Gå til innhold
Hundesonen.no

Overgangen til vegetardiett


Lunatic
 Share

Recommended Posts

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi holder på nå, har vel 10 stk i vinduskarmen. Tre av dem har fått rot nå. Men det er mer for moroskyld da, tar 5++ år å få frukter på dem, og enda lengre tid jo mindre sol det er. Men plantene e

Jeg er vegetarianer. Ikke veganer. Derfor drikker jeg melk og spiser egg :-) Altså... det er vel bare å la vær med å spise kjøtt? Ikke noe mer å tenke på enn det? Trenger ikke begynne å spise mass

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer Det var så mye

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

hvis du liker sjokoladekake, så synes jeg denne er kjempegod ? http://www.vegetarbloggen.no/2013/02/22/dynket-sjokoladekake/
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Jeg fant, men husker ikke hva det heter. Er på trikken, med en smule stressa terv, så kan sjekke når jeg kommer hjem. :P Jah. Synes det er mye palmeolje over alt. Aldri brydd meg om ingredienser før nå, så nå legger jeg plutselig merke til hvor mye dritt jeg får i meg. :lol:

Takk for tips, må prøve begge! :D Plutselig er det faktisk gøy å lage mat/bake! Og det kommer fra en som syntes det knapt var verdt å vente på at vann skal begynne å koke.

Ot: Og der bikka vi over i litt panikk. Så kjekt da. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Grim Får du bakedilla anbefaler jeg virkelig at du skaffer det ett eksemplar av "The joy of vegan baking".

Alt fra den boka blir godt, og man kan lære masse om hvordan man bruker naturlige ingridienser til baking heller enn "eggerestatter" og slikt.

Røtter på st.haugen har brukt å ha vegansk smør og andre fantastiske ting som ikke er så lett å få tak på. Inkludert nutritional yeast og sånt :)

(og håper det gikk greit med bikkja på trikken :hmm: )

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer :) Det var så mye smak i de,lett lage og hang fint sammen når stekte de! Anbefales! Neste jeg må prøve er halumi burgern ?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

Jeg kokte dem i 1 del soyasaus og 2 deler vann (sånn cirka) i 20-30min, og da smakte de nøytralt etterpå. Marinerte i woksaus etterpå og det bare helt sinnsykt digg! :D På grønland finner man jo en grei pakke med soyabiter til 30kr(!), og de varer jo i evigheter fordi de blir så store! Tror det blir go-to-middagen min framover. Kjempefornøyd :)

Jeg har bare funnet de store bitene, men de er jo ganske enkle å dele opp, så det får gå for nå :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilket merke har du kjøpt forresten? Og hvor på Grønland? Har bestilt fra iherb til nå, og kjøpt på kinsarvik innimellom. Men der mener jeg det koster 60 for en pakke med medium biter. Jeg syns de fra kinsarvik blir bedre enn det merket vi har kjøpt på nett. Så er nok litt smaksforskjeller ute å går også.

Hva spiste du til bitene? Vanlig wok? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Iherb har jeg hørt mye bra om. Hva pleier du å bestille derifra? :)

Red: Og ja, bare vanlig wok-miks på pose :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Favoritt tyrkersjappa mi :heart:

De brukte å ha utrolig godt pidebrød, oliven i basilikum og børek. Og sikkert tusen andre ting. Savner å kunne handle der..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt den fra trs, men virker som det er en av de vanlige å bruke :) Skal stikke innom der en tur neste gang vi er på veggishandling :D

BIOGAN ØKOLOGISK SOYABITER er dem vi har kjøpt fra Kinsarvik.
Denne har vi kjøpt fra Iherb:
http://no.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-10-oz-283-g/9508

Jeg syns egentlig den biogan er bedre, men om det er fordi vi har blitt flinkere til å tilberede det nå, eller om det faktisk er en reell forskjell vet jeg ikke. :)

EDIT: Samboeren min, som er den som lager maten, sier at den fra Kinsarvik har bedre tekstur, den er liksom mer fluffy og ikke så kompakt, men ellers er de like på smak. Bare han som tilbereder anderledes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er holdbarheten til hummus i romtemperatur? Skal på telttur i helga og hadde vært fint med annet pålegg enn skinkeost.

