Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppskrifter ønskes, pasta, pizza, kjøttkaker osv.


Raksha
 Share

Recommended Posts

Ok damer og herrer i sonenuniverset. Jeg trenger oppskrifter. 

Alt må kunne fryses, må være mye smak, men ikke for sterkt. Jalapenos osv. blir for sterkt, vanlig chilli uten for mye frø går greit. Bruker mye elgkjøtt i matlaging og det er det lite smak i, så krever mye smak i sauser.

Pastasaus

Pizzasaus 

Kjøttboller/karbonader/hamburgere. 

Vårruller

Spesifiser gjerne krydder og mengde. 

 

Noen som vil dele? 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har brukt å kjøpe lammekjøttdeig nå når den er på tilbud og blande den 50/50 med billig svinekjøttdeig eller karbonadedeig. Sammen med finhakket løk/vårløk, brødrasp og krydder etter ønske blir det ganske gode kjøttboller! Lammekjøttdeigen er veldig feit, men super å blande med magre deiger med lite smak :-)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager mine egne pastasauer :) Jeg bruker og litt det jeg har tilgjengelig, sånn isj oppskrift:

  • Hermetiske tomater 
  • Tomat purre, hermetisk. - ikke vær grådig på denne
  • Gjerne noen ferske tomater som du moser under oppkoking
  • Løk, hvitløk
  • Krydder - salt, pepper, basilikum, gjerne fersk. 
  • Revet gulerot - det er godt i!

Alt disse ingrediensene kokes du sammen i 10 minutter isj - mengde er etter skjønn og hvor mye du skal lage. Smak underveis! 

EDIT: lager og mye vårruller, egene miks jeg digger - de og går i skjønn på mengde, og om man liker de sterke eller svakere. 

  • Vårrull papir (de største)
  • Risnudler 
  • Kyllingkjøttdeig eller svinekjøttdeig 
  • Revet gulerot
  • Soyasaus
  • Revet kålhode
  • Salt, pepper, gjerne en dæsj sukker.
  • Chilli 
  • Thailandsk kyllingkrydder eventuelt svinekrydder (selges i pakker)
  • Vårløk 

Bruker å kjøpe 1 pakke papir, (40 stk), 2 pakker kjøttdeig, 6-7 gulerøtter, halvt kålhode, Chilli spørs hva man liker og hvilken chilli det er, bruker en hel bunt vårløk, en pakke risnudler (250g tror jeg). 

Går frem: 

  • steker kjøttdeigen og ha den i en bolle og bland i thailandske kryddere og smak deg frem. 
  • Kok risnudlene etter anvisning på pakken, ta en saks og klipp de opp så de blir små snorer. Bland de deretter med kjøttdeigen. 
  • Deretter er det bare og bland i resten - og vips - blandingen er ferdig og klar til å rulles inn i papiret :D 

Ville anbefalt deg å doble, eller tripple oppskriften om du skal lage og fryse den. Skal du fryse den, så frys de ned fersk, IKKE etter at de er fritert. 

 

Endret av Kristiin
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man tager 5 tomater, deler opp og moser med stavmikser. Man bruner en løk og 3 fedd hvitløk . Har oppi oregano og basilikum i rause mengder gjerne fersk viss du har. Ha oppi ei tskje brunt sukker og Småkok alt sammen i noen timer. 

Denne mengden er nok til en langpanne pizza. Passer og som pastasaus og kan da lages i store mengder??

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spaghetti bolognese fra bunn er en kjempehit her. Masse deilig smak men på ingen måte sterk. Finhakker og freser hvitløk og løk i en panne. Har i to bokser tomatpuré og en boks med soltørkede tomater. Finhakker gulrøtter og har i og smaker til med italienske urter, salt og pepper. Så kam det med fordel putre på panna i en times tid, minst. Spe i med vann så det ikke blir for tynt. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cherrytomatsaus:

1 boks/kurv med cherrytomater 
3-4 ss Olivenolje
Hvitløk
Salt
pepper

Putt cherrytomatene i kokende vann, så i isvann, og fjern skallet 
Varm opp 2-3 ss olje i en kjele, og stek tomatene på sterk varme (konstant omrøring så det ikke svir seg) til de begynner å sprekke, ta fram en potetmoser evt. en stor sleiv og knus tomatene.

Kok sausen på svak varme i ca 10 min, ta av varmen og ha i hvitløk etter ønske (bruker gjerne 1-2 kinesisk hvitløk),
 bruk enten stavmikser eller blender og kjør til en jevn og glatt saus. 

Ha i den siste ss med olje og smak til med salt og pepper og kok i 5 min.

