Jump to content
Hundesonen.no

Tror hunden svelget sylskarp beinsplint, hva skal jeg gjøre nærmeste dagene?


PrimaDonna
 Share

Recommended Posts

Er redd Donna svelget en sylskarp beinbit, vet ikke hvor stor den var, satt og passet på :icon_cry: tross hun pleier ikke svelge bein hun har knust. Det lå igjen to sylskarpe biter. Det manglet en bit, for at alt skulle være der. Så det må hun ha svelget. Det som lå igjen så ut som sylskarpe glassbiter.

Skal jeg gi mat som vanlig? Skal hun ha mindre fysisk aktivitet? Bare rolige turer? Hun løper veldig fort når hun er løs. Tenkte gi noe smørende olje som jeg fikk av dyrlege da hun var yngre, da hadde hun svelget biter uten å knuse de. Hvor lang tid tar det før noe som er spist til det kommer ut igjen? Det er ikke lett nå lenger å se om Donna har vondt.

Det gjør vel ingenting galt i magesekken? Hvordan merker jeg det i så fall? Er mest engstelig for rift i tarmen. Og den dyrlegen her, som mener hunder ikke skal få bein, det får Donna titt og ofte, elsker geit. Det var knoke med lårbein på hun fikk.

Link to comment
Share on other sites

Mest sannsynlig, så kommer den til å passere fint uten problemer. Noen ganger kaster de opp igjen slike bensplinter. Som noen har sagt over her så er det vanlig å anbefale og gi asparges i slike tilfeller. Tanken er at det "pakker inn" de skarpe benbitene.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mest sannsynlig så går det bra, det gjør jo som regel det, men selvsagt så kan det være skummelt så greit å gjøre det man kan i tillegg til å følge med på evt forandringer i hunden.

Gi hermetiske asparges å evt pøs på med olje for å få ting til å gli igjennom lettest mulig.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for trøst og råd :) @Tuvane beinet var rått. Asparges gikk ned på høykant, feinsmeckeren trengte litt leverpostei på, yngstejenta kommenterte "lurer på hva Donna tror", - at det er julaften? Uff, håper det går bra altså. Hun ligger og peser, men en legger merke til alt. På Tenerife ligger vi en time etter, kl 20:00, og det er tid for kveldens siste toalett-tur. Men pese gjør hun bare etter fysisk aktivitet, ja, ja, det er bare vente og se og håpe det beste.

Men, skal vi bare hoppe over kveldsmaten nå? Hun får tørrfôr, fikk mat en time før beinet.

Hvis det er noen trøst så slukte Linda, storpuddelen her, flere hele kyllinggrillspyd av tre - hele. At de var hele oppdaget vi ikke før hun kastet dem opp en uke etterpå og det hadde gått helt fint (selv om det ble en ganske unødvendig operasjon fordi vi trodde det var mer igjen). :)

Kjære vene :| Vi har en valp også, alt som har kommet ut av han, glassbiter men de har han funnet på stranda, så de var avslipt. En annen gang fire kaninribbein festet til ryggraden, rester av en forlengst avdød som han rakk få i seg. Ja, og iphonelader med 5 cm ledning

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Så lenge beinet er rått tviler jeg på at det er noe grunn til bekymring. Hunder som råfores spiser bein hver dag, og jeg kjenner ingen som har hatt noe problemer med det. Vil dog anbefale å ikke gi vektbærende bein fra store dyr, for de er så harde at hunden fort kan ødelegge emaljen på tennene, evt knekke tenner. Kyllinglår f. eks er mer egnet. :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Så lenge beinet er rått tviler jeg på at det er noe grunn til bekymring. Hunder som råfores spiser bein hver dag, og jeg kjenner ingen som har hatt noe problemer med det. Vil dog anbefale å ikke gi vektbærende bein fra store dyr, for de er så harde at hunden fort kan ødelegge emaljen på tennene, evt knekke tenner. Kyllinglår f. eks er mer egnet. :)

Signerer den! Finner stadig sylskarpe, små, beinrester rundt om her. Og VET at bikkjene garantert har slukt sånne.... (og blir mer og mer skeptisk til å gi bein :P ) Men det har *bank i bordet* gått helt fint...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ser ut som det har gått fint dette :) bank i bordet. Hun har vært som før. Første kvelden peste hun, jeg var SÅ bekymret, hun pleiermligge sloknet uten en lyd. Så ler ungene, du ser på henne hvert femte minutt, klemmer på magen, hun tror hun er syk.

Biten har ikke kommet ut. Oppdretteren til valpen skal alltid skremme. Den kan ligge der lenge. Jeg for min del tror magesyren tar den. I alle fall litt. Men det er vel bare å følge med. Jeg blir overnervøs av hva folk sier her. Jeg har alltid gitt mine bein fra slakteren, okseknoker mest. Men Donna liker geit, det er toppen.

