Gå til innhold
Hundesonen.no

Overgangen til vegetardiett


Lunatic
 Share

Recommended Posts

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 71
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vi holder på nå, har vel 10 stk i vinduskarmen. Tre av dem har fått rot nå. Men det er mer for moroskyld da, tar 5++ år å få frukter på dem, og enda lengre tid jo mindre sol det er. Men plantene e

Jeg er vegetarianer. Ikke veganer. Derfor drikker jeg melk og spiser egg :-) Altså... det er vel bare å la vær med å spise kjøtt? Ikke noe mer å tenke på enn det? Trenger ikke begynne å spise mass

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer Det var så mye

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

I dag har jeg bakt min første veganske kake! Eller, det trodde jeg i hvert fall... For jeg dobbeltsjekka ikke at soft flora sitt melke/soya-frie smør faktisk kun inneholdt plantegreier. Dum nok til å stole på det de skriver på hjemmesiden sin. :P For smøret inneholder vitamin D3 - som er laget av saueull. Av alle ting.

Fornøyd med smaken, men litt løs i konsistensen. Skal prøve litt annen oppskrift neste gang. Tok bare utgangspunkt i en klassisk oppskrift, og byttet ut med soyamelk, og mer bakepulver og soyayoghurt istede for egg. Neste gang vil jeg prøve med banan eller linfrø kanskje.

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

hvis du liker sjokoladekake, så synes jeg denne er kjempegod ? http://www.vegetarbloggen.no/2013/02/22/dynket-sjokoladekake/
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter litt i denne jeg. :ahappy:

Noen som sitter på en god oppskrift av no slags kake? :D

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte faktisk Soft Flora sitt melkefrie smør, ettersom det eneste alternativet jeg hadde tilgang på var Alpro som inneholder veldig mye palmeolje (5-15%).. Vet det er flere som gjør det samme, så det er vel verdt å tenke på. :P Men det finnes kanskje noe som ikke inneholder noen av delene da, om man leter litt/bestiller fra nett. :)

Jeg er ikke en veldig erfaren kakebaker, men de to veganske kakene jeg har laget har vært blant de beste jeg har vært borti faktisk. :D Den ene er verdens beste brownies; http://www.veganeren.com/2012/05/de-saftigste-raeste-veganske.html

Og den andre er en supergod kanelkake som er fin til selskap og slikt (langpanne); http://www.vegetarbloggen.no/2012/10/10/kanelkake-med-sjokoladekrem/

Jeg fant, men husker ikke hva det heter. Er på trikken, med en smule stressa terv, så kan sjekke når jeg kommer hjem. :P Jah. Synes det er mye palmeolje over alt. Aldri brydd meg om ingredienser før nå, så nå legger jeg plutselig merke til hvor mye dritt jeg får i meg. :lol:

Takk for tips, må prøve begge! :D Plutselig er det faktisk gøy å lage mat/bake! Og det kommer fra en som syntes det knapt var verdt å vente på at vann skal begynne å koke.

Ot: Og der bikka vi over i litt panikk. Så kjekt da. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Grim Får du bakedilla anbefaler jeg virkelig at du skaffer det ett eksemplar av "The joy of vegan baking".

Alt fra den boka blir godt, og man kan lære masse om hvordan man bruker naturlige ingridienser til baking heller enn "eggerestatter" og slikt.

Røtter på st.haugen har brukt å ha vegansk smør og andre fantastiske ting som ikke er så lett å få tak på. Inkludert nutritional yeast og sånt :)

(og håper det gikk greit med bikkja på trikken :hmm: )

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Greenbonanza.com ser ut til ha mye bra! Jeg laget akkorat feta & squashburger de er de beste vegetar burgerne jeg har smakt!! Har jo smakt endel etter snart 21 år som vegetarianer :) Det var så mye smak i de,lett lage og hang fint sammen når stekte de! Anbefales! Neste jeg må prøve er halumi burgern ?

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært *nesten* kjøttfri siden starten av denne tråden! :D Gikk veldig brått over, så jeg har skeiet ut noen ganger, men jeg kan fortsatt telle de gangene på en hånd *stolt*

Prøvde for lenge siden å lage ett eller annet med soyabiter (soya chunks(?)), men herreguuud, det smakte ekkelt! Leste litt på det nå igjen, så jeg gir det en sjanse til. Ligger masse soya til kok i vann og soyasaus, så skal jeg marinere litt etterpå. Håper at det DA blir bra!

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det smaker pøkk om det blir tilbredt feil ja :lol: (Syns det gjelder tofu også, vi brukte noen ganger før vi fikk det til. :P)

Vi bruker vegansk buljong når vi bruker soyabiter. Legg bitene i kokende buljongvann 10 minutter, og så kan du putte det oppi der det skal. Jeg syns det passer best til retter der en vanligvis ville brukt kjøttdeig i små biter som del av en hel rett. F.eks i pastasaus, vårruller, osv. I tillegg syns jeg de mindre bitene er bedre (lettere at smaken trekker inn i hele). Så om vi kun får tak i store biter pleier vi å dele dem i mindre biter når de er myke :)

Jeg kokte dem i 1 del soyasaus og 2 deler vann (sånn cirka) i 20-30min, og da smakte de nøytralt etterpå. Marinerte i woksaus etterpå og det bare helt sinnsykt digg! :D På grønland finner man jo en grei pakke med soyabiter til 30kr(!), og de varer jo i evigheter fordi de blir så store! Tror det blir go-to-middagen min framover. Kjempefornøyd :)

Jeg har bare funnet de store bitene, men de er jo ganske enkle å dele opp, så det får gå for nå :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilket merke har du kjøpt forresten? Og hvor på Grønland? Har bestilt fra iherb til nå, og kjøpt på kinsarvik innimellom. Men der mener jeg det koster 60 for en pakke med medium biter. Jeg syns de fra kinsarvik blir bedre enn det merket vi har kjøpt på nett. Så er nok litt smaksforskjeller ute å går også.

