Gå til innhold
Hundesonen.no

Stivkrampesprøyte.


FrøkenLilla
 Share

Recommended Posts

Hei.

Jeg holdt på å leke med valpen min på 12 uker igår, han skulle bite over en leke jeg holdt i hånden og han ble noe ivrig kan man si. Det ble et overfladisk sår, med hull i huden Sånn type skrape seg på mur sår egentlig. Det blødd ikke, men så fant jeg på at jeg skulle presse på det, og da kom det litt blod.

Jeg tok det egentlig helt rolig, da jeg fortalte om episoden til min mor idag fikk hun hetta. Hun mente jeg måtte rett på legevakten og få stivkrampesprøyte siden det var kommet litt blod, som jeg måtte presse ut.

Bør jeg være bekymret?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nårtid tok du stivkrampesprøyte sist? :)

Legen min sa når jeg var der til nyttår at huskeregelen de bruker gå etter er om der er videre punktering i huden, foreksempel av en voksen hjørnetann. Men det var selv opp til pasienten å bestemme om de ønsket sprøytet uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alltid greit å ha oppdatert stivkrampevaksine om man driver med dyr. Så om det er mer enn ti år siden (tror det er i 9. klasse man får den nå?) så er det like greit å ta den, så har du det.

Da er det vell 12 år siden jeg tok den. Så jeg skal absolutt fylle på, men er dette noe som jeg burde gjøre nå eller faktisk vente å ringe fastlegen på mandag?

Nå er det ikke sår en gang, ser en liten prikk og litt rød (for jeg tar så mye på det). Hele greia så ut som hudavskapring type når man skraper seg opp på asfalt feks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For at stivkrampesprøyta skal fungere på nye sår, må den taes innen 4 timer.. Hvis jeg husker riktig..

Men, det såret du beskriver, vil jeg trolig tenke ikke behøve noen stivkrampesprøyte.. Men jeg anbefaler deg å ta en påfyll uansett, samt revaksinere grunnvaksinen i tillegg hvis du ikke har gjort dette :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Sorry for å kuppe tråden.. Jeg ble bitt av en valp for to uker siden, (fingeren min fikk smake på jekslene bak i munnen), blodet rant som bare det og bittet hovnet opp og ble rødt. Er slikt noe man burde ta stivkrampe for? Sjansen for å få infeksjonen er jo ganske liten, så tenkte ikke noe over det der og da. Det var et ganske kraftig bitt, og jeg har fremdeles en kul der tennene traff :P

Og litt ot: Når jeg kjøpte valp for 8 år siden spurte jeg helsesøsteren på skolen om jeg burde ta stivkrampevaksine mtp bitt osv. Fikk til svar at så lenge det var min egen hund som bet så var det ikke så farlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sorry for å kuppe tråden.. Jeg ble bitt av en valp for to uker siden, (fingeren min fikk smake på jekslene bak i munnen), blodet rant som bare det og bittet hovnet opp og ble rødt. Er slikt noe man burde ta stivkrampe for? Sjansen for å få infeksjonen er jo ganske liten, så tenkte ikke noe over det der og da. Det var et ganske kraftig bitt, og jeg har fremdeles en kul der tennene traff :P

Og litt ot: Når jeg kjøpte valp for 8 år siden spurte jeg helsesøsteren på skolen om jeg burde ta stivkrampevaksine mtp bitt osv. Fikk til svar at så lenge det var min egen hund som bet så var det ikke så farlig :lol:

Hvis man ikke har stivkrampevaksinen i orden, så ville jeg nok ha tatt den pga dette.. Men ekstra påfyll pga grunnet skaden, er det nok ikke stort nok for, vil jeg anta..

Men dette med sår, skader og bitt er vanskelig å vurdere over nett.. Man har små sår som blør mye som er helt ufarlig, store sår som må fikses og blør mindre igjen, og så har man sår som ser små ut, men skadene er større innenfor.. Så det må hele tiden vurderes gang på gang..

Men en enkel huskeregel er at når huden er skadet, så er det en reell sjanse for å få infeksjon. Uavhengig av skade.. Katt feks er noe av det værste mener jeg :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tok aldri og fornya stivkrapesprøyta for småsår, men gjorde det da en hund bet ordentlig

Samme her. Og da var det snakk om at aussiepelsen bet hardt over det siste lille leddet i pekefingeren min så såret gapte litt og dunket veldig mye :P Hun hadde funnet et bein i grøfta som jeg fikk noia for at hun skulle svelge helt, og da jeg skulle pelle det ut så bet hun over fingeren min uten å mene det. Jeg trodde først hele siste delen av fingeren var knust (det gjorde så vondt at jeg ble stående å rope AUUUE og bannesord imellom pustingen mens jeg klemte rundt fingeren så hardt jeg kunne med den andre hånden) men hun hadde bare kjørt en skarp jeksel godt nedi leddet. Det fossblødde en god stund. Iallefall, da tok jeg påfyll av stivkrampen siden det var ca. 10år siden sist.

