Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Sonenorakel vet alt! Jeg fant meg selv bakende på smultringer, fulgte oppskriften og deigen er liksom ikke deig, den er mer tykk røre. Det er mange år siden jeg har lagd smultringer så jeg husker ikke hvordan den skal se ut. Nå skal den jo stå til i morgen, blir det bra da? Eller må jeg satse på mer mel?


5egg

250g sukker

½dl smeltet TINE Meierismør

1½dl TINE Kremfløte

1½dl TINE Kulturmjølk

1ts hornsalt

1ts malt kardemomme

750g hvetemel

(skulle det være noen tvil har jeg brukt oppskriften fra TINE :P )
 

Skrevet

Jeg mener også etter å ha vært med farmor å lage smultringer for mange herrans år siden at den skal være litt flytende :) Den skal ikke være som en bolledeig liksom :)

Skrevet

Man kan lage en type smulteringer med flytende røre, hvis man har en sånn beholder til å tyte ringer ut av og rett opp i frityrgryta. Men ekte smulteringer har ganske fast deig, som kjevles og stenses ut.

Skrevet
2 minutter siden, Krutsi skrev:

Hvordan får man trykket ut smultringene hvis deigen er flytende? 

Den skal ikke være flytende som vaffelrøre, men heller ikke så fast som en bolledeig liksom. En mellomting kanskje :) Farmor hadde sånn greie som @Pringlen prater om da, kanskje derfor?

Skrevet
6 minutter siden, Stine skrev:

Den skal ikke være flytende som vaffelrøre, men heller ikke så fast som en bolledeig liksom. En mellomting kanskje :) Farmor hadde sånn greie som @Pringlen prater om da, kanskje derfor?

Jupp, men det er ikke egentlig smulteringer. Gullringer, tror jeg det heter.

  • Like 1
Skrevet

Smultringdeigen jeg bruker er en tykk røre når den er ferdig, tykkere ganske stiv røre når den har fått kjølt seg.
Og så bruker jeg så lite mel som mulig under utbaking, men nok til at det går ann å kjevle den ut.

  • Like 1
Skrevet
25 minutter siden, busann skrev:

Smultringdeigen jeg bruker er en tykk røre når den er ferdig, tykkere ganske stiv røre når den har fått kjølt seg.
Og så bruker jeg så lite mel som mulig under utbaking, men nok til at det går ann å kjevle den ut.

Ah takk :D

Skrevet

Jeg blir hvert år like overrasket når jeg ser hvor myk den røra er, og må alltid motstå fristelsen til å putte i mer mel.

Jeg bruker mormors gamle oppskrift, så er så uspesifisert at det står "mel til passe deig". 

  • Like 1
Skrevet

Ja i denne røra sto det hell i nesten alt melet, jeg må innrømme jeg helte i alt melet. Motsto fristelsen til å putte i mer mel *stolt* Så får vi se i løpet av dagen da, om det blir smultringer eller om jeg blir sint til slutt :P

  • Like 2

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...