Jump to content
Hundesonen.no

Rådyr revet i stykker av løse fuglehunder


Guest 2ne
 Share

Recommended Posts

Link til VG.

Jonassen forteller at viltnemnda daglig har situasjoner hvor hundeeiere må tilsnakkes eller anmeldes, og at dette i de aller fleste tilfeller er knyttet til fuglehunder på Oslo vestkant. Fuglehunder, av alle raser, er de hundene som gjennom hele året står for absolutt den største delen av dyre- og fugletragedier i skoger, ifølge Jonassen.

- Det er stort problem for oss på Oslo vest. Vi har hyppig kontroll i området, og vi finner stadig hunder uten eier i skogene. Det er ikke første rådyret som blir drept av hund. Hvert eneste år finner vi finner rådyr i marka som er bitt av hund, forteller Jonassen.

Link to comment
Share on other sites

Nææmmmeen...gidameg...

Fuglehunder er forøvrig de eneste eierløse hundene jeg har møtt herover også.Og en drever,i båndtvangs perioden..

Kommentaren fra en fuglehundeier var at det gjør ikke noe,de løper bare å ser opp likevel :|:blink:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vi har titt og ofte nabolagets fuglehunder tuslende rundt for å finne bæsjeplasser i hagen vår i Oslo. Skjønner ikke at de tør, jeg.. tbanen går like ved og Slemdalsveien er ikke akkurat lite trafikkert den heller. Vi har også elg (med kalv) og hjort innom relativt ofte, men har heldigvis ikke sett noen ekle episoder enda, har nok bare hatt flaks.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke tall på hvor mange løse hunder jeg har møtt etter å ha flyttet til Oslo, og fuglehunder er overrepresentert. Jeg merker generelt en helt annen holdning her. Egoister, rett og slett. I dag møtte jeg på en flokk sauer som hadde brutt seg ut av innhegningen (som er alt for dårlige her, skjønner ikke at de tørr), og jeg grøsser ved tanken på hvor mange løshunder det er i området.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Alle hundene jeg og har møtt løse er fuglehunder. Hva er det med den dårlige holdningen til mange av disse fuglehund eierene??

Flere av de jeg har konfrontert sier at den liker å løpe seg en tur alene men alltid kommer tilbake. Blir helt oppgitt... Selv om den kommer tilbake så kan den jo ha gjort mye skade på veien.. Har selv møtt på både ihjelslitne rådyr og sauer ute i skogen med en eller flere fuglebikkjer løpende etter.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er fuglehund eier selv, men har ikke min løs i båndtvangen. Men må si at flertallet av hunder jeg ser løs, er fuglehunder. Er en hytteeier som alltid har engelsk setteren sin løs. Tenker seg ikke om at det er både beitedyr og evt hvor hunden hans driter?

Båndtvang er båndtvang, uavhening av rase.....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Yellow

Forferdelig at det må være sånn.

Et uhell kan derimot skje den beste, men ikke om det skjer gjentatte ganger.

Selv møter jeg på alle slags raser løse, og ikke særlig flere fuglehunder enn andre type hunder, ser heller ikke at de er noe mer representert som funnet eller savnet hund på grupper på FB. Men det er jo derimot gjerne jakthundraser som først gjør skade på vilt om de kommer seg unna. (Eller polarhundraser/typer).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...