Gå til innhold
Hundesonen.no

Alle nødvendige krydder


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Jeg planlegger krydderstativ eller en organisering av alle krydderne og vil ta høyde for de jeg evt. burde ha som jeg mangler. Hvilke krydder som jeg ikke har ramset opp så langt burde ethvert kjøkken inneholde? Lister de opp etter hvor vanlige de er .. Og hvis noen har smarte systemer å vise frem så kjør i vei :)

salt

pepper sort (hel/grovmalt)

pepper rosé (hel)

pepper grønn (hel)

paprika

dill

gressløk

persille

rosmarin

estragon

stjerneanis

oregano

basilikum

merian

timian

muskat (hel)

kanel (stang og malt)

kardemomme (frø og malt)

vaniljestang

koriander (malt/hel)

allehånde (hel/malt)

nellik (hel/malt)

spisskummen

karve

gurkemeie

safran (egen boks)

cayennepepper

chilipulver

chilipepper (piripiri?)

røkt paprikapulver

garam masala

hvitløkspulver

sitronpepper

karri

sennepsfrø

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ang. system og bokser... (altså, system har jeg ikke..) Men er veldig glad i krydderboksen jeg har med flere små skåler oppi, og så et tett gjennomsiktig lokk, under det vanlige lokket. Hvis det var forståelig... Den er veldig kjekk til oppbevaring av det som kjøpes i poser (stjerneanis, kanelstang, osv..) og ja, laurbærblad :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken.

For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange krydderødu har regnet opp som aldri har vært i min samling. Men malt muskattnøtt (til stuninger og hvit saus bl.a), malt ingefær (til krydderkaker og enkelte gryteretter), malt nellik (til krydderkaker) er alle et must på mitt kjøkken.

For øvrig holder krydder seg best mørkt, tørt og i originalembalasjen. Så de som brukes mest skjeldent kan med fordel settes i en boks i skapet. Hadde du skrevet ned malt kardemomme, forresten?

Ingefær må med! :D Jeg har begynt å kjøpe hel tørket ingefær, for den lukter og smaker mer som fersk ingefær. nellik er med og muskatnøtt bruker jeg mest hel siden smaken bevares best da.

Jeg er svak for et par krydderblandinger, selv om det er mye salt. Sepsielt så jeg MÅ ha santa maria sin "fish food" mix - den er fantastisk på ovnsbakt laks.

Egentlig prøver jeg å bruke kryddere uten salt og msg - unntaket er mannens pommes friteskrydder. Men å lage egne krydderblandinger er jo ikke så dumt da. Halve jobben er jo å finne frem krydderne, og jeg må jo bare innse at det er mange av de samme som går igjen i en del retter.

Ingefær og tandoori-krydder (fra innvandrerbutikk) bruker jeg mye. :) Og maldonsalt! Ellers synes jeg du har et fint krydderskap. :D

Ingefær må med, ja, og tandoorikrydder er kjekt å ha. (Noen som har forslag til innvandrersjappe som er lett tilgjengelig i Drammen når jeg kommer sørfra? :P )

Italiensk salladskrydda. Det blir kris i detta hushåll om den tar slut.

Høres også ut som en tidsbesparende/forenklende krydderblanding.

Er det vanlig å ha så mange kryddersorter i hus :o ?

Da har jeg feilet et sted på veien iallefall...

Det spørs på hva slags mat man lager. Jeg lager lite norsk mat, pluss at jeg stort sett lager alt fra bunnen av (det er ikke uten grunn at vi spiser middag to timer etter alle andre i gata) og da har det bare blitt til at jeg bruker mange forskjellige krydder.

Hvis du skal kjøpe deg ett nytt krydder så anbefaler jeg spisskummen. Det lukter svett mann, men smaker så godt. Perfekt til gulrøtter. :drool:

@Pringlen .. laurbærblad, ja!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal vi se:

Svart pepper hel/malt

Salt: maldon og strø

Urtesalt (Herbamare, med og uten chilli)

Rosmarin

Timian

Sitron pepper

Piri piri

Muskat

Karve

Laubærblader

Dill

Kanel

Ingefær

Karri

I frysen kjøper jeg bokser med friske urter som er fryst og puttet i boks:

Chilli

Hvitløk

Dill

Koriander

Basilikum

Ja, det er vel det jeg har behov for å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...