Gå til innhold
Hundesonen.no

Mulig hund nr 2


BALDERS GATE
 Share

Recommended Posts

Hei

Er en familie på 3,som har en cairn terrier hann på 3,5år,vi vurederer å anskaffe oss en hund til.

Trenger tips om raser som kan gå godt over ens med den "proppelen" vi har :D ønker primert en litt større hund,med ikke for mye pelsstell,og som går grett oversens med barn :innocent: minimum 2 timer med tur osv daglig :shocked:

svar mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere noen flere preferanser da, utover størrelsen og pelstell?

Er dere fornøyd med cairnen, hva liker dere ved den og hva vil dere ha annerledes i neste hund? Er det egenskaper dere savner? Vil dere ha korthåret eller langhåret hund? Er det noen raser dere har vurdert? Det er veldig mange raser å velge imellom, så blir lettere å hjelpe om du sier noe mer om hva dere ønsker og ikke ønsker.

Om den går overens med hunden dere har fra før av er ikke så mye rasebetinget egentlig, siden den nye vokser opp med den gamle går det nok bra uansett. Men det er jo selvsagt enkelte raser som er mer utsatt for samkjønnsaggresjon, så det kan jo være en faktor å tenke på, at om det blir en slik rase kan det være strategisk lurt å velge tispe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å kunne gi noen tips når vi vet så lite om hva du kan tilby en hund og hva du ønsker i hundeholdet. Hvor mye, og hva slags, tur og mental trening ser dere for dere md hunden? Er det viktig at hunden har lite jaktinstinkt og kan gå løs? Hva med pelsstell, vaktinstinkt, bjeffing osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte faktisk litt på ridgeback. De er sære, og ganske aktive, men i en familie med en annen hund og et par timers tur daglig så går nok det bra. Vi har en ridgeback sammen med en dansk/svensk gårdshund, og han er veldig rolig og grei i forhold til den lille.

Han er såklart stor og sterk, og ettersom han gjerne vil hilse på alle hunder han ser så er det mye å holde igjen. Enkelte hannhunder liker han ikke, og da er det såklart heller ikke så gøy.

Null pelsstell.

En ridgeback kan ikke nødvendigvis gå løs. Jeg har litt inntrykk av at det er enten eller - enten så får man det til og har en ridgeback som tusler i hælene og bare bryr seg om eier - eller så er den selvstendig og egenrådig og er ikke så interessert i hva du har å si om den saken. Vi har en slik som sistnevnte... Samtidig så liker de - og bør få - løpe fra seg, så om man har tilgang på trygge områder å slippe en hund på så er det veldig fint.

Av airdale og irsk terrier så har jeg inntrykk av at airdalen krever litt mer mental aktivisering og kan være litt mer av en håndfull enn den irske, men jeg kjenner ingen av rasene veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ridgeback,Airdale og Irsk terrier står høyt på ønskelista til u.t. :shocked: bare posetivt med den pelsdotten vi har,er bare ubeskrivelig proppel når vi er ute :)

Jeg har hatt Airedale og elsker rasen :heart: De er helt herlige hunder, jeg synes ikke de er vanskelig å "få til". Hvis dere er vant til Cairn, så tror jeg ikke en Airedale (evt.den Irske) vil by på så store problemer. Vi trenger flere Airedale's på sonen :heart::heart:

Airedalen er vesentlig mye mer terrier enn cairn, bare så dere er klar over det. Herlige hunder, men en håndfull.

I størrelse ja, jeg vil ikke si at de er mer håndfulle og vanskeligere å få til. Mye kommer an på oppdragelse. En Airedale er ikke vanskeligere å oppdra enn f.eks en Cairn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...