Gå til innhold
Hundesonen.no

DOBLING av kyllinghold! wtf?


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg er stor fan av kyllingkjøtt og egg, men kjenner at jeg ikke synes det er så greit å være med på å støtte dette lengre. Jeg skal prøve å finne andre steder å kjøpe fra, det kan vel ikke være så vanskelig i Trondheim?

Jeg tror for eksempel den gården jeg linket til forrige side produserer egg fra kylling med fin livskvalitet. De eggene får man tak i på f.eks meny. Det er mye dyrere, men verdt det.

Ellers var det en som tipset om ulike fb grupper med hobby/små-bønder, det skal jeg prøve meg på nå. :)

Det er mulig å få tak i egg/kjøtt fra kylling som har det bra. Men man kan ikke frotse i kylling da - med mindre man har mye pæng. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 83
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror nok at kyllinger som har fått leve et kyllingverdig liv ville blitt dyr mat. Men før i tiden var ikke kylling hverdagsmat, og det trenger det ikke å være nå heller. Vi har blitt et grådig og

Kyllingkjøttet er så billig fordi det allerede er overproduksjon av det (det var iallefall?).. Så hvorfor Listahug vil doble konsesjonsgrensa kan jeg virkelig ikke skjønne! Annet enn at hun vil ha kyl

Jepp, boikott. Jeg spiser ikke kylling før jeg får tak i noen som er produsert på skikkelig vis. Måtte Listhaug få et kjempeproblem med resistente bakterier i sin tid som landbruksminister.

Om du har storkjøpsavtalen (eller hva det heter) får du ikke taste produktene,de selges kun i butikk. Lammepølsa er også gått ut fikk vi beskjed om fra grossist så nå finnes ikke lengre et kyllingfritt alternativ :(

Pokker ta da :( Nå er det ikke lenge til fryseren er tom heller. Må snakke med dem om dette, kjenner jeg :P

Fikk jo beskjed om at de sluttet med Eksklusiv, kun fordi det ikke solgte (vi var feks eneste på denne ruta som kjøpte det) Tenker ikke bikkjefolk på hva dyra spiser da? Det etiske er en ting, men dette er jo direkte skummel mat...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pokker ta da :( Nå er det ikke lenge til fryseren er tom heller. Må snakke med dem om dette, kjenner jeg :P

Fikk jo beskjed om at de sluttet med Eksklusiv, kun fordi det ikke solgte (vi var feks eneste på denne ruta som kjøpte det) Tenker ikke bikkjefolk på hva dyra spiser da? Det etiske er en ting, men dette er jo direkte skummel mat...

Jeg fant ekslusive på en av de ti butikkene jeg har kjøpt v&h på de siste årene, ikke rart det ikke selger når butikkene ikke fører det... hadde de kalt det "kyllingfri" hadde den kanskje solgt bedre..

Noen ganger skulle jeg ønske at hunden min hadde trivdes på veggisfor hun også, så jeg slapp å forholde meg til kjøttindustrien. Jeg blir så matt av hvor langt folk er villig til å gå for å produsere billigst mulig kjøtt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant ekslusive på en av de ti butikkene jeg har kjøpt v&h på de siste årene, ikke rart det ikke selger når butikkene ikke fører det... hadde de kalt det "kyllingfri" hadde den kanskje solgt bedre..

Noen ganger skulle jeg ønske at hunden min hadde trivdes på veggisfor hun også, så jeg slapp å forholde meg til kjøttindustrien. Jeg blir så matt av hvor langt folk er villig til å gå for å produsere billigst mulig kjøtt.

Nei, det ba jeg sjåføren hilse å si sist han var her; hvis folk faktisk hadde visst at eksklusiv fantes, så hadde det også solgt langt bedre :P (sto jo ikke ett kvekk om det på sidene deres) nå ser det jo ut som Taste Storfe er omtrent det samme, men om det kun kommer i småpakninger, så hjelper det ikke meg stort. Men får høre med dem, kanskje de gidder å lage noen 20kg. blokker av det om ikke annet.

Synes i grunn det er greit med storfe og sau. Der kan man ikke ta de samme "lettvindtløsningene" med dyreholdet, som med kylling og svin. De må ha grovfôret sitt, sauen må på beite skal drifta lønne seg. Og kjøttfeet må ha en viss plass for at det ikke bare skal bli klin der de står.

