Helianthus Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Jeg planlegger krydderstativ eller en organisering av alle krydderne og vil ta høyde for de jeg evt. burde ha som jeg mangler. Hvilke krydder som jeg ikke har ramset opp så langt burde ethvert kjøkken inneholde? Lister de opp etter hvor vanlige de er .. Og hvis noen har smarte systemer å vise frem så kjør i vei salt pepper sort (hel/grovmalt) pepper rosé (hel) pepper grønn (hel) paprika dill gressløk persille rosmarin estragon stjerneanis oregano basilikum merian timian muskat (hel) kanel (stang og malt) kardemomme (frø og malt) vaniljestang koriander (malt/hel) allehånde (hel/malt) nellik (hel/malt) spisskummen karve gurkemeie safran (egen boks) cayennepepper chilipulver chilipepper (piripiri?) røkt paprikapulver garam masala hvitløkspulver sitronpepper karri sennepsfrø Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Yellow Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Savnet muskat, hvitløkskrydder, sitronpepper og karri. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Stjerneanis, sennepsfrø, estragon 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 4. Januar 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Savnet muskat, hvitløkskrydder, sitronpepper og karri. Stjerneanis, sennepsfrø, estragon Glimrende! Lagt til i listen Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Og gurkemeie 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 4. Januar 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Og gurkemeie og safran .. men det får ligge i egen boks. Og det får vaniljestang også. Oppdaterer igjen! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Siri Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Aromatkrydder... . Bruker det i stedet for salt i mange retter... .... og Gastromatkrydder... 4 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ia Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Er det fælt at jeg har hørt om kaaanskje halvparten av disse krydrene, og brukt kanskje... fem av dem? *troddejegvarvoksennå* 7 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Pringlen Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Ang. system og bokser... (altså, system har jeg ikke..) Men er veldig glad i krydderboksen jeg har med flere små skåler oppi, og så et tett gjennomsiktig lokk, under det vanlige lokket. Hvis det var forståelig... Den er veldig kjekk til oppbevaring av det som kjøpes i poser (stjerneanis, kanelstang, osv..) og ja, laurbærblad Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tricolor Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken. For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten? 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Jeg er svak for et par krydderblandinger, selv om det er mye salt. Sepsielt så jeg MÅ ha santa maria sin "fish food" mix - den er fantastisk på ovnsbakt laks. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tuvane Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Ingefær og tandoori-krydder (fra innvandrerbutikk) bruker jeg mye. Og maldonsalt! Ellers synes jeg du har et fint krydderskap. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
TrasselTrollet Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Italiensk salladskrydda. Det blir kris i detta hushåll om den tar slut. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
KristinR Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Er det vanlig å ha så mange kryddersorter i hus ? Da har jeg feilet et sted på veien iallefall... 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Har en hel skuff med krydder - jeg elsker krydder Takket være @Line har jeg også innsett at chilli ikke biter. Nå nå har jeg jammen det og. 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mokken Skrevet 4. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Er det vanlig å ha så mange kryddersorter i hus ? Da har jeg feilet et sted på veien iallefall... Jeg og! ____________________ Chili og hvitløk kjøper vi fersk på glass, mye bedre enn i tørket pulverform Brukes masse! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helianthus Skrevet 4. Januar 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Januar 2015 Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken. For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten? Ingefær må med! Jeg har begynt å kjøpe hel tørket ingefær, for den lukter og smaker mer som fersk ingefær. nellik er med og muskatnøtt bruker jeg mest hel siden smaken bevares best da. Jeg er svak for et par krydderblandinger, selv om det er mye salt. Sepsielt så jeg MÅ ha santa maria sin "fish food" mix - den er fantastisk på ovnsbakt laks. Egentlig prøver jeg å bruke kryddere uten salt og msg - unntaket er mannens pommes friteskrydder. Men å lage egne krydderblandinger er jo ikke så dumt da. Halve jobben er jo å finne frem krydderne, og jeg må jo bare innse at det er mange av de samme som går igjen i en del retter. Ingefær og tandoori-krydder (fra innvandrerbutikk) bruker jeg mye. Og maldonsalt! Ellers synes jeg du har et fint krydderskap. Ingefær må med, ja, og tandoorikrydder er kjekt å ha. (Noen som har forslag til innvandrersjappe som er lett tilgjengelig i Drammen når jeg kommer sørfra? ) Italiensk salladskrydda. Det blir kris i detta hushåll om den tar slut. Høres også ut som en tidsbesparende/forenklende krydderblanding. Er det vanlig å ha så mange kryddersorter i hus ? Da har jeg feilet et sted på veien iallefall... Det spørs på hva slags mat man lager. Jeg lager lite norsk mat, pluss at jeg stort sett lager alt fra bunnen av (det er ikke uten grunn at vi spiser middag to timer etter alle andre i gata) og da har det bare blitt til at jeg bruker mange forskjellige krydder. Hvis du skal kjøpe deg ett nytt krydder så anbefaler jeg spisskummen. Det lukter svett mann, men smaker så godt. Perfekt til gulrøtter. @Pringlen .. laurbærblad, ja! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Raksha Skrevet 5. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 5. Januar 2015 @Helianthus jeg har blitt veldig mye mer obs på saltinnholdet i krydderblandinger etter at vi fikk barn. Så lage egne er virkelig ikke dumt, men jeg har ikke helt selvtilliten og kunnskapen på kjøkkenet til det enda. Kanskje en vakker dag 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Lillekrapyl Skrevet 5. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 5. Januar 2015 Jeg har blitt veldig skeptisk til grillkrydder, aromat og gastromat og liknende etter å ha lest om smaksforsterkeren MSG. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Jonna Skrevet 5. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 5. Januar 2015 Skal vi se: Svart pepper hel/malt Salt: maldon og strø Urtesalt (Herbamare, med og uten chilli) Rosmarin Timian Sitron pepper Piri piri Muskat Karve Laubærblader Dill Kanel Ingefær Karri I frysen kjøper jeg bokser med friske urter som er fryst og puttet i boks: Chilli Hvitløk Dill Koriander Basilikum Ja, det er vel det jeg har behov for å ha Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ElisabethHH Skrevet 5. Januar 2015 Rapporter Share Skrevet 5. Januar 2015 Jeg har alltid løkpulver og røkt paprikapulver i tillegg til en del du allerede har i lista. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.