Denne fryser veldig bra, og er veldig base. Den smaker også veldig godt som den er på pasta.
Om man vil ha en sterkere saus, har man bare i de krydderne man ønsker, som chilli, oregano, basilikum osv.
Tror det blir bra med fersk chilli også om man har i den før man kjører det til saus, men liker ikke fersk chilli, så har aldri prøvd selv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kok ønsket mengde spaghetti. Ha i smurt ildfast form. Smør over 1 glass tomatpuré. Dryss på et rikelig lag med revet ost. (Norvegia og Jarlsberg) Smør kjøttdeig eller kjøttfarse utover. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Denne retten er alle barns favoritt.

Du kan variere ved å tilsette hakket løk, oregano, paprikapulver osv. Ketchup istedenfor tomatpuré.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Har tidligere hatt irsk setter fra oppdretter i Sandnes med fokus på jaktlinjer. Elsker rasen og synes det er en fantastisk familiehund og turkamerat både hjemme og på fjellet. Nå er jeg mer interessert i en "show dog" setter som er større, mørkere og med lenger pels. Er det noen her som kjenner til oppdrettere i Norden eller England som avler mer i show dog retning fremfor jaktretning?     
    • Jeg har erfaring med både to fra samme kull, beholde helt kull og kjøpe hvalper med noen måneders mellomrom. Nå har jeg ikke oppdrett lenger men hvis jeg drev oppdrett nå, ville jeg ikke automatisk utelukket deg fordi du ønsket to hvalper fra samme kull. Det finnes PLENTY med andre grunner til å utelukke interesserte, som skal bare ha en valp. Det er bare å følge med på Finn, så ser man at ganske mange aldri burde skaffet seg en valp engang. Det er flere faktorer som kommer med i betraktning her, nå skriver du ikke hvilken rase du tenker på men hvis dette er en populær( les lettsolgt) rase og du bestilte to tispehvalper, ville jeg nok forhørt meg ganske grundig om hvorfor du ønsker to og om du planlegger oppdrett . Hvis oppdrett var tanken eller jeg fikk mistanke om det, ville jeg nok vært tilbakeholden særdeles om du ikke hadde erfaring med rasen fra før og har en fornuftig plan med oppdrettet ditt. Mao ikke bare produsere hvalper uten annet mål enn inntjening.    Hva slags erfaring har du med hund, hvis du var av typen som har hatt to hunder og gått kurs, så nå kan du ‘alt’, nope, da blir det hverken en eller to.   Hva slags rase og hva er målet med innkjøpet. Skal du ha to krevende brukshundhvalper fra samme kull og har som mål og oppnå gode resultater, ville jeg nok vært tvilende til om du vet hva du gir deg ut på. Hvordan bor du? Egen hage eller tredje etasje. Førstnevnte gjør det MYE enklere på alle måter, særdeles ved renslighetstrening. Det sier seg selv at to GD hvalper f.eks i 3.etasje er en dårlig ide. Renslighetstreningen blir selvsagt noe mer utfordrende med to hvalper, da har du to og holde øye med så snart de er våkne men er du forberedt på det og ikke minst innstilt på det, så er det slett ikke umulig. ( anbefaler sommerhvalper eller i alle fall ikke valp midt på kaldeste vinteren, enten man kjøper en eller to, det er MYE enklere å renslighetstrene hvalper i levelige temperaturer) (fortsetter senere, fikk besøk 🙂)
    • Har det knekt så langt inn at det er fare for at det har gått til klobeinet er det mer alvorlig enn hvis ikke. Men uansett lurt med sjekk i dag nå som hverdagen har begynt, alternativt videosamtale/telefonsamtale og vedlagte bilder med vet og råd for riktig rensing og hva du skal se etter vedrørende tegn på infeksjon. 
    • Jeg mener å ha hørt at folk som driver hundekjøring kan ha to valper fra samme kull. Men det er jo hunder som bor ute og har et helt annet liv enn «familiehunden». Naboen min, som har hatt flere hunder tidligere, valgte å kjøpe 2 hannhunder fra samme kull. Det ble 2 hunder som vi (eller andre) fikk lite kontakt med. De var mest opptatt av hverandre, og det var tydelig at de heller ikke ble så sterkt knyttet til eierene sine, som ene-hunder blir. Det gikk egentlig begge veier, og naboen var egentlig glad til da de var så gamle at de ble avlivet.  Mens da den siste «alene-hunden» deres døde så var det stor sorg i familien. De to små brødrene kunne også være litt hissig på hverandre, så i begynnelsen av turene holdt eieren dem godt fra hverandre (en arm strak ut på hver side av kroppen). Så roet de seg, og turen gikk greit.  Dette ble de siste hundene de hadde ; «aldri mer hund her i huset»
    • Jeg ville heller ikke solgt til deg. Har selv sittet med usolgte valper noen uker, i tillegg til 3-4 voksne. Aldri mer. Og vi var  to om å dele på jobben.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...