Hva spiste du til bitene? Vanlig wok? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Iherb har jeg hørt mye bra om. Hva pleier du å bestille derifra? :)

Red: Og ja, bare vanlig wok-miks på pose :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det TRS det heter? Det var vel den store grønne butikken rett innenfor Grønland torg. Rett opp trappen ved tbanen :)

Det finnes sikkert bedre merker, men det var den jeg fant da jeg ville prøve, og den var billig :P

Favoritt tyrkersjappa mi :heart:

De brukte å ha utrolig godt pidebrød, oliven i basilikum og børek. Og sikkert tusen andre ting. Savner å kunne handle der..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri smakt den fra trs, men virker som det er en av de vanlige å bruke :) Skal stikke innom der en tur neste gang vi er på veggishandling :D

BIOGAN ØKOLOGISK SOYABITER er dem vi har kjøpt fra Kinsarvik.
Denne har vi kjøpt fra Iherb:
http://no.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-TVP-Textured-Vegetable-Protein-10-oz-283-g/9508

Jeg syns egentlig den biogan er bedre, men om det er fordi vi har blitt flinkere til å tilberede det nå, eller om det faktisk er en reell forskjell vet jeg ikke. :)

EDIT: Samboeren min, som er den som lager maten, sier at den fra Kinsarvik har bedre tekstur, den er liksom mer fluffy og ikke så kompakt, men ellers er de like på smak. Bare han som tilbereder anderledes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er holdbarheten til hummus i romtemperatur? Skal på telttur i helga og hadde vært fint med annet pålegg enn skinkeost.

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 dager om det er litt kjølig, litt over en dag med normale temperaturer. Og under en dag om det er varmt (over 30 grader).

Hummusen begynner å smake surt om den blir for gammel.

Flott! Er litt oppi dalene, så da holder det hvis jeg setter det ut om natta. :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...
Guest Yellow

Jeg får mer og mer lyst til å bli pescetarianer. Ikke akkurat vegateraianer dette, men skriver her allikevel. De største utfordringene jeg ser på er at jeg har samboer som er enormt kjøttetende og som jeg ikke får til å spise mat uten kjøtt, eller svært lite (såvidt pizza liksom og synes det er altfor lite kjøtt i vårruller...), så blir nødt til å lage mye doble middager dager dager det ikke blir fisk, eller jo finne middager det er lett å bare ha kjøtt ved siden av til en. Er jeg som har ansvaret for middager her og det blir det å fortsette med.

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vet ikke helt hvor jeg vil med dette, jeg, men blåser ut noen tanker ? Kanskje noen andre er i litt liknende situasjon og har noen tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, Yellow skrev:

Samt jeg er redd for å være til bry for de vi er gjester hos, og hvordan familien min/svigerfamilien vil se på dette. Det vi oftest blir servert som gjester er div kylling-/kjøttgryter eller taco, kan ikke huske å ha blitt servert fisk fra noen kant omtrent og flere i familien er ikke begeistret for fisk heller. Eller grillmiddager, men der er det jo enkelt tenker jeg å ha med noe mat selv, og forsyne meg av tilbehøret som blir servert der. Samme med julemiddagen kunne jeg jo hatt med meg noe til meg selv. 

Vi har løst dette ved å spise pescetariansk hjemme, mens på besøk/restaurant spiser vi hva vi vil / det vi blir forsynt. Jeg hadde lurt på å bli vegetarianer i mange år før vi begynte med dette, men tenkte at det ble så vanskelig på ferie/besøk/restaurant at jeg ikke gadd, før jeg innså at man kan jo bestemme reglene selv :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

@Emmy Alle monner drar, og absolutt bra å bare kutte ned også (i deres tilfelle da sikkert også veldig kuttet ned), men for meg blir ikke det riktig når jeg først går inn for det ? Og selvsagt bestemmer man alt selv! Er en selv det skal føles riktig for. Men blir jo litt en utfordring, luftet dette før og vet at minst ett fam.medlem ikke akkurat er så begeistret... Men sånn er det vel alltid regner jeg med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
    • Dette albumet har flere låter han liker. Artisten har gitt ut flere: https://music.youtube.com/playlist?list=PLQKkIV10JKf_ZFZxjvkB-LUc00Kyiifhz&si=Hc2-qFcJVQEsqZ_G
    • Om økonomien er stram låner man bøker på biblioteket. 100% positiv hverdagslydiget (eller Hverdagslydighet fra valp til voksen som den nye versjonen heter), På talefot med hunden, eller andre gode hundebøker. Men ta en titt på fra Bølle til bestevenn-seriene, Maren bruker mye metoden der med å få hunden til å legge seg og være trygg i sengen sin.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...