Gå til innhold
Hundesonen.no

Bærums første "hundebarnehage"


Jakub Fajfer
 Share

Recommended Posts

Jeg ønsker å åpne Bærums første hundebarnehage under City Dog Daycare, som har Oslos hittil eneste godkjente lokalet for hundepass på dagtid. For noen dager siden skrev jeg brev til kommunen hvor jeg spurte om vi kan få leie en av de gamle, ubrukte barneparkene som står i Bærum. Dessverre er disse regulert til park, hva nå enn det måtte bety. Et slikt sted, lite hus på 60-70 kvadrat og et stort inngjerdet området rundt hadde vært perfekt å bruke som hundebarnehage. Så jeg gir meg ikke til kommunen sier ja wink emoticon Jeg har laget en underskriftskampanje vedrørende dette. Kanskje det blir lettere å få et ja hvis nok hundeeiere ønsker seg et slik tilbud i Bærum. Så hvis du synes dette er en god ide, skriv under!

http://www.underskrift.no/vis.asp?kampanje=5444

Mvh

Jakub Fajfer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det er ikke det jeg sier. City Dog Daycare er den eneste som er godkjent, av Mattilsynet

Ettersom minst to av de andre hundebarnehagene i byen også driver med pensjonat så er de pålagt å ha godkjenning fra mattilsynet. Jeg er usikker på om det også gjelder kun pass på dagtid, men jeg vil anta at de er godkjent, siden de har holdt på såppas lenge? Mener du at de ikke er det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så vidt jeg veit så er City Dog Daycare de eneste som er godkjent av mattilsynet. Mulig jeg har blitt feilinformmert. Uansett, jeg er ikke interessert i å diskutere hvem som er det og hvem ikke. Jeg prøver å åpne en hundebarnehage i Bærum. Hvis du ikke er interessert i å hjelpe til med det, så ber jeg deg om å ikke skrive noe mer i denne tråden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så vidt jeg veit så er City Dog Daycare de eneste som er godkjent av mattilsynet. Mulig jeg har blitt feilinformmert. Uansett, jeg er ikke interessert i å diskutere hvem som er det og hvem ikke. Jeg prøver å åpne en hundebarnehage i Bærum. Hvis du ikke er interessert i å hjelpe til med det, så ber jeg deg om å ikke skrive noe mer i denne tråden.

Nå er dette et offentlig forum hvor man kan delta i de diskusjonene man vil. Om jeg skal støtte noe, enten jeg har bruk for det eller ikke, så vil jeg gjerne vite hva slags folk dette er, og folk som går ut med feilaktig informasjon for å fremheve seg selv over andre kommer ganske langt ned på lista. Jeg tipper det gjelder flere her inne.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når et område er regulert til park/offentlig friområde betyr det at det er et område som skal være offentlig tilgjengelig for alle til enhver tid. Det er ikke forenlig med å ha en privat hundebarnehage der. Hvis du ønsker å leie et slikt område for en slik drift, vil du ikke komme særlig langt med en underskriftskampanje. Du bør heller jobbe aktivt for å få endret arealbruksformålet der slik at det åpnes opp for alternativ bruk. Hundebarnehage er ikke et veldig vanlig fenomen, så jeg er faktisk litt usikker på hvilket arealbruksformål som passer best. Muligens næringsformål. Jeg ville tatt kontakt med planavdelingen i kommunen og hørt med dem hvordan du går fram for å fremme planforslag i deres kommune, samt hvilket arealformål som passer best.

Edit: Dette er i grunnen litt sammenfallende med Barkadommen fra Høyesterett:

Sammendrag fra Høyesterettsdommen om Bjarne Barka:

Rt-2007-281

Underside |

Sammendrag: Saken gjaldt gyldigheten av en reguleringsplan som regulerte en strandeiendom til friområde etter plan- og bygningsloven § 25 nr 4. Eiendommen var brukt som uteareal til en barnehage, og Høyesterett kjente reguleringsplanen ugyldig da kommunens forutsetning om fortsatt barnehagedrift på eiendommen var uforenlig med vilkåret om fri ferdsel i plan- og bygningsloven § 25 nr 4. Uttalelser om usaklig forskjellsbehandling ved reguleringsvedtak.

