Gå til innhold
Hundesonen.no

Overgangen til vegetardiett


Lunatic
 Share

Recommended Posts

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi holder på nå, har vel 10 stk i vinduskarmen. Tre av dem har fått rot nå. Men det er mer for moroskyld da, tar 5++ år å få frukter på dem, og enda lengre tid jo mindre sol det er. Men plantene e

Jeg er vegetarianer. Ikke veganer. Derfor drikker jeg melk og spiser egg :-) Altså... det er vel bare å la vær med å spise kjøtt? Ikke noe mer å tenke på enn det? Trenger ikke begynne å spise mass

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer Det var så mye

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

hvis du liker sjokoladekake, så synes jeg denne er kjempegod ? http://www.vegetarbloggen.no/2013/02/22/dynket-sjokoladekake/
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Jeg fant, men husker ikke hva det heter. Er på trikken, med en smule stressa terv, så kan sjekke når jeg kommer hjem. :P Jah. Synes det er mye palmeolje over alt. Aldri brydd meg om ingredienser før nå, så nå legger jeg plutselig merke til hvor mye dritt jeg får i meg. :lol:

Takk for tips, må prøve begge! :D Plutselig er det faktisk gøy å lage mat/bake! Og det kommer fra en som syntes det knapt var verdt å vente på at vann skal begynne å koke.

Ot: Og der bikka vi over i litt panikk. Så kjekt da. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Grim Får du bakedilla anbefaler jeg virkelig at du skaffer det ett eksemplar av "The joy of vegan baking".

Alt fra den boka blir godt, og man kan lære masse om hvordan man bruker naturlige ingridienser til baking heller enn "eggerestatter" og slikt.

Røtter på st.haugen har brukt å ha vegansk smør og andre fantastiske ting som ikke er så lett å få tak på. Inkludert nutritional yeast og sånt :)

(og håper det gikk greit med bikkja på trikken :hmm: )

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer :) Det var så mye smak i de,lett lage og hang fint sammen når stekte de! Anbefales! Neste jeg må prøve er halumi burgern ?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

Jeg kokte dem i 1 del soyasaus og 2 deler vann (sånn cirka) i 20-30min, og da smakte de nøytralt etterpå. Marinerte i woksaus etterpå og det bare helt sinnsykt digg! :D På grønland finner man jo en grei pakke med soyabiter til 30kr(!), og de varer jo i evigheter fordi de blir så store! Tror det blir go-to-middagen min framover. Kjempefornøyd :)

Jeg har bare funnet de store bitene, men de er jo ganske enkle å dele opp, så det får gå for nå :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilket merke har du kjøpt forresten? Og hvor på Grønland? Har bestilt fra iherb til nå, og kjøpt på kinsarvik innimellom. Men der mener jeg det koster 60 for en pakke med medium biter. Jeg syns de fra kinsarvik blir bedre enn det merket vi har kjøpt på nett. Så er nok litt smaksforskjeller ute å går også.

Hva spiste du til bitene? Vanlig wok? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Iherb har jeg hørt mye bra om. Hva pleier du å bestille derifra? :)

Red: Og ja, bare vanlig wok-miks på pose :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Favoritt tyrkersjappa mi :heart:

De brukte å ha utrolig godt pidebrød, oliven i basilikum og børek. Og sikkert tusen andre ting. Savner å kunne handle der..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt den fra trs, men virker som det er en av de vanlige å bruke :) Skal stikke innom der en tur neste gang vi er på veggishandling :D

BIOGAN ØKOLOGISK SOYABITER er dem vi har kjøpt fra Kinsarvik.
Denne har vi kjøpt fra Iherb:
http://no.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-10-oz-283-g/9508

Jeg syns egentlig den biogan er bedre, men om det er fordi vi har blitt flinkere til å tilberede det nå, eller om det faktisk er en reell forskjell vet jeg ikke. :)

EDIT: Samboeren min, som er den som lager maten, sier at den fra Kinsarvik har bedre tekstur, den er liksom mer fluffy og ikke så kompakt, men ellers er de like på smak. Bare han som tilbereder anderledes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er holdbarheten til hummus i romtemperatur? Skal på telttur i helga og hadde vært fint med annet pålegg enn skinkeost.