Det finnes absolutt kjempebra svineprodusenter her til lands også! Men der er plassen til grisene svært varierende. Og kjøttet er ikke merket med hvor det kommer fra :( (annet enn fra nisjeprodusentene, da)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egg kjøpte vi tidligere fra en liten gård som solgte til lokale - der vet jeg at hønene hadde det supert, men nå har vi flyttet. Kjøper nå i butikk, fra frittgående og økologisk (som i frittgående, økologiske høner) - men ja, jeg tviler veldig på at de har samme gode levevilkård som den lille gården vi kjøpte fra i Bergen..

Du snakker om gården ved Langeskogen, ikke sant? Det er så fantastisk! Jeg har tenkt flere ganger på å kjøpe egg derfra, men den ene gangen jeg skulle kjøpe, så var de tom :o Helt herlig at de bare setter ut en boks hvor man kan putte penger på og ta seg egg selv, det er god tro på mennesket det, at ingen bare stjeler. Ikke er det spesielt dyrt heller!

Jeg pleier alltid å kjøpe økologiske egg, jeg nekter å spise noe annet. Helst vil jeg jo kjøpe fra denne gården det er snakk om, men det kreves jo bittelitt mer planlegging.

Her er en gård som driver med økologisk fugl, kan kjøpes på meny f.eks.

http://www.holtegard.no/

Egg fra disse hønene finner man forøvrig på meny:

For en forskjell på de hønsene! De som gikk ute så utrolig mye friskere og finere ut. Nå fikk jeg også lyst til å eie frie høns.

Jeg skal helt klart vurdere å boikotte kylling! Jeg syns dette er helt forferdelig. Jeg har alltid trodd at forholdene ikke var så ille i Norge. Jeg spiser ikke så mye kylling at det gjør noe, da jeg syns det blir dyrt for mitt studentbudsjett. Så det vil nok ikke bli så ille å boikotte uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du snakker om gården ved Langeskogen, ikke sant? Det er så fantastisk! Jeg har tenkt flere ganger på å kjøpe egg derfra, men den ene gangen jeg skulle kjøpe, så var de tom :o Helt herlig at de bare setter ut en boks hvor man kan putte penger på og ta seg egg selv, det er god tro på mennesket det, at ingen bare stjeler. Ikke er det spesielt dyrt heller!

Jeg pleier alltid å kjøpe økologiske egg, jeg nekter å spise noe annet. Helst vil jeg jo kjøpe fra denne gården det er snakk om, men det kreves jo bittelitt mer planlegging.

For en forskjell på de hønsene! De som gikk ute så utrolig mye friskere og finere ut. Nå fikk jeg også lyst til å eie frie høns.

Jeg skal helt klart vurdere å boikotte kylling! Jeg syns dette er helt forferdelig. Jeg har alltid trodd at forholdene ikke var så ille i Norge. Jeg spiser ikke så mye kylling at det gjør noe, da jeg syns det blir dyrt for mitt studentbudsjett. Så det vil nok ikke bli så ille å boikotte uansett.

Jeg er faktisk usikker. Min mor fikk eggene levert på jobben i Arna, og hentet da til oss i Bergen. Men helt ferske egg, uvaskede, gjerne med fjær på.

Ja, det er stor forskjell. De hvite hønene som har det de skal er jo for det første ikke skitne... De får vasket og stelt seg.

Jeg så en dokumentar om kyllinghold i norge for noen år siden, og fy **** for en vekker.. Rutinene under slakt var også grusomme på de store gårdene. Typ spa kyllinger inn i kasser, sparke vekk de som går i veien, ikke bry seg om vinger kommer i klem og knekker. Nei, fy ****...

Holte gård skriver at deres kyllinger blir avlivet av folk de kjenner, og de har avlivingsstasjon i nærheten av hjemmet. Det blir garantert noe stress likevel, men i alle fall en god del bedre enn "spa inn i kasse" metoden... De skriver også at deres høns har normal døgnrytme (altså mørkt om natten, lyst om dagen) - så da kan man jo tenke seg hvordan det står til. Når normal døgnrytme liksom er et privilegium.