(https://www.regjeringen.no/nb/dokument/dep/kmd/tidsskrift_nyhetsbrev/planjuss/planjuss-1-2008/Sammendrag-fra-Hoyesterettsdommen-om-Bja/id496013/)

Arealbruksformålet må stemme overens med bruken og vice versa. Det er særlig viktig når det gjelder områder som er satt av til offentlig friområde, fordi det går på allmennhetens rett til ferdsel. Da kan det ikke være en bruk der som hindrer allmennheten i å ferdes i området.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et lite tips kan være å ta kontakt med kommunen, fortelle om planene dine og høre om de vet om passende lokaler. De kan også hjelpe deg på vei på andre måter, som feks det å starte opp et firma, evt støttemuligheter ol, dersom de har en etablererveileder.

Skal du klare å drive et firma ordentlig er det veldig mye lover og regler du må kunne, så å spille på lag med kommunen og andre myndigheter er en veldig stor fordel.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror det er lettere å leie et sted privat og drive derfra.

Kanskje du kunne hørt med Løvenskiold om de er villige til å leie ut noen av eiendommene de har som står tomme?

Det kan være vanskelig å få de til å leie ut, men det er verd å ta sjansen og prøve.

Jeg vet at dyreneshus eller noe sånt skulle ha den barnehagen som ligger på Stabekk (like ved tennishallen) til katter, men det har ikke skjedd den noe enda, kanskje du kan høre om du kan leie der? Huset er ikke så stort, men uteområdet er ganske stort :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vurdere å flytte dit. Pleier de å være vrang med å ha hund? Har hørt skrekkhistorier om at en plutslig kan bli hevet ut pga hund eller dyr.  Er det noen spesielle ting man må tenke på??  
    • Jeg bor i borettslag med hund  Var det noe spesielt du tenkte på?
    • Noen som har hatt, eller har hund i borettslag/sameie??    
    • At man ikke bør skaffe seg valp når man er student er en påstand helt uten hold, etter min mening. Det kommer helt an på hvert enkelt tilfelle. Det virker på meg som at dere har tatt alle de viktige faktorene i betraktning, og håper dere velger å gå for det, uavhengig av hva andre skulle ha og si om den saken!
    • Hei! Litt bakgrunnsinfo om oss: jeg og min kjæreste diskuterer når vi bør skaffe oss valp. Vi er begge i 20-årene og bor i ett hus på landet med gode utemuligheter og turmuligheter i skog og mark. Vi begge studerer over nett, og begge vil ha en fremtid med hjemmekontor da vi studerer programering og UX/UI developer. Vi har generelt stabil økonomi, og partneren min jobber ved siden av studiene i tillegg. Jeg får tileggsstipend fra lånekassen. Jeg mistet min far for nesten ett år siden og har vært i en tung periode veldig lenge, nå er jeg bedre og føler meg mye bedre da jeg kommer meg ut mer osv. Jeg har erfaring med hund fra før, men dette er første egne hund. Hos mine foreldre har jeg vokst opp med sibirsk husky, jeg har også hatt mange sommerjobber som hundepasser der "klientene" mine har vært hos meg flere uker om gangen. Vi har bestemt oss for at vi ønsker oss en svart engelsk labrador, og har satt oss inn i hva det vil så å eie en slik rase. Jeg ønsker også å bruke hunden som hobby-hund og tenker å trene lydighet, og drive med dummy-trening. Jrg har godkjent jegerprøve og hadde vært utrolig gøy å utforske jakt videre også! Men når er det rett tidspunkt? Jeg personlig føler meg klar. Jeg er ikke glad i å reise, og trives best ute på sommeren i telt eller hengekøye. Studiene tillater meg å være hjemme med valpen, og å komme meg ut mer etterhvert som han / hun blir eldre. Vi har råd til forsikring, uforutsette veterinær utgifter osv. Jeg føler meg så, sæ klar, men har fått kritikk av andre (hovedsakelig familie) om at det ville vært dumt å skaffe seg valp nå da jeg er student...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...