Gå til innhold
Hundesonen.no

Vonde knær og sko med demping.


Hampus
 Share

Recommended Posts

Jeg sliter litt med vonde knær nå om dagen.

Har de siste ukene økt veldig på med tanke på lengde på turene jeg går, går nå minimum ei mil i slengen på dagens lengste tur, og i takt med dette har knærne blitt vondere og vondere.

Trives veldig godt med disse daglige langturene mine, og vil gjerne fortsette å gå kanskje enda lengre på sikt.

Men smerter i knær er jo et dårlig tegn...

Prøver så godt jeg kan å unngå asfalt, men litt blir det jo fram til skogen er fri for råtten snø.

Har vel sånn middels gode sko, med noe demping i hæl.

Må vel rett og slett gå til innkjøp av gode sko med mye demping.

Men vil de ha noen nytte?

Eller er det bare bortkasta penger?

Går man da for tursko med demping, eller løpesko med demping?

Noen som har tips til gode sko?

Pris har ingen betydning, meeen jeg må innrømme at jeg nok aldri kommer til å iføre meg signalgrønne sko som ser ut som flytebrygger... :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter også med vonde knær + at jeg er plattfot, så jeg bør bruke gode sko med innleggsåler. Men jeg er nok ikke flink nok til å bruke skikkelige sko, så det er nok derfor det ikke blir bedre. Men jeg har ikke økonomi til å kjøpe nye dyre sko så ofte. Men tror jeg må investere i det nå snart kjenner + en tur til legen..

Skal følge med på denne tråden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo ikke sånn at du trenger "demping" nødvendigvis, men ei såle som veier opp der foten din belastes feil. Jeg merker feks veldig bak kneskålene om jeg går med sko hvor såla eller utforminga ikke gjør at jeg kan tråkke riktig, så hvis jeg var deg, ville jeg gått til feks G-sport eller Löplabbet og få hjelp til å sjekke hvordan du tråkker på foten, og deretter finne et par sko som passer deg, uansett om du over- eller underpronerer (tråkker innover eller utover), er plattfot eller helt normal. :) På G-sport har de også tursko, ikke bare joggesko, så informasjonen om såla di kan du benytte når du prøver alle typer sko.

Om skoa er grønne ville vært meg rivende likegyldig om det er dem som er rette for meg sånn at jeg unngår vondt i knærne. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knærne mine ble bedre med knebøy, utfall, varierende terreng og sko med god demping og støtte. Jeg har fra Nike, husker ikke helt hva de heter da, men tror det er Lunarglide :) De er veldig lette, demper godt og er stabile. Foreslår at du drar innom en sportsbutikk hvor de har god kunnskap om skoene og forklarer dem problemet, så vil de nok kunne finne en sko som passer deg best. Var det jeg gjorde, og er storfornøyd!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke nødvendigvis skoene som er problemet med vonde knær. Ofte er det årsaken men ikke alltid.

Selv får jeg vondt i knærne pga dårlig kjernemuskulatur. Så for at jeg skal bli bedre må jeg trene styrke og jobbe med holdningen min. :) I tillegg til å ha gode sko selvfølgelig.

Selv overpronerer jeg og bruker etter test hos løplabbet nike lunareclipse 4 eller 5.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg overpronerer ifølge damen som kikka på føttene mine på Løplabbet (forøvrig en jobb jeg aldri kunne hatt, grøss og gru.), og jeg fikk da løpesko tilpasset det, vondten jeg fikk i knærne når jeg jogga ble borte :) Nå begynner den å snike seg tilbake, så misstenker at det er på tide med nye sko.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter også med vonde knær + at jeg er plattfot, så jeg bør bruke gode sko med innleggsåler. Men jeg er nok ikke flink nok til å bruke skikkelige sko, så det er nok derfor det ikke blir bedre. Men jeg har ikke økonomi til å kjøpe nye dyre sko så ofte. Men tror jeg må investere i det nå snart kjenner + en tur til legen...

Skal følge med på denne tråden :)

Sambo sliter med et kne og er i tillegg plattfot. Han bruker bare sånne barbeint-sko, dvs har de vel ikke demping i det hele tatt? Han trener styrke da, føttene hans er helt ekstremt (på grensen til komisk :lol:) sterke og bevegelige. Han sier det er pga skoene. Jeg kaller han ape :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først og fremst kommer det jo an på hvorfor du får vondt, mangler du støttemuskulatur, slitasjeskader, forskjell på lengde på føttene, forkalkninger etc? God demping vil jo garantert ikke gjøre det verre, men for best mulig forebygging bør du finne ut hva som er problemet. Selv synes jeg det er best og gå med joggesko. På jobb bruker jeg innleggssåler med gele i, de er utrolig gode, demper godt og tilpasser seg foten.

Ellers så tenker jeg at du kanskje kan ha nytte av en "fridag" innimellom, hvor du går kortere eller feks sykler e.l. istedenfor å gå slik at kroppen får en mulighet til og hente seg inn, kanskje er det alt som skal til. Ellers så er det jo masse generelle tips, mindre vekt (om man har litt ekstra), styrketrening, holde seg underlag som er hardt, unngå bratte bakker så mye det lar seg gjøre, gi kroppen hvile til å hente seg inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil tro at mye av problemene jeg har med knærne er slitasje etter å ha vært sykelig overvektig i mange år.

Merkelig nok, så kom problemene etter at jeg halverte vekta mi...

Var veldig aktiv før uten problemer.

Nå kan jeg ikke lengre gå i alt for mye kupert terreng, og mye nedoverbakker er drepen.

Har syklet litt i det siste, men det er heller ikke så kjekt i knærne, noe som vel egentlig sier litt om at det ikke bare er skoene som er problemet.

Har sett at G-Max tilpasser sko.

Hvordan foregår dette?

Skeptisk...hahaha...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spander på deg en tur til fysio, kan være det ikke er store øvelsene som skal til for at knærne blir bedre! Så drar du å sjekker pronasjon etterpå og prøver sko:) de sjekker ved at du står barbent på en glassplate og så skjekker de hvor du legger mest vekt når du gjør bestemte øvelser.

Kan være greit å finne øvelser(jogge o.l.) som du kjenner det i knærne på med dine egne sko, også gjør du samme øvelsen med sko som butikken anbefaler for å sjekke:)

Jeg har overpronasjon når jeg står i ro, men ikke når jeg går:p og har blitt anbefalt sko for det. Men grunnet avrevet korsbånd, og videre belastningsskader på de andre leddene i kneet, så har jeg minst smerter om jeg bruker SKIKKELIG høy demping i helen og ikke ellers(typ nixe shox). Så sjekk hos fysio er ikke dumt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...