Vi har et par ganger (da jeg bodde hjemme) også kjøpt kalkun som har tydelige blåmerker i kjøttet og skader på bein og muskelatur, og har da meldt fra til produsent. Vi har fått pengene tilbake, men hva hjelper det...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, så forferdelig lesing om produksjonen rundt høns. Jeg så en gang en amerikansk dokumentar som viste noe av dette, da kjørte de med en maskin som fanget opp alle kyllingene til slakt. Lignet på en slik maskin som fanger opp golfballer på golfbanen. Helt forferdelig :(

Jeg er faktisk usikker. Min mor fikk eggene levert på jobben i Arna, og hentet da til oss i Bergen. Men helt ferske egg, uvaskede, gjerne med fjær på.

Hmm. Det er ihvertfall en gård ved Langeskogen. Der ser man hønene gå ute, de får gå inn i et hønsehus om de vil det :ahappy: Eggene står i eggekartonger uten lokk inne i et lite skur, så putter man 25 kr på en liten boks som ser ut som en postboks, også tar man med seg 6 egg hjem fra høns som virkelig har hatt det bra :ahappy: Tidi har prøvd å bli venner med hønsene på tur, og Blondie syns de er meget skumle :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff, så forferdelig lesing om produksjonen rundt høns. Jeg så en gang en amerikansk dokumentar som viste noe av dette, da kjørte de med en maskin som fanget opp alle kyllingene til slakt. Lignet på en slik maskin som fanger opp golfballer på golfbanen. Helt forferdelig :(

Maskinene er faktisk mye mer humane enn å bruke mennesker da de ikke skader kyllingen like ofte.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvis problemet er at bøndene ikke tjener nok penger på kyllingene sine, hvorfor selges de ikke dyrere da? :icon_confused:

Heller enn å beholde prisen og øke produksjonen.

Kyllingkjøttet er så billig fordi det allerede er overproduksjon av det (det var iallefall?).. Så hvorfor Listahug vil doble konsesjonsgrensa kan jeg virkelig ikke skjønne! Annet enn at hun vil ha kyllingfilet til 3 kr kiloen..

Storfekjøtt feks er det stor undervektig på, derfor er dette en del dyrere..

Bøndene får (så vidt jeg vet) en fast sum pr. innsett. Når de binder seg til avtalen, må de følge opp et visst antall innsett. En kyllingbonde jeg kjenner datt fra låvebrua og ble skikkelig dårlig. Han kunne ikke kutte avtalen, og har måttet leie inn hjelp for å følge opp innsettene..

Jeg kjøper heller ikke et snev av kylling på butikken. Er så heldig at naboen til mora mi har høner (som går fritt og blir behandlet som gull) derfra får vi hanekyllinger som må slaktes - med livshistorie og personlighetsbeskrivelse :D

Slaktekyllingbøndene får tildelt innsett etter størrelsen på bygget og kvalitet på forrige leverte innsett. Hvis forrige innsett hadde feks høy tråputescore vil bonden få et mindre innsett neste gang, og slik fortsetter det. Hvis dette innsettet da får lav score, vil han kunne få flere dyr på neste innsett. Antall innsett per år varierer med størrelsen av bygningen, og konsesjonsgrensa på 140 000 slakta dyr per år.

Jeg er usikker på om de får en fast sum per innsett? Men økonomien styres veldig av tråputescoren (hvis den er høy gir dette mindre innsett neste gang, derfor dårligere økonomi), om du klarer å holde fôrforbruket lavt osv. Alt dette sammenhenger med å være ekstremt nøye på temperatur, ventilasjon, lysmengde og lysintensitet, relativ fuktighet. Temperatur må sees i sammenheng med relativ fuktighet. Fuktigheten bør være over 50%, er den under 40% kan det gi utslag i hjertesvikt osv.. Temperatur bør være nærmere 35 grader på innsettdagen.

Et innsett er forresten en levering med daggamle kyllinger (vet ikke om den som spurte har fått svar på det allerede?) ett innsett varer i ca 32 dager, før de da leveres til slakt.

Det kommer en lastebil med daggamle kyllinger i kasser til gården. Bonden bærer kassene inn i hallen og tømmer ut kyllingen. Helst skal bonden ha lagt ut papirrekker mellom alle radene med vann, hvor fôr skal legges. Og helst tømme kyllingen rett ved fôret. Dette fordi daggamle kyllinger følger lyd, og papiret lager lyd og tiltrekker seg kyllingen.

Jeg har vært med på jeg innsett en gang. Foreldrene til ei jeg kjenner driver med slaktekylling, og siden jeg i grunn er svært negativ til produksjonen ville jeg være med å se hvordan det var i praksis. Denne gangen fikk de levert 22 000 kyllinger..

