aldri noen reagert på det. Vi gidder ikke dele opp hele på en gang lengre selv om det gikk forholdsvis raskt. Er mindre bråk enn feks å dele med elektrisk vertøy eller å slå rett i gulvet med hammer :) hehe. Eneste du slår i her er jo skaftet på huggjernet:) veldig greit. 

Vi forsto ikke alt vi hadde lest om at det var så styr å grisete å dele opp. 

Men kan være lurt å legge plasten litt iver så slipper du at det fyker noen småbiter innimellom. Som forøvrog da bare er å plukke opp evt la hunden rydde opp :)

Edit: blir jo som hun over sier noe av det samme som med øks og slegge bare litt tyngre redskap. Kanskje prøver vi dette nestegang bare for å se om det funker bedre :) dpg vi har verken øks eller slegge liggende. :P får holde oss til slik vi gjør nå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tiner den i en balje, tar på en plasthanske og måker det oppi litt store plastbokser (holder til 2 dager her i hus per stk). Pleier ta tdet i to runder, at vi først tar det ytterste laget, det er fremdeles kaldt. Så tiner det i midten, så tar vi det noen timer senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da vi brukte 20kg blokker, testet vi litt ulike varianter, men endte på at det enkleste var å rute dem med sirkelsag (ikke aktuelt å ta inn fôr til halvtining her)

5kg pølsene, derimot, deles helt enkelt med øks og et kakk fra øks/hammer/slegge. Når prisforskjellen ikke er mer enn 600kr på 200kg, så er det veldig verdt hvor mye enklere det er å håndtere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en enkel stikksag på Jula til 150 kroner (salg), og bruker den kombinert med brekkjern. Bladet er for kort til at det skjærer gjennom hele klumpen (jeg kjøpte ferskt, satte sekken i fryseren, og da skled selvfølgelig all vomma til bunnen og frøs i en diger klump - jeg forventer at det blir lettere å skjære når 20 kilo vom ser ut som vanlig blokk...), men jeg får skjært nok til at brekkjernet løsner resten. Jeg lar vomma tine et par timer i kald kjeller, og skjærer av det jeg får plass til oppi en plastboks som står i kjøleskapet.

Det har ikke blitt noe særlig klin hittil - litt "sagmugg", men mye mindre enn når jeg har tint det nok i kjøkkenvasken til å partere i brødposer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Mon Jan 11 2016 19:17:20 GMT+0100, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd å dele opp med hammer og hoggjern. Det var bare 6 kg igjen som var i en klump så det kan hende at det var ekstra enkelt på grunn av det. 

Men det gikk jo lett som en lek! Jeg har jo skjært litt i det med sag for å dele opp i kiloer, men ikke så mye som halvveis gjennom. Det var superenkelt å gjøre det å den måten :)

Nå gleder jeg meg nesten til torsdag når jeg skal kjøpe 20 nye kilo og dele opp! ;) 

 

 

7 timer siden, *Kat84* skrev:

Nå har jeg prøvd meg frem på en hel blokk, og det funket gull å bruke øks og hammer for å lage gode hakk for å dele inn i kg. For å hugge det helt løst i kilosblokker brukte jeg hoggjern og hammer, og det gikk så lett at det var nesten en drøm :)

Måling, markering, oppdeling, og pakking i poser tok 10 minutter, og det rakk ikke å tine opp! Nå er det ca 0 grader ute, så jeg gjorde det på garasjegulvet, men om man får det i frysen først og så skynder seg å dele det opp når det kommer rett ut av frysen så bør det være like enkelt på varmere dager også :) Og det er jo ikke nødvendig å ta hele blokka med en gang heller på en skikkelig varm dag :)

 

Så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Labtispe (noe partisk her). Ønsker du ikke heftigheten til jaktlinjer har man jo dual, eller også linjer av standard som ikke er blant de tyngste. Finnes absolutt standard labs som er flotte med funksjonelle kropper (og hjelper jo når de holdes slanke og spreke).    Lagt til: Ellers gjelder de samme linjene golden også, med mindre pelsstell enn på springer.
    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...