Jump to content
Hundesonen.no

Barn og ungdomsleir Oslo hundeskole


tmp
 Share

Recommended Posts

Helle har vært der 4 år på rad, hun kommer hjem like fornøyd hver gang :) Hun har lånt hund hver gang bortsett fra i år, det er like gildt uansett. Anbefales på det sterkeste. Jeg har kjennskap til gården på annet vis og vet at den drives veldig godt på alle mulige måter :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nå fikk jeg enda mer lyst :-D Løpet er nok kjørt for ungdommen i huset, men om noen år kanskje de to minste :-) Litt små enda (7år), så vi må nok vente litt.. Hvor gammel var Helle når ho først dro og hvordan var alderen på de i gruppa? Har de da en fast hund hele uka?

Link to comment
Share on other sites

Mine hunder har vært lånehunder her ved flere anledninger, og det virker som ungene kommer tilbake år etter år. Robert har iallefall vært utlånt til samme gutt i fjor høst, i sommer og antakeligvis nå til høsten :)

Min erfaring med dette var sikkert veldig hjelpsom :P

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Jeg har vært på ungdomsleiren 3år på rad. Jeg var kjempefornøyd. Kjekt å få holde på med hund hele dagen, lære mye nytt, og treffe andre på egen alder med samme interesse.

Fikk dog inntrykk av at treningsmetodene hos instruktørene var veldig varierende. Var f.eks ei som viste et par med ivrige hunder hvordan man bruker natoløkke. Men dette var ikke noe jeg merket noe til.

Jeg hadde Laika på den tiden, utagerende mot alt og alle, spesielt første året. Da ble jeg instuert i å rygge bakover til jeg fikk oppmerksomheten hennes, for så å kommandere sitt eller ligg. Altså ikke noe kjefting, som jeg var redd det kunne bli når jeg ikke visste hvordan de trente på forhånd :)

Vi hadde det veldig kjekt alle årene, fikk oppleve mye forskjellig, både med og uten hund. Hundene bor i "hundegårder"/store bur i låven. Var veldig skeptisk første gang, Laika var ikke vandt til å stå alene slik, med mange hunder rundt. Ikke de fleste andre hundene heller. Men det gikk faktisk veldig bra :) Mye bråk den første stunden, men etterhvert er hundene slitne etter mye trening og mange inntrykk, da slapper dem av.

Kunne fortsatt lenge med å fortelle om leirene, men spør heller om du lurer på noe :)

Link to comment
Share on other sites

Nå fikk jeg enda mer lyst :-D Løpet er nok kjørt for ungdommen i huset, men om noen år kanskje de to minste :-) Litt små enda (7år), så vi må nok vente litt.. Hvor gammel var Helle når ho først dro og hvordan var alderen på de i gruppa? Har de da en fast hund hele uka?

Åh det småttiser der helt ned til 7 års alderen. De deler de "små" og ungdommene opp i to leire. Lurer på om nedre grense på u.leir er 13 jeg. De bor og holder til for seg selv, mens de minste bor og holder til for seg. Første gang Helle var der, var hun vel 9 tror jeg. Fast hund hele uka ja :) .

@laikamor håper du sa i fra til noen av de som var ledere over instruktørene ang den natoløkka altså!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...