Stangekyllingen skal visst være av bedre kvalitet. De bruker ikke ross308 i avlen, men en mer saktevoksende rase. De bruker heller ikke vekstfremkallende midler, eller fôrer med antibiotika :)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kyllingkjøttet er så billig fordi det allerede er overproduksjon av det (det var iallefall?).. Så hvorfor Listahug vil doble konsesjonsgrensa kan jeg virkelig ikke skjønne! Annet enn at hun vil ha kyllingfilet til 3 kr kiloen..

Storfekjøtt feks er det stor undervektig på, derfor er dette en del dyrere.. Slaktekyllingbøndene får tildelt innsett etter størrelsen på bygget og kvalitet på forrige leverte innsett. Hvis forrige innsett hadde feks høy tråputescore vil bonden få et mindre innsett neste gang, og slik fortsetter det. Hvis dette innsettet da får lav score, vil han kunne få flere dyr på neste innsett. Antall innsett per år varierer med størrelsen av bygningen, og konsesjonsgrensa på 140 000 slakta dyr per år.

Jeg er usikker på om de får en fast sum per innsett? Men økonomien styres veldig av tråputescoren (hvis den er høy gir dette mindre innsett neste gang, derfor dårligere økonomi), om du klarer å holde fôrforbruket lavt osv. Alt dette sammenhenger med å være ekstremt nøye på temperatur, ventilasjon, lysmengde og lysintensitet, relativ fuktighet. Temperatur må sees i sammenheng med relativ fuktighet. Fuktigheten bør være over 50%, er den under 40% kan det gi utslag i hjertesvikt osv.. Temperatur bør være nærmere 35 grader på innsettdagen.

Et innsett er forresten en levering med daggamle kyllinger (vet ikke om den som spurte har fått svar på det allerede?) ett innsett varer i ca 32 dager, før de da leveres til slakt.

Det kommer en lastebil med daggamle kyllinger i kasser til gården. Bonden bærer kassene inn i hallen og tømmer ut kyllingen. Helst skal bonden ha lagt ut papirrekker mellom alle radene med vann, hvor fôr skal legges. Og helst tømme kyllingen rett ved fôret. Dette fordi daggamle kyllinger følger lyd, og papiret lager lyd og tiltrekker seg kyllingen.

Jeg har vært med på jeg innsett en gang. Foreldrene til ei jeg kjenner driver med slaktekylling, og siden jeg i grunn er svært negativ til produksjonen ville jeg være med å se hvordan det var i praksis. Denne gangen fikk de levert 22 000 kyllinger..

Stangekyllingen skal visst være av bedre kvalitet. De bruker ikke ross308 i avlen, men en mer saktevoksende rase. De bruker heller ikke vekstfremkallende midler, eller fôrer med antibiotika :)

Takk for utfyllende info :) Jeg vet i grunn bare det jeg har hørt av nevnte kyllingbonde over noen rødvinsglass :P Men har oppfattet det slik at det er fast pris på innsettene, men det kan selvsagt være feiloppfatning..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråputescoren forteller hvordan miljøet inne i bygningen er, kort fortalt :P på slakteriet sjekker de tredeputene til et visst antall kyllinger fra samme innsett. Ingen sår på putene gir 0 poeng. 1 poeng: moderat skade der nuppene i huden blir forhorna, vokser og mørkner. 2 poeng: grov skade med åpne sår eller skorper og tegn på blødninger eller hevelser.

:)

Edit: Gud for noen fine skrivefeiler jeg har i dag..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for utfyllende info :) Jeg vet i grunn bare det jeg har hørt av nevnte kyllingbonde over noen rødvinsglass :P Men har oppfattet det slik at det er fast pris på innsettene, men det kan selvsagt være feiloppfatning..

Hehe :) men det kan godt stemme at det er slik? :P Jeg vet ikke, har ikke hørt noe om det iallefall. I fjørfefaget hadde vi flere gjesteforelesere fra Nortura osv, de snakka bare om det jeg skrev tidligere iallefall. Men det går vel mer på dekningsbidrag og resultat. Mulig de får noe fast i tillegg? :) kommer ikke på det i farta iallefall :P

Edit: beklager dobbeltpost.. Hadde posta det forrige innlegget før jeg så Pringlens innlegg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tråputescoren forteller hvordan miljøet inne i bygningen er, kort fortalt :P på slakteriet sjekker de tredeputene til et visst antall kyllinger fra samme innsett. Ingen sår på putene gir 0 poeng. 1 poeng: moderat skade der nyåpnede i huden blir forhorna, vokser og mørkner. 2 poeng: grov skade med åpne sår eller skorper og tegn på blødninger eller hevelser.

