Gå til innhold
Hundesonen.no

Dårlig mage- mat eller ikke?


Recommended Posts

Mynte er syk på 2 dagen, skikkelig diare og oppkast.  Er usikker om jeg skal gi henne noe skåne-kost eller la henne faste?  Tenker at det kan være bra med litt mat i magen, men kanskje ikke hvis magen reagerer på det.. Usikker nå.. Med skåne-kost tenker jeg på ris, kokt gulrot, litt tunfisk. Tenkte og å kjøpe Biola idag. Noen andre tips til hvordan jeg kan hjelpe ho?  Ikke moro å måtte dra på jobb, fikk mamma til å dra dit nå idag, men hun hadde kastet opp masse inne før hun kom. *Liker ikke*  Vet ikke hva hun har fått i seg, håper det bedrer seg snart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svaret varierer nok fra person til person, det varierer fra veterinær til veterinær liksom. 

Selv tenker jeg at om hun vil spise så er skånekost greit. Det er kjipt å være syk og uggen, men det er enda kjipere å være syk, uggen og skrubbsulten. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Zoolac, Pro-kolin, Canikur paste eller Canicur tabl kan du få kjøpt på apoteket mener jeg. Alle disse er er veldig bra ved typisk omgangsyke hos hund, men jeg ville ikke gitt de om jeg trodde hunden hadde spist noe farlig, altså var forgiftet eller hadde en obstruksjon i tarmen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg velger heller skånekost når min (gamlehunde) har vært syk. Da har jeg gitt Hill's Id sensitive ( må kjøpes hos dyrlegen, og det er ikke sensitiv den egentlig heter kommer bare ikke på navnet), og biola. Det var det jeg fikk i den hunden. 

Den jeg har nå hadde fått Zoolac eller Canikur i tillegg til hill's Id sensitive. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier ikke å gi skånekost, men ser det litt an. Stort sett går dårlig mage over etter etpar dager med Canikur eller Zoolac. Har gitt skånekost(kun kokt ris, allergihund) en gang, og da var Nemi skikkelig skikkelig dårlig i magen, ikke bare våt avføring, men skikkelig sprutdiarè som kom veldig plutselig og da var hun dårlig over flere dager selv med Zoolac, så jeg ser det litt an. Har ikke gitt skånekost til minsten når hun har vært dårlig. Jeg tipper Nemi hadde et eller annet virus da hun ble dårlig, de andre gangene har de stort sett spist noe som har forårsaket det. Da har jeg bare passet på å få i de tilstrekkelig med vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer nok litt an på, er de dårlige(syke eller mistanke om forgiftning el) så hadde jeg nok gitt skånekost, evt fastet litt først også gitt litt skånekost, men feks om Vims er dårlig i magen, som hun er fra tid til annen, så bare forer jeg som vanlig og er hun skikkelig dårlig så gir jeg zoolac eller prokohlin i tillegg et par-tre ganger om dagen. Hun blir nå ihvertfall alltid bedre veldig raskt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg alltid har lært, fra ulike veterinærer, og som gjelder både hund og katt er: Faste i en dag, deretter skånekost, som er hvit fisk, fiskeboller, ris og cottage cheese, samt probiotika, som Biola, Zoolac og Canikur. Hvis diaré eller oppkast fortsatt er kraftig 36-48 timer etter innføring av skånekost, så bør veterinær kontaktes med tanke på dehydrering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...