Gå til innhold
Hundesonen.no

Hundeutstilling


Angelina
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det er trivelig å titte rundt på hundeutstillinger når det er i nærheten. Jeg har dårlig råd siden jeg er ufør og jeg har kun råd til inngangsbillett til ca. 50 kroner. Jeg melder ikke på til utstilling fordi jeg synes 400 kroner er altfor mye. Er bare litt lei av alle som spør. "Hvorfor stiller ikke du ut? " "Du får melde deg på neste utstilling." Osv. Men jeg tør bare ikke å si at jeg ikke har råd. Da hadde jeg nok fått sånne spørsmål. "Da må du spare." OL. Jeg har kun tre tusen igjen å leve på etter at alle regningene er betalt ol. Hver eneste måned. Så da har jeg ikke råd til sånne "luksus" ting som penger til fritidsaktiviteter. Jeg har veldig lyst til å drive med agility eller rallylydighet eller lydighet men jeg har ikke råd til det bare. Er sårt å tenke på alt det jeg har lyst til som jeg ikke får til pga. Lite penger. Noen flere her som også har det sånn? Det er ikke noe trivelig å si at jeg aldri har råd når folk spør. Ønsker jeg også hadde penger til å finne på noe gøy med. Men heldigvis er det billigere å se på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det å drive aktivt med hund kan være dyrt, grøsselig dyrt til tider!

Jeg har ikke så veldig god råd, så med det samme det er noe til overs, så hiver jeg kronene til sparing for hunden. Nå er jeg veldig heldig at hunden min er den eneste jeg er forsørger for, og føler at han kan jeg unne meg godt til da interessen er både hobby og 'profesjonelt', likevel må jeg prioritere og bruker minst mulig kroner på annet enn selve påmeldingen. Plukker og planlegger lokalt :)

Siden jeg har bruksrase har jeg ikke så mye interesse for utstilling, men trening til sport trenger ikke være så alldeles dyrt. Mange lokale hundeklubber har en årlig engangsum på et par hundrelapper for medlemskap. Så kan man delta på åpne treninger i både den ene og den andre grenen det året, bruke utstyr og møte felles interesserte. Kurs, instruktør og innendørstrening har dog som regel ekstra kostnad. Tilbudet varierer selvfølgelig fra klubb til klubb, men det er jo en mulighet for å åpne en dør for sportene som ikke er så alt for dyrt langsiktig. Samtidig kan man treffe andre som driver med det samme, kanskje møtes for privat trening og hygge ellers. Jeg foretrekker å trene alene, for der er vi verdensmestre :D Privat trening, da spesielt rally, trenger ikke ha utgifter. Finne seg en gress- eller grusplen i park, hage, skolegår på kveldstid osv, bruk hundens mat som godtbit og en liten leke, tren momenter og kjeder for en selv. Rally har OK påmeldingsavgifter, det varierer som regel fra 200-300kr, lydighet litt dyrere, agility vet jeg ikke. Mange har jo stevner i forbindelse med utstilling, er man påmeldt sport så har man også gratis inngang til utstillingen :)

Du er slett ikke alene med den følelsen! Men det finnes mye gratis hygge å høste sammen med hunden sin :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er dyrt å drive med hund. Men det trenger ikke å være så dyrt å trene i klubb? Hos oss koster det rundt 300 kr i året tror jeg, og da kan du trene lydighet, agility, rally eller bruks. Det er såklart kurs og instruktørtreninger det koster mer å være med på også, men det er ikke et must.

Det går jo fint an å trene uten å konkurrere. Om du trenger litt starthjelp så lån noen nyere bøker på biblioteket om hundetrening, og så kan sannsynligvis noen på klubben hjelpe deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

300-400 hundre synes jeg er dyrt for en start, uansett aktivitet. :) En start i agility synes jeg er grei, der standardprisen er 120,- for en start. :)

Men om du ikke har høye ambisjoner så kan du jo fint trene uten og bruke noe mye penger?

Lydighet krever jo ikke noe utstyr, eller spesifikk treningsplass- finn en gjeng å forhør deg om lydighetstrening? Går feks ann å høre her på hundesonen eller ei hunde-facebook side for sitt nærområdet. :)

Agility, bruks, rally; der krever det jo litt utstyr. Men betaler du et par hundre i året i medlemskontigent til en klubb får du fri tilgang til klubbens områder samt tilgang til å være med på fellestreninger.

Det som koster penger er kurs, kurs og konkurranser. Og der synes jeg det er helt legitimt og si nei, jeg har ikke råd- det er dyrt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Det ER svært få av oss som har råd til alt man har lyst til. Og de fleste av oss tar bort andre aktiviteter som ferie i utlandet, shopping av dyre ting, ting er ikke siste nytt osv. Også vi som har ok lønn i mnd.

Selv drar jeg bare på ett, kanskje to kurs i året og da heller ikke de dyreste. Jeg har ikke råd til mange av de kursene som fins. Men jeg er heldig, ved å ha vært aktiv i hundeklubb, vært medhjelper på konkurranser så får man veldig mange kontakter og dermed også trenger man ikke alltid går kurs for å få råd og heller får gode treningsvenner. Så meld deg inn i en aktiv klubb (det er jo billigere) bli en del av miljøet (en måte å skli inn på er ved å melde seg frivillig til å hjelpe på konkurranser o.l. ) så trenger det ikke koste så mye å komme i gang. Ofte har de også treningskonkurranser og dermed trenger du ikke melde deg på ørten stevner for å vite hvor dere er, men bare det ene når dere er klar til å starte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...