Det tas altså ikke med i noen beregninger antall dyr som dør underveis, bare de hygeniske forholdene?

Jeg regner med det er derfor føttene til enkelte innsett blir ødelagte. Om forholdene er så dårlige at de i løpet av den svært korte tiden de lever får (sannsynligvis) smertefulle skader.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det tas altså ikke med i noen beregninger antall dyr som dør underveis, bare de hygeniske forholdene?

Jeg regner med det er derfor føttene til enkelte innsett blir ødelagte. Om forholdene er så dårlige at de i løpet av den svært korte tiden de lever får (sannsynligvis) smertefulle skader.

Det går vel mer på økonomien tror jeg. For bonden får jo penger per leverte kylling til slakt, så jo færre kyllinger levert - jo mindre inntekt.

Samme blir det jo med tråputescoren. Hvis bonden har høy tråputescore (mange kyllinger med større skader) vil han jo få levert en lavere antall kylling neste gang, og evt gangen etter det også - alt etter hvordan situasjonen har endret seg. Dette gir jo igjen dårligere økonomi.

Litt usikker på om antall døde kyllinger iløpet av et innsett vil gi noe begrensning i neste levering, da det er ganske normalt at det dør noen i løpet av et innsett. Gjennomsnittet lå vel omtrent på 3 % i 2013. For 20 år siden var det høyere, så noe har heldigvis blitt bedre..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så dumt at vi nordmenn er så bevisstløse forbrukere. Vi må nekte å kjøpe mat som ikke er etisk framstilt! Folk må gidde å sette seg inn i hva som skjer i matproduksjonen, både når det gjelder dyrevelferd og miljø. Og hadde vi ikke kastet så mye mat og vært så grådige så hadde vi hatt råd til å betale for maten selv om den ble etisk framstilt.

Nå får jeg lyst til å sitere deg på FB også! :heart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det i det heletatt mulig å levere "hobbykylling" til slakt eller tar de ikke inn høns fra andre enn de med konsesjon?

Ja, det må jo gå an? Men regner med du må være medlem i ett eller annet, for kunne levere på en del slakterier. Så vet ikke helt hvordan det funker da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det må jo gå an? Men regner med du må være medlem i ett eller annet, for kunne levere på en del slakterier. Så vet ikke helt hvordan det funker da..

Oki - kan jo være verd å sjekke, for vi har jo ikke lov til å slakte dyr selv og selge. Kaniner tar de ikke inn i det heletatt på slakteri. Men then again, så er vel slaktemetoden på slakteriene også et ankepunkt mot slaktekylling?

Forøvrig så er det mulig å få kjøpt kaninkjøtt her utovet våren/sommern, men jeg bor i gokk da, sende rått kjøtt vet jeg ikke helt om er mulig på en forsvarlig måte. :aww:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
    • Jeg prøvde Trikem max relax på nyttårsaften og det virket veldig bra på min hund.    Spennende med hund på prøve med endel utfordringer masse lykke til🤗
    • Tilbake til start i trening av utgangsstilling og fot har Edeward fått IVEREN og GLEDEN i å utføre tilbake. Godisen har haglet og det har hjulpet. Hans aversjoner mot øvelsen er borte. Han har gitt meg på tom hånd mot å få kastet leke også. Tilbyr utgangsstilling og går klisterfot hver gang jeg har mat i hendene. Det er helt klart fremgang, på tross av å ikke egentlig være fremgang. Vi er tilbake på et punkt vi kan jobbe oss videre fra, men jeg tør ikke tøye strikken på en stund. Pengene må ligge på bordet ved bestilling en god tid fremover fordi tilliten er tynnslitt etter alle de hånlig nedlatende forsøkene på å narre ham til å utføre uten garantier om lønn. ..men han er IVRIG og GLAD igjen, og det er bra!  Ny milepæl: blir sittende ved kasting av apport - mens jeg har Vom i høyre hånd. Fremskritt det også. Han er så ivrig på å fly etter leker i bevegelse, der har jakten trumfet mat til nå. Små skritt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...