Gå til innhold
Hundesonen.no

Alle nødvendige krydder


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Jeg planlegger krydderstativ eller en organisering av alle krydderne og vil ta høyde for de jeg evt. burde ha som jeg mangler. Hvilke krydder som jeg ikke har ramset opp så langt burde ethvert kjøkken inneholde? Lister de opp etter hvor vanlige de er .. Og hvis noen har smarte systemer å vise frem så kjør i vei :)

salt

pepper sort (hel/grovmalt)

pepper rosé (hel)

pepper grønn (hel)

paprika

dill

gressløk

persille

rosmarin

estragon

stjerneanis

oregano

basilikum

merian

timian

muskat (hel)

kanel (stang og malt)

kardemomme (frø og malt)

vaniljestang

koriander (malt/hel)

allehånde (hel/malt)

nellik (hel/malt)

spisskummen

karve

gurkemeie

safran (egen boks)

cayennepepper

chilipulver

chilipepper (piripiri?)

røkt paprikapulver

garam masala

hvitløkspulver

sitronpepper

karri

sennepsfrø

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang. system og bokser... (altså, system har jeg ikke..) Men er veldig glad i krydderboksen jeg har med flere små skåler oppi, og så et tett gjennomsiktig lokk, under det vanlige lokket. Hvis det var forståelig... Den er veldig kjekk til oppbevaring av det som kjøpes i poser (stjerneanis, kanelstang, osv..) og ja, laurbærblad :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken.

For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken.

For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten?

Ingefær må med! :D Jeg har begynt å kjøpe hel tørket ingefær, for den lukter og smaker mer som fersk ingefær. nellik er med og muskatnøtt bruker jeg mest hel siden smaken bevares best da.

Jeg er svak for et par krydderblandinger, selv om det er mye salt. Sepsielt så jeg MÅ ha santa maria sin "fish food" mix - den er fantastisk på ovnsbakt laks.

Egentlig prøver jeg å bruke kryddere uten salt og msg - unntaket er mannens pommes friteskrydder. Men å lage egne krydderblandinger er jo ikke så dumt da. Halve jobben er jo å finne frem krydderne, og jeg må jo bare innse at det er mange av de samme som går igjen i en del retter.

Ingefær og tandoori-krydder (fra innvandrerbutikk) bruker jeg mye. :) Og maldonsalt! Ellers synes jeg du har et fint krydderskap. :D

Ingefær må med, ja, og tandoorikrydder er kjekt å ha. (Noen som har forslag til innvandrersjappe som er lett tilgjengelig i Drammen når jeg kommer sørfra? :P )

Italiensk salladskrydda. Det blir kris i detta hushåll om den tar slut.

Høres også ut som en tidsbesparende/forenklende krydderblanding.

Er det vanlig å ha så mange kryddersorter i hus :o ?

Da har jeg feilet et sted på veien iallefall...

Det spørs på hva slags mat man lager. Jeg lager lite norsk mat, pluss at jeg stort sett lager alt fra bunnen av (det er ikke uten grunn at vi spiser middag to timer etter alle andre i gata) og da har det bare blitt til at jeg bruker mange forskjellige krydder.

Hvis du skal kjøpe deg ett nytt krydder så anbefaler jeg spisskummen. Det lukter svett mann, men smaker så godt. Perfekt til gulrøtter. :drool:

@Pringlen .. laurbærblad, ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal vi se:

Svart pepper hel/malt

Salt: maldon og strø

Urtesalt (Herbamare, med og uten chilli)

Rosmarin

Timian

Sitron pepper

Piri piri

Muskat

Karve

Laubærblader

Dill

Kanel

Ingefær

Karri

I frysen kjøper jeg bokser med friske urter som er fryst og puttet i boks:

Chilli

Hvitløk

Dill

Koriander

Basilikum

Ja, det er vel det jeg har behov for å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Life's a beach, og når det er kaldt og surt og blåser, så har vi den for oss selv, så det var ikke så ille, men det var ikke så vel heller, for Ede har ikke store radiusen (0-2m) eller masse interesse for å utforske omgivelsene selvstendig, så aktivitet begrenser seg mest til mutterns fremdriftstempo og kastearm. Det som er dårlig med det er det samme som er bra med det. Borrelås klengete er dog veldig å foretrekke over selvstendig på vift i sin egen verden. Bonus for egen helse å måtte løpe litt og være mer aktiv for å gi Ede mer av aktiviteten han trenger.  Virkelig ikke så mye å melde fra en stadig mer rutinepreget hverdag sammen. This is it nå, liksom.  Ede har begynt gå på turbusser helt selvstendig, flink opp trappen og går rett til plassen sin på midten. Trenger finne en smart måte å trene på å rygge i vinkel, for å komme inn mellom seter. Mestrer vi ikke det, så må vi stå over en buss om det er barnevogner og bagasje på den plassen der.  Å gå ned trappene på tur ut av bussen ligger lenger frem i tid. Han har gått ned bare sju trappetrinn i sitt liv så langt, og de var av normal bratthet. De tre veldig bratte trinnene på turbussen vil han fortsatt bæres ned. Nærmer seg antakelig 150 kg valpevekt nå, slik det føles i armene mine. Trenger derfor begynne lære gå de tre bratte trappetrinnene ned på egenhånd også, ellers vil han finne veien ned der på den harde måten, fordi jeg er evig optimist og vil at some point overvurdere min egen evne til å bære ham ned der. Seriøst, han begynner bli tung å bære i armene. Fordi jeg er idiot har vi KUN løftet med hodet til høyre side, hele livet, og dermed mesteparten av vekten hans på den svakeste armen min. Å snu for å bære motsatt vei er et alvorlig avvik i prosedyre som må rapporteres og meldes og klages på og ankes i flere runder før vi etter en lang godkjenningsprosess kan vurdere prøve på den måten.  Å bli bært på såkalt påssarygg (trønder, sjø) har vi begynt få litt dreisen på. Ede synes det var skummelt i starten, men har begynt like å leke ryggsekk nå. Aberet er at jeg har utnyttet jukkeangrep bakfra for å shape det inn. Usikker på om han tør gjøre det der foran et publikum på bussen. Han er jo i den alderen. Å vise affeksjon for foreldre er veldig pinlig. Mulig han heller vil reise med buss til evig tid enn å ta den flausen der for å komme seg ned trappen.  Vi får se. Det finnes antakelig en viss mengde NomNoms som i bunnen av den trappen der vil vekke den nødvendige motivasjonen til å klare komme seg ned de trappetrinnene selvstendig i en fei. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...