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Flott! Er litt oppi dalene, så da holder det hvis jeg setter det ut om natta. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...
Guest Yellow

Jeg får mer og mer lyst til å bli pescetarianer. Ikke akkurat vegateraianer dette, men skriver her allikevel. De største utfordringene jeg ser på er at jeg har samboer som er enormt kjøttetende og som jeg ikke får til å spise mat uten kjøtt, eller svært lite (såvidt pizza liksom og synes det er altfor lite kjøtt i vårruller...), så blir nødt til å lage mye doble middager dager dager det ikke blir fisk, eller jo finne middager det er lett å bare ha kjøtt ved siden av til en. Er jeg som har ansvaret for middager her og det blir det å fortsette med.

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vet ikke helt hvor jeg vil med dette, jeg, men blåser ut noen tanker ? Kanskje noen andre er i litt liknende situasjon og har noen tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Yellow skrev:

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vi har løst dette ved å spise pescetariansk hjemme, mens på besøk/restaurant spiser vi hva vi vil / det vi blir forsynt. Jeg hadde lurt på å bli vegetarianer i mange år før vi begynte med dette, men tenkte at det ble så vanskelig på ferie/besøk/restaurant at jeg ikke gadd, før jeg innså at man kan jo bestemme reglene selv :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

@Emmy Alle monner drar, og absolutt bra å bare kutte ned også (i deres tilfelle da sikkert også veldig kuttet ned), men for meg blir ikke det riktig når jeg først går inn for det ? Og selvsagt bestemmer man alt selv! Er en selv det skal føles riktig for. Men blir jo litt en utfordring, luftet dette før og vet at minst ett fam.medlem ikke akkurat er så begeistret... Men sånn er det vel alltid regner jeg med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ville ikke vært redd for mellompuddel. Ta dere en tur på puddeltreff og møt noen i ulike størrelser! Puddel er høyst undervurdert og jeg tenker det kan passe bra til kriteriene. Hundene krysses jo dessuten mellom størrelsene, og det er en del variasjon. Jeg har møtt mange fine mellompuddel de siste årene, siden jeg har veldig lyst på en selv. Det er også stor forskjell inad i kategoriene, jeg ser på mellom, men en liten storpuddel er et alternativ. Personlig har jeg dårlig erfaring med wheaten terrier. De kan være supre hunder, men de er terriere og har sterke, egne meninger, og jeg er usikker på om jeg har vært på et problemhund/passeringskurs uten en wheaten... Toller mener jeg bør brukes aktivt og det er litt mentalt rusk på dem, da ville jeg heller gått for golden eller labrador. Korthåret collie - passer kriteriene men røyter en del. Langhåret collie - må børstes. For førerorientert og samarbeidsvillig tenker jeg retriever, gjeterhund og noen typer jakthunder. Hvis det er mye unger og styr så kan gjeterhunder blir stresset. Jeg tenker litt på lagotto eller spansk vannhund - men sjekk veldig nøye gemyttet! Da jeg var aktivt var det ganske mye dårlig på dem, så mye at en aktiv lagottoeier med tre hunder advarte meg mot å vurdere det. 
    • Hei, Etter noen år uten egen hund begynner vi å kjenne på savnet etter et firbeint familiemedlem. Det er noe opp og fram enda, men vi prøver å bestemme oss for hvilken rase vi skal velge neste gang og det hadde vært veldig hjelpsomt å få litt innspill til rasene vi tenker på og kanskje noen vi ikke har hatt på radaren enda? Vi er en familie på 4 med barn i barneskolealder. Vi har god erfaring med hund, men har aldri drevet med noen form for hundesport eller jakt osv, og kommer sannsynligvis ikke til å starte med det heller, så vi ser først og fremst etter et familiemedlem.   