Gå til innhold
Hundesonen.no

Trene bort uønsket adferd hos intens hund?


SuperDachs
 Share

Recommended Posts

For et år siden begynte Deica å løpe etter kaninene, bare for å leke(tror jeg), men det har nå utviklet seg til at hun snapper etter dem og biter dem. Hunden mister helt fokus over alle andre ting enn kaninene. Jeg er redd for at hun kan komme til å skade dem. Jeg tør ikke lenger la kaninene gå i luftegård med mindre jeg sitter der og følger med, eller det er bare jeg som er hjemme og Deica er inne. Plutselig er det en av ungene som er uforsiktig og slipper henne ut. Hun kan heller ikke være løs i hagen for da løper hun rett bort til kaninburene.

Det jeg ønsker å trene bort er intensiteten og snappingen etter kaninene. Jeg forstår at hun er en jakthund og at hun har instinkter, men den forrige dachsen jeg hadde trente jeg masse rundt kaninene og det endte opp med at han kunne ligge i hagen helt rolig uten å bry seg mens kaninene hoppet rundt han. Det hadde vært så fint om kaninene kunne stå ute på dagtid uten at jeg måtte sitte der med dem hele tiden. :)

Tips og råd taes imot med stor takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det jo litt individuelt det der med jaktinnstinkt osv, så noen garanti har du jo aldri, og jeg hadde ihvertfall vært skeptisk til å noen gang slippe ut en hund som er eller har vært tent på å jage alene sammen med små dyr som kaniner. Men det får du jo evt se an å vurdere selv etterhvert. Jeg hadde nok bare tatt med hunden ut, med langline eller bånd på (evt munnkurv om du vil være på den sikre siden), også trent på den måten. Bare sitte ute sammen, rolig. Avbryt all uønsket adferd (også det som kan fremstå som lek, da slikt ofte kan utvikle seg) og belønn riktig. Utover det så må man vell bare ta tiden og tålmodigheten til hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, men nå på sommeren vil jeg jo helst ha kaninene ute hele dagen(Så lenge jeg er hjemme, for dem hopper gjerne over luftegården sin), og med en stefar som ikke tar hensyn og to unger som går ut og inn så blir det vanskelig. Det er selvfølgelig alltid folk ute når hunden er ute så det er ikke tanken at dem skal kunne gå ute alene. Det er bare det at når kaninene er ute så løper hunden rundt burene og gauler, får hun sjansen snapper hun etter dem.

Det er ikke et stort problem, men det hadde vært fint å ha hunden ute mens jeg styrer på med kaninene.

Går det ikke så går det ikke :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

Tja i gode gamledager kjørte vi liedressur der vi skulle ha ekstra kontroll.

Ellers så må ikke dachen få lov til å løpe rundt burene i det heletatt etter mitt syn for det er starten for snapingen og du må gå inn tidlig nok så d får kontrolert dette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje jeg først skal få bort gaulingen så kan hunden stå i bånd ute. Hun lider jo ikke om hun ikke får springe løs, det bare irriterer naboer. og prøve å ta det gradvis, sånn som det er nå kan hun heller ikke stå i bånd når kaninene er ute eller streder hun kan se inn i burene, for med en gang hun får øye på kaninene gauler hun som bare det. Å stå i bånd bak kaninburene(der hun ikke kan se inn til dem) går helt fint, men da må jeg passe ekstra godt på når vi går forbi :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså; greit nok at du har en dverg, og de som regel ikke har aller mest jaktlyst og egenskaper. Men din har faktisk standardlinjer med brukbare jakthunder langt bak seg. Så skulle egentlig bare mangle at litte grann byttebevissthet fortsatt henger med :P Ville ikke satse på å ha den sammen med kaninene, nei...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså; greit nok at du har en dverg, og de som regel ikke har aller mest jaktlyst og egenskaper. Men din har faktisk standardlinjer med brukbare jakthunder langt bak seg. Så skulle egentlig bare mangle at litte grann byttebevissthet fortsatt henger med :P Ville ikke satse på å ha den sammen med kaninene, nei...

Hun bryr seg fint lite om hjorten og hester da :icon_redface: Det er bare smådyr hun vil ta :innocent:

Men som sagt, jeg kan leve med det og til nå har hun ikke skadet noen(Akkurat det er det bare reven som gjør, så burene er allerede rovdyrsikret) :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir det dumt å belønne med ting hun er like intens på?

Jeg ville ikke gjort det. Fordi jeg ville hatt ro i hele situasjonen. Ingen fiksering på kaniner og ingen intens forventning til belønning (det kan ta med stress og intensitet inn i situasjonen forøvrig).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mulig det kan hjelpe å ikke la henne se kaninene overhodet en stund. Ikke kjenne lukten / få lov å lukte der de har vært, avhengig av hva hun klarer. Kun for å lære at kanin er nei. Og ikke få anledning å jakte generelt kanskje, annet enn det du bestemmer. Spor etter karbonader eller pølsebiter, noe som passer for dachs, og ikke minner om kanin, for å få henne over på bedre tanker.

Tror jeg ville hatt kaninene slik du ønsker, og begrenset hunden og bygd sakte opp med uviss uttelling :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...