At det blør er jo en bra ting, da, for blodets funksjon er jo å skylle ut eventuelle lumske ting som kan ha kommet i såret da det oppsto.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Takk for svar😊 Tar imot alle råd og tips.  Vi fikk valpen da han var 11 uker gammel, så den var rundt 13 uker da vi forsøkte valpegrinda. Hva gjør dere andre når man skal starte alenetrening? Tenker at å ha tilgang til hele huset vi være et for stort område for valpen?
    • Siden du skriver at dere snart har hatt valpen i snart 4 uker ,går jeg ut fra at den er 11-12 uker gammel? Dere begynte å stenge valpen inne i valpegrind da den var omtrent 10 uker gammel, altså mens den fremdeles er for en liten baby å regne.  Selvfølgelig gråter og hyler den, noe annet ville vært rart. Hvalpen ble tatt fra sin mor og søsken , der den hadde tilgang til både trøst  og lekekamerater hele tiden, til å bli plassert på et fremmed sted uten denne trygghetsfaktoren og ikke minst muligheten til å herje og leke/få utløp for energi på en normal måte.    En normalt valp har MYE energi og har behov for å få utløp for den på en god måte. Faktisk mye mer energi enn de fleste tror, hvis man ikke er vant til hvalper/har sett hvordan hvalper forholder seg til hverandre. Å stenge hvalpen /hunden inne i grind/bur er IKKE god dyrevelferd.  Ikke oppnår man noe positivt heller, med mindre man anser tvangspasifisering for et gode..  Når det kommer til renslighet, så lan faktisk en slik fremgangsmåte forsinke eventuellt hindre framgang, da hunden lærer at det nytter ikke å si ifra ( pipe, hyle , gråte), den er tvunget til å gjøre fra seg der den er.  Å få en valp renslig er som regel MYE arbeid, man må ha øyne både i nakken og på siden av hodet og følge med HELE tiden, så lenge hvalpen er våken . Apropos våken..nei, normale hvalper sover ikke 20 timer i døgnet, da er den enten ikke frisk eller så ‘sover’ den av tvang. Noen hvalper/hunder sier tydelig ifra hvis de må ut og gjøre fra seg, andre gir vag/utydelig beskjed, dette gjelder både voksne og hvalper. Hverken hvalper eller voksne hunder gjør fra seg ‘på trass’ inne, uansett hva enkelte påstår.  Selv om hvalpen nettopp gjorde fra seg ute, så kan den godt ha behov like etterpå. Forøvrig er ofte stress og frykt en utløsende faktor når det kommer til tømming, akkurat som hos folk. Så når hvalpen blir stengt inne i denne grinda, så kan stresset være med på å utløse trang til tømming. Kvitt dere med grinda og behandle hvalpen som et familiemedlem og som den babyen den er. Det vil komme både dere og ikke minst hvalpen til gode 🙂 For tidlig igangsetting av  ‘hjemmealene’ trening kan trigge seperasjonsangst, så her vil jeg ha gått veldig forsiktig frem med tanke på starten denne hvalpen har fått.        
    • Vi har lå hatt valpen i 3, snart 4 uker, og har for et par uker siden begynt med litt trening på å være i valpegrind.  Rasen er Brasiliansk terrier.  Valpen begynner å bli stueren, men vi må følge godt med enda siden den ikke gir lyd fra seg når den skal ut. Regner med dette går seg til. Valpegrinda står på stua, og etter råd fra noen andre krympet vi den inn til å ha plass til bare senga.  Men, valpen hyler og piper og bjeffer med en gang den lokkes dit. Slenger inn noen godbiter og sier «på plass», og stenger grinda. Etter 20-30 min roer den seg og sovner. Vi er innen synsrekkevidde for den, og vi har valgt å ikke gi den noe oppmerksomhet når den driver på slik. MEN, han både tisser og bæsjer inni der, selv om han like før var ute og gjorde ifra seg!  Jeg har også sittet utenfor grinda uten at han når tak i meg, men hyler fortsatt, men kanskje ikke like lenge.  Målet til slutt er jo at han på sikt skal kunne være hjemme alene mens gutten er på skolen fra høsten av, 6 timer ca.  Men slik det ser ut nå virker det som at vi kan glemme dette🙄 Noen råd? Spør hvis jeg har glemt å informere om noe😊
    • 🤣🤣🤣 det er minst 5 år til 🤣
    • Du får si fra når han er voksen og veloppdragen.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...