Hva vi ser etter: * Vi foretrekker begge hunder med tæl, men akkurat i den livsfasen vi er i nå lener vi mer mot et mildere gemytt. Veldig usikker på dette punktet * Førerorientert og samarbeidsvillig * Lite jakt - ønsker muligheten til å slippe hunden løs og oppnå stødig innkalling * Ingen vokt * Lett å motivere og lærevillig (husk: dette er en ønskeliste 😇) * Så lite sikling som mulig * Minst mulig hundelukt (sorry goldens 🫠) * Må tåle at det er mye som skjer hjemme hos oss. Barna leker, har med seg venner, vi får besøk, ungene kan bråke osv. Må tåle fremmede i eget hus uten at det er krise eller blir skummelt. Dette er selvfølgelig noe vi vil legge til rette for at hunden takler fra dag 1, men det er et så viktig punkt at vi ønsker best mulig utgangspunkt * Går greit overens med andre hunder * Minst mulig røyting - har ikke helt bestemt meg for hvor viktig dette punktet er for meg, men det ser så deilig ut å ha en røytefri rase. Kan gjerne stelle pels hver dag, men ikke mer enn 10-20 min i det daglige * Jeg ønsker meg en stor hund, samboer har mest lyst på en liten hund, så jeg tenker en plass midt i mellom.    Vi kan tilby: * Ca 1,5 time tur hver dag. Noen dager mer, noen dager mindre, men jeg tenker gjennomsnittet vil ligge rundt der * Hundevante eiere som liker å trene lydighet og legge til rette for et ukomplisert hundehold * Masse kjærlighet og oppmerksomhet   Raser vi har tenkt på: * Puddel - Jeg føler egentlig at jeg beskriver en puddel, men... Samboer syns storpuddel blir for stort, mens jeg syns de minste variantene blir for små. Har inntrykk av at mellompuddel har en del rusk på linjene? At hunden er mentalt stødig er pri 1 * Wheaton Terrier - Virker som veldig kule hunder, men litt redd for at terrier-gemyttet kan bli litt mye? Har veldig lite erfaring med rasen bortsett fra det jeg har lest meg til * Toller - virker som veldig trivelige hunder som har mange av de kvalitetene vi ser etter, men har inntrykk av at de kan være litt nervøse? * Schipperke - denne rasen har vi hatt før og det er veldig kule hunder. Men kunne tenkt meg en litt større hund i neste omgang   Så, har dere noen tanker eller forslag til oss?    Disclaimer: Ja, jeg vet at jeg har skrevet en smørbrødliste over ønsker og at selv om en rase på papiret kan huke av på alle boksene, kan individet vi får i hus være helt annerledes. Vi er ikke ute etter en robot, men vi er fortsatt i drømmefasen og ønsker best mulig utgangspunkt for vårt neste hundehold.  
    • Stoffbur var jo en idé! Det tror jeg ikke hun har noe forhold til fra før, så da er det kanskje mulig å begynne helt fra start med positive assosiasjoner. Det skal jeg prøve!
    • Det høres jo ut som du må jobbe med å gjøre bil til noe mer positivt som et separat prosjekt. Det fikser du! Kan du ha med bur på trening og sette ut et annet sted for pause/hvile? Eller teppe et sted du kan binde henne? Vil et stoffbur funke og være annerledes nok til å senke terskelen litt? Kompostgrinder?
    • Det viser seg nå at hun rett og slett har traumer relatert til bilkjøring og spesielt det å bli forlatt alene i bil. Det er såpass alvorlig at jeg ikke har lyst til å gå nærmere inn på det ettersom tidligere eier ikke er her og kan forsvare seg, men dette gjør det ekstremt vanskelig både å gå på kurs og delta på treninger, ettersom jeg ikke kan "pause" henne i bil (da blir hun så stressa at det ikke er mulig å få kontakt med henne i det hele tatt). Hun har rett og slett ingen steder å slappe av på kurs/trening. Dette er utrolig fortvilende og jeg kjenner meg litt motløs akkurat nå... Hun er veldig trenbar og en kjempesøt hund innafor de rammene der hun føler seg trygg, men skal jeg ha sjans til å få gjort noe med øvrig problematferd (som det viser seg å være mye av) må vi gå på kurs og trene...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...