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Flott! Er litt oppi dalene, så da holder det hvis jeg setter det ut om natta. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...
Guest Yellow

Jeg får mer og mer lyst til å bli pescetarianer. Ikke akkurat vegateraianer dette, men skriver her allikevel. De største utfordringene jeg ser på er at jeg har samboer som er enormt kjøttetende og som jeg ikke får til å spise mat uten kjøtt, eller svært lite (såvidt pizza liksom og synes det er altfor lite kjøtt i vårruller...), så blir nødt til å lage mye doble middager dager dager det ikke blir fisk, eller jo finne middager det er lett å bare ha kjøtt ved siden av til en. Er jeg som har ansvaret for middager her og det blir det å fortsette med.

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vet ikke helt hvor jeg vil med dette, jeg, men blåser ut noen tanker ? Kanskje noen andre er i litt liknende situasjon og har noen tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Yellow skrev:

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vi har løst dette ved å spise pescetariansk hjemme, mens på besøk/restaurant spiser vi hva vi vil / det vi blir forsynt. Jeg hadde lurt på å bli vegetarianer i mange år før vi begynte med dette, men tenkte at det ble så vanskelig på ferie/besøk/restaurant at jeg ikke gadd, før jeg innså at man kan jo bestemme reglene selv :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

@Emmy Alle monner drar, og absolutt bra å bare kutte ned også (i deres tilfelle da sikkert også veldig kuttet ned), men for meg blir ikke det riktig når jeg først går inn for det ? Og selvsagt bestemmer man alt selv! Er en selv det skal føles riktig for. Men blir jo litt en utfordring, luftet dette før og vet at minst ett fam.medlem ikke akkurat er så begeistret... Men sånn er det vel alltid regner jeg med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Herlig fine bilder av glad og superfin hund i farta 
    • Gøy at han gikk fra å være reservert til å løpe til alt og alle ! Virkelig søt! 
    • Trist å se sånne innlegg uten ett eneste svar.  Selv planlegger jeg ikke så veldig. Etter sosialisering/miljøtrening av valp, som planlegges så detaljert som råd er - resten av verden er jo ikke under min kontroll - for å legge grunnlaget for en trygg og veloppdragen hund, så tar jeg ting mer på sparket som det passer seg. Ikke setter jeg tidsfrister for mestring av bestemte øvelser, starter eller opprykk, og ikke planlegger jeg mer detaljert enn noen løse skisser i tankene rett i forkant av hver økt.  På bakgrunn av trenerkurs og praktisk erfaring med barneidrett, så tenker jeg du er på veldig riktig spor med morsomme øvelser. Jeg har sett hvordan en kan kvele idrettsglede ved å sette fokus på teknikk og fremtidige mål, med krav og forventninger. Uten å ha fokus på glede i treningen her og nå kan en bare glemme å sette seg mål med barn og dyr. Om du mente hvordan gjøre LP-øvelser morsomme er jeg ikke mye til hjelp, for jeg synes LP har blitt ganske kjedelig. Om du mente overraskende innimellom-øvelser for å skape forventninger som holder motivasjonen oppe, så er det vel individuelt hva hundene liker å gjøre. De beste øvelsene er de hunden selv opplever stor mestring i og er stolt av pga den genuine begeistringen det utløser i deg. For noen er det å mestre "sitt", for andre er det å hoppe kanin baklengs i åttetall.  Jeg husker en episode hvor min hund ble gjenstand for et utbrudd fra en annen hund på trening. Vi var bare der for rekreasjon, ikke noen ambisjoner utover quality time sammen. Vi hadde hatt enorme utfordringer med andre hunder i hverdagslige situasjoner, og banen var en arena hvor han ikke fryktet de andre hundene, jeg fryktet ikke hans fryktaggessive utfall, vi opplevde begge senkede skuldre, gjensidig glede, mestring og stolthet der - ikke fordi vi var en feilfri ekvipasje, men fordi han i mine øyne var veldig flink, så min respons til hunden var som om alt han gjorde stod til 10'ere, og han struttet accordingly, som om han eide stedet. Vi begge elsket det, uten noen mål utover å ha det fint sammen her og nå. Øvelser var aldri noen issue å mestre, så jeg stilte aldri noen krav han ikke opplevde å innfri. Ekvipasjen som gikk bak oss den