Jump to content
Hundesonen.no

nrk super's vannstunt med hund


Shlush
 Share

Recommended Posts

I dag la jeg tilfeldigvis merke til en sak som tydeligvis opprørte både foreldre og hundefolk (og det forstår jeg). Det kan leses på facebooksiden til nrk super der nrk har kommet med en beklagelse samt en del irriterte innlegg. Her er et blogginnlegg om saken:

kennelcarvecanem.blogspot.no/2014/09/er-dette-greit-av-nrk.html?m=1

Link to comment
Share on other sites

Synes det er så feigt at man ikke kan legge seg langflat og innrømme svikt. I stedet skal - også NRK, som diverse andre i medias søkelys i det siste - "unnskylde og ro seg unna". Hva med å si at man innser dette var et enormt feiltag og man påtar seg alt ansvar for det ubehag hunden ble påført. I stedet kommer den politisk korrekte smørja, MED bagatellisering av hundens synspunkt:

"Hunden i innslaget led ingen nød under opptak, men vi ønsker ikke å vise innslag der barn ser dyr i en situasjon der de kan føle seg ubekvem eller plaget."

På innpust nekter man for ubehag, og på utpust forsikrer man om sin egen fortreffelighet. Gah.

Jeg vet veldig godt hvor ukomfortabel en Labrador kan bli av en bøtte vann over seg, hilsen noen med hund som HATER vann. Det kan høres overdrevent ut å reagere på noe sånn, men jeg synes det går på prinsippet om respekt for andre individer. Særlig i et barneprogram.

EDIT, for et gullkorn i kommentarfeltet under NRK's pissdårlige unnskydning:
"Hva tenkte dere i utgangspunktet når dere filmet dette? Hvilken idiot kom på dette forslaget!!? Han/hun virker som en skikkelig bra rollefigur for barn, Hurra for barne tv."

Link to comment
Share on other sites

:o

Nå ble jeg faktisk litt opprørt over at A så dette programmet uten meg. Jeg regner med han så det hos pappaen sin og jeg kan aldri forestille meg at han forsto alvoret i å vise dette til en 4 åring.

Sånt vil jeg IKKE at min sønn skal tro er gøy, det strider i mot alt jeg har lært han og det er helt absurd at noe sånt vises på barnetv som "morsomt! "

Jeg kjenner jeg blir fryktelig forbanna her nå!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en hund som elsker å bade, men å få en bøtte vann tømt over seg hadde han faktisk HATET!!

NRK sier at dette skulle vært klippet bort før sending... men det skulle vell aldri blitt filmet heller vil jeg si?? Blir det mindre ubehag for hunden om de klipper det bort liksom? handling er jo likevel blitt gjort!

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det er ikke OK :sint_01: Hvem kom på at de skulle kaste en bøtte med vann på en hund? Tenkt om hunden hadde blitt sint? Hvem hadde da fått skylden?

Og å unnskylde med at hunden ikke led noen nød og at det ikke skulle blitt sendt på TV hjelper lite. Hunden så ihvertfall ikke ut som om den likte det, rygget rundt og så ut som den prøvde å vri seg unna. Og at det ikke skulle bli sendt på TV? De har jo fortsatt filmet det og gjort det! Kanskje like bra at det ble sendt på TV når de først har gjort det sånn at NRK får reaksjoner på det?
*ferdig å frese for nå*

Link to comment
Share on other sites

Men altså, personen som kom med ideen om dette kan ikke være spesielt glad i dyr. Alle vet jo at dyr ikke liker å få helt vann over seg på dette viset. Det er jo en grunn til at noen spruter vann på katter og hunder som kommer inn på eiendommen deres, eller som sloss eller whatever. Man trenger ikke å ha noen spesiell kunnskap om dyr og adferd for å skjønne såpass.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...