Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


sham
 Share

Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Prøvde meg nylig på konfekt. Med mørkt sjokoladetrekk og hvit sjoko/m tranebær inni. De ble gode. Men ville ikke slippe formen (silikon) så måtte pensle toppen med nytt trekk. Noen tips til å få greiene lett ut av formene??

Ren form og riktig tempering av sjokoladen må til..

Ta deg er googlesøk, står masse der ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på kurs i å lage konfekt med Pralin Sjokoladeverksted for et år eller to siden. Da fikk vi følgende gode tips for å smelte sjokolade til rett temperatur:

Smelt 2/3 av sjokoladen i vannbad som vanlig. Når den er smeltet, legg så den siste tredjedelen oppi den smeltede sjokoladen. Da vil alt smeltes og sjokoladen vil få riktig temperatur (sjokolade smeltet ved riktig temperatur skal ikke behøve å settes i kjøleskap for å stivne).

Jeg har tenkt å forsøke meg på hjemmelagde Ferrero Rocher til jul, blir spennende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal lage fløtekarameller. Gi bort i gave, også må vi jo ha noen selv også. Noen som har en god oppskrift å dele? :)

Jeg lagde karameller i helga, med sukker, lys sirup og fløte, 2dl av hver. Kok og kok og kok (oppskrifta sa mellom 20 og 40 min, men mine måtte koke mye lengre) og sjekk om de er ferdige ved å ta kuletesten :) Fant oppskrifta på godt.no.

@Tabris Lærte du noe på sjokoladekurset om hvordan enklest mulig trekke ting med sjokolade? Jeg greier å smelte sjokoladen liksom, men det blir så klumpete og grisete etterhvert, så det er vanskelig å få det jevnt dekket. Har hørt at man kan tilsette noe fett av noe slag i sjokoladen? Sa de noe om det? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de bruker ulike mengder kakaofett i sjokolade, alt etter hva det skal brukes til. F.eks er det mye kakaofett i sjokoladefontener (noe som etter min personlige mening gjør den sjokoladen lite god).

Jeg vet ikke om de sa noe direkte om det, men jeg ser for meg at en god løsning kan være å sette en tannpirker i biten, dyppe den i sjokoladen også forsikig dra av overflødig sjokolade og sette den på bakepapir. Og evt gjenta en gang eller to.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år skal jeg prøve meg på Troika sjokolade, hjemmelagd marsipan, Mozart kuler, kanskje Rocky road sjokolade, fløtekarameller litt konfekt av noe slag. Blir spennede å se om jeg får sjokoladen til å slippe formen, har fått tips om å vaske formene med zalo og gnikke med tørre. Tips til fin og blank sjokolade som er lett å jobbe med er visst å smelte litt delfia fett sammen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg på konfekt i fjor, lagde med espresso, konjakk og triple sec. De ble fantastisk gode, men jeg fikk virkelig ikke til å lage kuler (to skjeer var ikke bra, brukte jeg hendene smeltet alt) og alle glassene ble fulle av fukt da de stod i kjøleskapet. En uheldig kar fikk et glass med én svær sjokoladeklump under juletreet. :lol:

Hvilken sjokolade bruker dere når dere lager konfekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte?

Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde...

Har aldri prøvd det før, men de jeg fikk av min søster ble iallfall myke og deilige!:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte?

Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde...

Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister :lol:. Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke :lol:.

Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen her som har noen gode oppskrifter på sursild og evt andre sildeoppskrifter?

Jeg blir så forvirra på nettet.. Jeg trodde at når man la spekesildi lake og satte på tett lokk, så var holdbarheten lang. Men mange steder står det at det er Max ei uke. Andre steder igjen står det at silda bør stå 14 dager før man begynner og spiser av den..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister :lol:. Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke :lol:.

Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg :)

Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt :lol: Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned :innocent:

Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka :)

Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken :innocent:

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Og da må jeg lage sånne og! Det hørtes helt tullete godt ut :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt :lol: Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned :innocent:

Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka :)

Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken :innocent:

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Hahhaaa, ja alt går jo ned bare det heter karameller (men jeg foretrekker at de er så faste at man slipper å sleike dem av papiret liksom :lol:).

Jeg så at i den oppskriften skulle karamellene stå himla lenge før de ble faste - det har jeg aldri hatt problem med med mine - de stivner omtrent før jeg har fått dem ned i formen jo :lol:.

Åååååå... de mintgreiene så jo himla gode ut. DET skal testes i år tror jeg. Jeg elsker jo slik mint :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk veldig lyst til å lage det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå sjekka jeg akkurat karamellene mine, og det funka ikke... De er himla gode ja, men aaaaltfor mjuke! Bare smelter utover. Skjønner ingenting jeg, for jeg kokte dem jo kjempelenge! :hmm:

Ja, ja, da blir de ikke sånne fine som kan ligge framme på kaffebordet i jula, men må nok sakte, men sikkert fortæres til "etter-middag"- kaffen min gjennom adventstida. Å, så synd :icon_cry::innocent:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk veldig lyst til det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet?

De har alltid hett risboller hos oss.

Det var mitt mest konstruktive innspill :D

Jeg skal bake en del i år, som i fjor - elsker å bake, forsøker å ikke lage for store porsjoner, så kan jeg heller ha flere sorter. 7 sorter? Jeg er oppvokst med nærmere 14 enn syv, i hvert fall :P Så mye godt...

Forhåpentligvis blir det mange besøk for å titte på valper, så jeg ikke må spise alt selv :whistle:

På agendaen står pepperkaker, julemenn, kransekakestenger (så mye enklere enn kransekake...), lussekatter til Luciadagen, sandkaker, mormorkaker (julekaker som mormor lagde, selvfølgelig), mammas iskake (bruker den som dessert til de ulike julemiddagene i år, tenker jeg, for den er innmari god, og enklere å ta seg et kakestykke enn å mekke dessert hver dag), risboller, delfiakake, Sarah Bernhard, marsipankonfekt, kokosmakroner, også fikk jeg litt lyst på den mintsaken lenger opp. Også vet jeg mamma kommer med en sort til når hun kommer på valpebesøk neste gang.

Jeg bare lurer på om jeg skulle begynt å bake NÅ, framfor å vente til nærmere jul - egentlig spiser jeg ikke sånt før tidligst 23. desember, det er litt helligbrøde. Men om det blir mye valpekjøperbesøk framover, er det jo praktisk å ha slikt til servering. Jeg har også mer tid nå som valpene enda er unge. Men hvor lenge holder ting seg vanligvis?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...