dagen var en annen type. Uten å ha mer innblikk enn kjappe, overfladiske observasjoner, så virket det som krav og forventinger var høye, og hunden struttet ikke av glede og selvtillit, hans egen fører stilte krav han ikke opplevde å innfri tilfredsstillende nok til å utløse begeistring, mens den lille dritten foran ham hadde en fører som bare var glad og fornøyd og så på ham med hjerter og stjerner i øynene i en tykk eim av: "Du er verdens flinkeste, jeg elsker alt du gjør!" hele tiden. Det endte med at den unge goldenhannen bak oss plutselig gjorde et dominansaggressivt bakholdsangrep på min - i ren misunnelse og frustrasjon, tror jeg, fordi hans egen fører var for kjip og stilte for høye krav til ham. ..for min var så liten, det virket rart at en så mye større golden bare ville informere min lille om hans plass i det sosiale hierarkiet. Jeg TROR han var ektefølt misunnelig og frustrert fra sin egen førers krav til seg. ... Om det ene eller andre var årsaken til angrepet, poenget med historien var: Husk å ha det gøy, fordi alvor og ambisjoner kan ødelegge for nettopp de ambisjonene.  "Set up for success, not failure," er en god regel. Bryt ned alle øvelser i enkle nok momenter å trene på til at hunden mestrer every step of the way, og ha samtidig så lave forventninger til hva den skal få til at du blir *genuint* og ektefølt glad og begeistret av alt den mestrer, så blir alle øvelsene straks mer morsomme   Edit: Selvsagt planlegger jeg også. Jeg starter med å se for meg det endelige resultatet jeg ønsker oppnå, analyser det for å vurdere om det er realistisk og gjennomførbart, og bryter det i den prosessen ned til så små delmomenter som jeg tror er nødvendige for å bygge opp til det endelige målet med. Progresjon kan jeg ikke forutse. Kanskje har jeg bommet på vanskelighetsgrad i delmomenter, hunden/barnet mister motivasjonen midt i en økt og vil bare dra derfra. Kanskje tar det et halvår istedenfor den uken jeg så for meg for å lære inn noe jeg tenkte skulle være utgangspunkt for å lære en hel masse annet, og hele planen om opprykk neste sesong går i vasken på den ene ferdigheten jeg ikke klarte lære hunden i tide. Det er da det gjelder som mest å ikke ødelegge hundens motivasjon og treningsglede med sin egen skuffelse over egen utilstrekkelighet ifht egne forventninger. 
    • Som uerfaren satte jeg hund på en kennel i Nord-Trøndelag i 12 dager, fordi jeg ikke fikk ha ham med på obligatorisk ekskursjon i studier. Han var fullstendig ødelagt da jeg hentet ham. Psykisk helt ute av seg, han var passiv, uttrykksløs, en slags robot uten noen hjemme, det var ingen uttrykk for gjensynsglede, ingen glede i å komme ut, ingen glede i å entre bilen han ellers var så glad i. Han var som i overlevelsesmodus. Spaced out. Sjokktilstand. Kom seg sakte og gradvis til hektene vel hjemme igjen. Jeg trodde det "bare" var det å plutselig bli forlatt på en glattcelle alene, på et vilt fremmed sted omgitt av bare fremmede som ikke ga nok oppmerksomhet eller aktiviserte nok og hysteriske, fremmede hunder i samme situasjon, men nå innser jeg at han kan ha blitt utsatt for strømming også.  HVOR i Nord-Trøndelag lå den kennelen hennes? ..ikke at jeg noen gang skal ha hund i kennel igjen, jeg lærte, men ble min egen hund også utsatt for det der i tillegg til den brutale opplevelsen et kennelopphold er i seg selv, selv uten strømming? Min var en sånn som selvsagt ville fått hysterisk panikkanfall om han ble strømmet for å bjeffe, og ville reagert med å bjeffe og bjeffe og bjeffe og bjeffe i panikk.    Kan dere forlate klubben i protest? Jeg ville fått med meg flere, og demonstrativt meldt oss ut av klubben om de ikke avlyser med hun der. 
    • En gjeterhund, eller jakthund som er avlet for tett samarbeid med fører (retrievere, spaniels, puddel), er nok det beste om du vil ha en hund som vil kunne gå løs og ikke har høyt jaktinstinkt for byttedyr. Lapsk vallhund har mye lyd, og trenger mye aktivitet, men det høres ikke ut som det er noe problem. Så lenge de får nok oppgaver tror jeg ikke ufrivillig gjeting vil bli et stort problem, men jeg ville snakket med oppdrettere om det. Kunne tervueren vært et alternativ? Eller korthårscollie?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...