Er litt engstelig for å la henne løpe, slippe henne løs uten line, for voldsomt så hun setter fart. Som en pil, fram og tilbake. Grunnen til at jeg er redd, er at hvis, noe galt skulle skje, har jeg vært "uansvarlig" i folks øyne her. Og i dyrlegens. Rart så folk har ulike ideer. Inntil videre har hun fått halvtint kyllinglår, går fint det også :P

Link to comment
Share on other sites

Hehe jeg behandler jo aaalltid schäferene mine som beibier, i følge folk på øya. Men tenk, bein, det skal de ikke ha. Jeg syns nå det er litt av servicen i lønn for jobbinnstilling. Den eneste som har sans for mitt familiemedlem-schäferhold, er oppdretteren til Quo. Han passet Quo og Donna ei uke i juni, veldig så sosiale hunder du har :icon_confused: Og Donna da, hun virker skikkelig rå. Og i rette alder for å vise hva hun kan by på, av frekkhet. Men KOSES og KLØES om kvelden, skulle hun :D han brukte en time hver kveld, på å klø dem :D han er riktig fornøyd med stellet Quo får :) (har ikke sagt han får kyllinglår).

Link to comment
Share on other sites

Har jeg gitt mye (rå) bein så kommer det ut som hvitt pulver, helt fordøyd. Så lenge det er rått og ikke alt for hardt (vektbærende fra store dyr etc) så fordøyer de det godt. Er varmebehandlede bein som man skal holde seg langt unna. :)

Rått kjøtt "pakker inn" bein også.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det ER vanvittig slitsomt med valp. Fire år etter første hund var jeg fortsatt ikke klar for valp igjen, vi fikk det likevel, og nå blir det garantert omplassering om vi skal ha hund igjen. Du vil lære deg å se tegnene og tidene der hunden må gjøre fra seg. Pass på å gå ut ofte nok. Jeg pleier å gå ut minimum annenhver time med valp, kanskje oftere hvis de drikker mye rett etter å ha kommer inn osv. La ham undersøke i eget tempo ute, det er ikke viktig å gå tur i denne alderen. Lek og belønn med godbiter ute, all kontakt og interesse, for deg eller andre ting. Det er viktig å ikke gi hunden oppmerksomhet hele tiden også, så den greier å legge seg ned og slappe av. Han kan godt ligge sammen med deg på fanget, i sofaen, sengen eller hvor det nå er, men pass på at det ikke skjer noe hele tiden. Det blir bedre, og det blir verre. Han vil lære å gjøre fra seg ute, og trenger ikke å følges med hele tiden. Men med alderen kommer nye utfordringer, hormoner, bjeffing, passeringer, innlæring av hverdagslydighet, og alt de finner på. Det tar noen år før du har en formet voksen hund og kan lene deg tilbake. Og jeg kan garantere deg at du vil lære mye på veien. Anbefaler at dere kommer dere på valpekurs så snart som mulig, der kan du også stille spørsmål og få hjelp og støtte til det som er vanskeligst. Lykke til!
  • Hei alle hundefolk. Har fått i hus en liten Dvergpuddel gutt på 9 uker, vært her i 4 dager nå. Kjenner at dette er veldig utfordrende og noe jeg ikke vet om jeg får til/ er ett sånt liv jeg vil ha.    Har lest, snakket med andre hundeeiere og lest mere om valp og hund, og puddel ofc. Men har aldri fått ett inntrykk om at det var så slitsomt og så hardt og utfordrende som jeg syns det er. Han er ikke vandt med å være ute, gjemmer seg i huset når han vil bæsje og tisser på kladd. Helt greit, all hans våkentid er jeg med han, og jeg er blitt ufattelig glad i han. Er bare mitt ansvar, min hund og det er min tid som skal gå til dette. Får litt hjelp av mamma, at hun ser til han når jeg er feks på do, steller meg eller trenger å sove en times tid.  Men dette er gått sykt inn på meg, jeg vet ikke om jeg klarer og om jeg mestrer det. Å vet ikke om denne følelsen blir å gå bort, han er en valp, og jeg vet at man ikke skal forvente noe av han, han biter, sutrer og er rolig som alle andre valper. Men det er meg, ikke han- haha. Trenger bare noen hjelpende ord, eventuelt noen råd, eventuelt at noen sier rett ut «lever han tilbake, det blir være senere»  Åh, håper at noen forstå mvh. Førstegangshundeeier  
  • Planen var jo egentlig lage et nytt flokktilskudd selv nå rundt nyttår, men det ble jo ikke noe av mår vi plutselig mistet Fern. Det ble litt tomt uten en svenskjävel i hus, så si hei til Ild, Ferns tantebarn! Hun er nå 12 uker (bilder fra 9-10 uker) og lever opp til navnet sitt 🔥
  • Hentet Aiko i helga, og er blitt så glad i han. Er mange tanker og ting jeg tenker på nå. Førstegangs hundeeier og er veldig spent på denne valpetiden. Liten Dvergpuddel gutt på 9 uker💙
  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...