Gå til innhold
Hundesonen.no

Vurderer å kjøpe ny linse/nytt kamera, hjelp?


jma
 Share

Recommended Posts

Jeg har et Canon 400D kamera som er ca 7 år gammelt. Kjøpte det med en Sigma 18-200mm linse. Fikk for et par år siden også en Canon linse, 50 mm 1:1,4 (den siste linsa har jeg ikke heeelt lært meg enda..)

Greia er at jeg er veldig glad i å ta bilder, og kan en del om innstillinger osv, men jeg kan ikke alt, og jeg kan svært lite om de forskjellige kameraene og linsene.

Jeg har litt ekstra penger nå som jeg kunne tenkt meg å bruke på kamera/linse, og det jeg ønsker er å kunne ta bedre/lysere/skapere bilder av ting i fart når det ikke er ideelle lysforhold, og å generelt få enda skarpere bilder.

Så er jeg usikker på om det lønner seg å bare kjøpe ei ny linse som kan gi meg det jeg ønsker, eller om kameraet er modent for å bli skifta ut. Hvis jeg kjøper et nytt Canon kamera kan jeg jo fremdeles bruke de linsene jeg har?

Så har dere noen tips til hva jeg burde kjøpe? Tenkte å bruke fra ca 3000-8000 kr på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn uten at jeg kan Canon så vil jeg tro at linse er beste investeringen så kan kamerahus komme senere. Man har jo den berømte 70-200mm 2.8 som gir deg en god del lysstyrke! Sigma sitt har jeg forstått at er kjempefint og kjøpte selv Sigma til mitt Nikon men har ikke fått prøvd det ordentlig enda så jeg føler ikke jeg kan si noe annet enn veldig bra førsteinntrykk.

Det er også mulig det finnes endel andre alternativ som er vel så bra men kanskje rimeligere. Har ihvertfall sett at det er dukket opp endel slikt for Nikon og det med cropkamera som jeg går utifra at ditt er.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå kjenner jeg ikke til kameraet ditt, så jeg vet ikke om det er klart for utskifting eller ikke, men om du ønsker å ta bilder av ting i fart under dårlige lysforhold, så må du ha et objektiv som er mer lyssterkt enn det 18-200-objektivet du har (50mm er litt vanskelig å bruke til det formålet siden motivet fort blir for langt unna når ting beveger seg.

Jeg ville kanskje investert i en 70-200 mm f2,8. Sigma har ganske "bra" pris på slike (ligger oppunder 9000 da), men det blir kanskje litt i overkant. Jeg har en 70-200 mm f2,8 som er suverent bra til denne bruken i hvert fall (men man må øve seg litt for å bli kjent med objektivet og hvordan det fungerer best mulig sammen med kameraet ditt).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg stemmer i med de andre. Om det er bilder av hundene du vil ta (og da gjerne action) så legg pengene dine i et objektiv med lav blender (= du er ikke så avhengig av godt lys). Selv har jeg Nikons 80-200mm 2.8 og er strålende fornøyd. Jeg leste veldig mye og snakket med veldig mange før kjøpet og konkluderte med at jeg ville ha et orginalt (altså Nikonmerke og ikke et av de billigere merkene. Dette pga byggekvalitet ++) og at jeg måtte investere pengene mine i en lav blender. Det er grisedyrt nytt (12000-15000), men brukt finner man mye bra :) Følg med på Finn og kikk på foto.no sitt bruktmarked, der finner du mye.

Edit: Av hva jeg klarer lese så er det ikke autofokusmotor i kamerahuset ditt. Det betyr at du må ha objektiv som har autofokus. Eventuelt gjøre som jeg gjorde: Kjøpe nytt kamera også, så man kan velge og vrake i objektiver fordi autofokusen uansett ligger i kameraet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville ikke kjøpt objektiv uten bildestabilisator.

Bildestabilisator er vel ikke så viktig dersom hovedmotivet er ting som er i bevegelse. Da har den ingen funksjon.

Sjekk spesifikasjonene på objektivet mht om det har autofokus - jeg husker ikke hva autofokus hos Sigma betegnes med :).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bildestabilisator er vel ikke så viktig dersom hovedmotivet er ting som er i bevegelse. Da har den ingen funksjon.

Sjekk spesifikasjonene på objektivet mht om det har autofokus - jeg husker ikke hva autofokus hos Sigma betegnes med :).

Synes det er greit å ha med uansett, men det er bare min preferanse. Blir fort til at ett sånt objektiv brukes til alt, ikke bare fart :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det er greit å ha med uansett, men det er bare min preferanse. Blir fort til at ett sånt objektiv brukes til alt, ikke bare fart :)

Joda, det er det selvsagt, men det er liksom ikke et must. Og det gir ikke så veldig mye mer effekt ut over det man kan få med stor blenderåpning og evt økt ISO i kameraet :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...