Gå til innhold
Hundesonen.no

Mulig hund nr 2


BALDERS GATE
 Share

Recommended Posts

Hei

Er en familie på 3,som har en cairn terrier hann på 3,5år,vi vurederer å anskaffe oss en hund til.

Trenger tips om raser som kan gå godt over ens med den "proppelen" vi har :D ønker primert en litt større hund,med ikke for mye pelsstell,og som går grett oversens med barn :innocent: minimum 2 timer med tur osv daglig :shocked:

svar mottas med takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere noen flere preferanser da, utover størrelsen og pelstell?

Er dere fornøyd med cairnen, hva liker dere ved den og hva vil dere ha annerledes i neste hund? Er det egenskaper dere savner? Vil dere ha korthåret eller langhåret hund? Er det noen raser dere har vurdert? Det er veldig mange raser å velge imellom, så blir lettere å hjelpe om du sier noe mer om hva dere ønsker og ikke ønsker.

Om den går overens med hunden dere har fra før av er ikke så mye rasebetinget egentlig, siden den nye vokser opp med den gamle går det nok bra uansett. Men det er jo selvsagt enkelte raser som er mer utsatt for samkjønnsaggresjon, så det kan jo være en faktor å tenke på, at om det blir en slik rase kan det være strategisk lurt å velge tispe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vanskelig å kunne gi noen tips når vi vet så lite om hva du kan tilby en hund og hva du ønsker i hundeholdet. Hvor mye, og hva slags, tur og mental trening ser dere for dere md hunden? Er det viktig at hunden har lite jaktinstinkt og kan gå løs? Hva med pelsstell, vaktinstinkt, bjeffing osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte faktisk litt på ridgeback. De er sære, og ganske aktive, men i en familie med en annen hund og et par timers tur daglig så går nok det bra. Vi har en ridgeback sammen med en dansk/svensk gårdshund, og han er veldig rolig og grei i forhold til den lille.

Han er såklart stor og sterk, og ettersom han gjerne vil hilse på alle hunder han ser så er det mye å holde igjen. Enkelte hannhunder liker han ikke, og da er det såklart heller ikke så gøy.

Null pelsstell.

En ridgeback kan ikke nødvendigvis gå løs. Jeg har litt inntrykk av at det er enten eller - enten så får man det til og har en ridgeback som tusler i hælene og bare bryr seg om eier - eller så er den selvstendig og egenrådig og er ikke så interessert i hva du har å si om den saken. Vi har en slik som sistnevnte... Samtidig så liker de - og bør få - løpe fra seg, så om man har tilgang på trygge områder å slippe en hund på så er det veldig fint.

Av airdale og irsk terrier så har jeg inntrykk av at airdalen krever litt mer mental aktivisering og kan være litt mer av en håndfull enn den irske, men jeg kjenner ingen av rasene veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ridgeback,Airdale og Irsk terrier står høyt på ønskelista til u.t. :shocked: bare posetivt med den pelsdotten vi har,er bare ubeskrivelig proppel når vi er ute :)

Jeg har hatt Airedale og elsker rasen :heart: De er helt herlige hunder, jeg synes ikke de er vanskelig å "få til". Hvis dere er vant til Cairn, så tror jeg ikke en Airedale (evt.den Irske) vil by på så store problemer. Vi trenger flere Airedale's på sonen :heart::heart:

Airedalen er vesentlig mye mer terrier enn cairn, bare så dere er klar over det. Herlige hunder, men en håndfull.

I størrelse ja, jeg vil ikke si at de er mer håndfulle og vanskeligere å få til. Mye kommer an på oppdragelse. En Airedale er ikke vanskeligere å oppdra enn f.eks en Cairn :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...