Gå til innhold
Hundesonen.no

Stueren


Helis
 Share

Recommended Posts

Ta den med ut hver gang den har spist, sovet, lekt eller drukket, eller om det bare har gått lang tid siden sist. Vær ute til den har tissa, ros og gi godbiter når den gjør det. Vær observant og oppmerksom på valpen så du lærer deg de tidlige tegnene og kan ta den med ut i tide. Ha gjerne en tissepad ved døren i tilfelle uhell, men unngå i størst mulig grad at de blir brukt. Jo fortere den blir vant til å bare gjøre det ute jo bedre, men det krever at du som eier følger med :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Helis skrev:

uavhengig av hvor lenge vi må være ute?

Ja, ellers fortsetter han jo bare å holde seg :) Dog er det lurt å tenke på å ha en fast tisseplass eller lignende, endel valper er litt utrygge og derfor lettere tisser inne enn ute. Nå for tida kan det og være at valpen er kald og derfor ikke vil tisse ute :) Gjør det til en vane å gå til tisseplassen før og etter tur og rett dit hver gang dere går ut.

Ellers ut etter spising, soving og leking og ellers med jevne mellomrom. Å bli husrein handler både om fysisk modning (hunden må jo fysisk klare å holde seg og gjenkjenne signaler på å trenge å tisse), og gjentatte erfaringer med at tissing og bæsjing skjer ute og ikke inne. Og det er kun det siste du kan påvirke, modenhet varierer utrolig mye. Noen er trege og andre er raske :) 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har en liten hund, så du kan dessverre ikke regne med at den blir stueren spesielt fort. Små raser er generelt veldig treige til å gå på do ute. Jeg har en chi, og selv om hun nå er 2 1/2, så er hun fortsatt ikke helt stueren. Vi har gjort alt riktig, slik som du blir rådet til her, inkludert å bli ute, men det har aldri funka på Ayla. Hun tisser omtrent aldri inne lenger, det har skjedd 3 ganger siden april, men hun bæsjer inne nesten hver natt. Problemet er at hun ikke sier fra, så de gangen hun har hatt tisseuhell inne så er det min feil, som ikke har husket å ta henne med ut. 

Nå er det jo ikke sånn at ale små hunder er som Ayla, men de blir senere stuerene enn større hunder. De største fremskrittene vi har hatt med Ayla har skjedd det siste året. Altså trengte hun å bli mer voksen. Et ting vi gjorde i den perioden Ayla var slik du beskrev, type vi var ute lenge, og så gjorde hun fra seg når vi kom inn; vi var ute først i noen minutter, og så gikk vi inn. Men vi tok ikke av selen eller båndet, bare sto innenfor døra litt, og så gikk vi ut igjen. Ofte ble da trangen trigget av den lille turen inn. Det kan være verdt et forsøk. Ellers må du bare ta tiden til hjelp, og akseptere at du har en rase som frem for alt trenger tid, slik at den kanskje blir 1 år eller eldre før dere er i mål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du har et gammelt håndkle kan du tørke opp tiss med det når hunden tisser inne, og så legge håndkle ut på det som blir den faste tisseplasse . En del valper syns det er lettere å gjøre dra seg ute når det lukter dem selv der :) 

Om hunden helst ikke vil være ute er det super belønning å få gå inn med en gang den har gjort fra seg. Da pleier de å koble raskt at tisse = inn, og så vips er du inne i en god sirkel. Men det kan ta litt tid før de kobler det. Om hunden din gjerne vil være ute lenger er det ikke noe verdi i dette tipset selvsagt.

Lykke til :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du må nok bare smøre deg med tålmodighet å være ute sammen med hunden helt til den tisser. :) Jeg husker jeg måtte gjøre det med den første valpen min, og det var ikke gøy. Spesielt ikke når det regnet og valpen nekta å gå rundt i regnet, haha.. Men det finnes nok ikke noen vei utenom. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...