Jump to content
Hundesonen.no

Sår på halen


Recommended Posts

Merket i dag at Tidi har fått et sår på halen. Hun beit seg litt der før i dag, men har utenom det ikke merket noe galt. Allmenntilstanden er bra. Burde jeg gjøre noe med det?

Bilde. Det mangler mye hår akkurat der såret er.

3KoZpfE.jpg

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Jeg skulle egentlig legge ved bildet, men aner ikke hvordan man gjør det på telefon.

Hun virket litt plaget av den i dag på tur. Jeg får se det ann til i morgen tenker jeg.

Edit: Nå ligger det bilde i første posten.

Link to comment
Share on other sites

Guest Yellow

Hatt verre på min hund (åpent, lite sår) der vet. sa det jeg selv tenkte: Rens med saltvann, helst sterilt, forhindre at hunden kommer noe mer til det og bare hold øye med at det ikke blir betent.

Link to comment
Share on other sites

Takk :)

Jeg har renset det hver kveld og brukt saltvann de to siste kveldene. Det ser såder ut. Hverken bedre eller verre egentlig. Kanskje det begynner å gro. Jeg er ingen sår ekspert. Men jeg tenker å se det an i morgen :) Hun klør ikke noe særlig på det når jeg er tilstede, men hva hun gjør når jeg er borte, det aner jeg ikke.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Er det rett nedenfor halefeste? Noen cm ut på halen? De har en type kjertel der. Ekko fikk plutselig en byll el som sprakk og la igjen ett sår som likner veldig på det der. Akkurat der hunder med terv-farge ofte har en svart flekk. Han hadde ikke hatt noe skade der, så aner ikke hva det kom av. Det var litt puss der i starten, men jeg bare vaska såret og hindra han i å slikke, så grodde det fint :)

Sent fra min C6603 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er nærmere haletippen enn festet. Ca 5-6 cm fra haletippen.

Hvordan behandler man våteksem om det kan være det?

I dag ser jeg at det er kommet en skorpe på såret, så det er på bedringens vei :ahappy: Skal jeg slutte med saltvann nå som det gror? Det er en liten sprekk i skorpen som er åpen inn til såret enda.

Link to comment
Share on other sites

Nei, det er nærmere haletippen enn festet. Ca 5-6 cm fra haletippen.

Hvordan behandler man våteksem om det kan være det?

I dag ser jeg at det er kommet en skorpe på såret, så det er på bedringens vei :ahappy: Skal jeg slutte med saltvann nå som det gror? Det er en liten sprekk i skorpen som er åpen inn til såret enda.

Om det er våteksem så anbefales det å barbere bort pelsen rundt slik at der kommer mer luft til. holde såret/eksemen tørr :-)

Jeg ville vasket med grønnsåpevann istede for saltvann :-) Men viktig at du tørker det godt etterpå...

" Behandling av våteksem varierer med utbredelsen. Uansett er første bud å klippe pelsen helt kort i området og godt rundt. Dermed får huden mulighet til å tørke, og området blir lettere å behandle. Når pelsen klippes blir man ofte overrasket over at utbredelsen er mye større enn man først trodde. Etter klipping er det viktig å vaske området. Det brukes gjerne mildt, lunkent

grønnsåpevann (uten furunål- eller salmiakktilsetning!) og vaskes med bomull. Pyrisept egner seg dårlig da det har liten eller ingen såpeeffekt. Størknet verk må bort. (Dette må ikke forveksles med sår-skorpe som man vanligvis ikke fjerner).

Bruk mye vann og la belegget mykgjøres slik at det løsner. Bruk også god tid slik at mekanisk belastning reduseres. Husk at området er smertefullt!. Neste punkt er å forhindre videre kløe. Finnes våteksemet i hoderegionen eller på bakkroppen, må hunden gå med halskrage. Andre steder på kroppen kan beskyttes med en T-skjorte.

Til mindre sår kan man bruke salve med kombinert bakteriehemmende og kløstillende effekt. Komponenten som er kløe-stillende er et svakt kortisonpreparat som vanligvis ikke er effektivt nok til at halskrage kan unngås. Brukes sterkere kortison, hindres derimot sår-helingen i større grad. Er områdene store, må hunden ofte få antibiotika i tablettform. I enkelte alvorlige tilfeller gis også kortison i sprøyte- og / eller tablettform i kombinasjon med antibiotika.

I alle tilfeller er prognosen god. Ved tidlig innsatt behandling tørker og heles såret raskt såfremt hunden hindres i å klø seg. "

kilde: www.kennel-attentive.com/Modules/Page/viewPage.asp?modid=4769&level=4769

nordstrand-dyreklinikk.1881gomo4u.com/?ref=http%3A%2F%2Fwww.google.com%2Fm%3Fq%3Dv%25C3%25A5teksem%2520%26client%3Dms-opera-mobile%26channel%3Dnew&url=http%3A%2F%2Fwww.nordstrand-dyreklinikk.no%2Faktuelt%2F56-vateksem-hos-hund

www.drbaddaky.no/hot_spot_eller_vateksem_hos_hund

det er veldig veldig mye om våteksem på nett ;-)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar :) Jeg skal se om jeg får tatt et bilde av hvordan det ser ut i kveld, men for min del ser det ut som at det gror ihvertfall :)

Edit: Bilde, slik så det ut i går.

4jDTM4y.jpg

Det slo meg i går da jeg prøvde å tenke meg til hva det kunne være. På mandag forrige uke så grillet vi, og gudene vet hva den hunden kan få til :P Kan det være et brannsår? At hun har viftet halen rundt flammene og rett og slett brent seg? Det var alltid noen tilstede ved grillen, men hun er jo så kjapp, det er ikke sikkert de andre fikk det med seg.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Veterinæren så på det i samme slengen som vi tok røntgen. Hun mente det har sikkert vært et lite sår der, også har hun skikket på det så det har kommet et slags våteksem der. Nå var det ihvertfall ikke betent, men hun hadde litt fortykket hud, så det var mulig pelsen ikke ville gro ut der. Men det er begynt å komme noen små hår der, så jeg satser på at de kommer ut :)

Link to comment
Share on other sites

Stakkar lille. Det så skikkelig ekkelt ut :/ Usj. Jeg får helt noia når bikkjene har sår jeg, må liksom gjette meg frem til hvor alvorlig det er- men det er aldri så krise som jeg tror det er :P Bruker for øvrig sånn sårsalve som jeg bruker til meg selv, Bacimycin eller hvordan det skrives. Det er kjekt å ha i skuffen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...