Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge?

Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet.

Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. :)

Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. :P

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Er det vanskelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det vanskelig?

Neida, bare ikke legg den i kjøleskapet. Da blir det noe herk. Fondant blir mykere når du knar det pga håndvarmen din. Skal du kle hele kaken syns jeg det er best å kjevle ut mellom to ark bakepapir, for da er du garantert at den ikke sitter fast :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@MonicaT

Det er veldig forskjell mellom de forskjellige fondantmerkene, så anbefaler deg å smake først før du trekker hele kaken med den. Noen nærmest en tyggegummikonsistens i munnen, så jeg foretrekker alltid å trekke kakene med marsipan (Bruker Pals ekstra hvit eller Funcakes og den smaker ikke så mye mandler som "vanlig" marsipan). Pynten lager jeg i begge deler, alt ettersom.

Ellers er det jo et alternativ å ta fondanten til side og bare spise kaken inni.. Man for øvrig ikke dekke hele kaken med noe heller, i USA er det vanligst å bare bruke smørkrem og man kan nesten ikke se forskjell (men regner med det krever litt trening ;) ).

Jeg bruker stort sett alltid pisket krem under marsipanlokket og det går helt fint så lenge den står tørt og kaldt. Fyller man med vaniljekrem og frukt e.l. så er det viktig at dette ikke kommer i kontakt med marsipan/fondanten, for da smelter den. Det er lettere å trekke kaken helt jevnt og pent med smørkrem under. Sørg for at den er helt glatt og fin og sett den kaldt en stund før du legger på marsipan/fondant.

Skal lage en dåpskake i morgen og har holdt på med pynt i hele dag.. Men ble søte ugler da synes jeg :)

2014-04-25165821.jpg

Har noen bilder av kaker jeg har laget på Instagramkontoen min Dj_une.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går det an å farge gulrotkake-glasuren med gulrotsaft?(en slik glasur med Philadelphia og smør) Noen som har prøvd det?

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)

Æsj... håpte den geniale planen min kunne fungere. :lol:

Takk for tips. :-) Skal se etter det neste gang jeg er innom kitch'n.

Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt i dag - gulrotmuffins i flaggfarger fordi mamma har bursdag og fordi det er mai! :D De ser veldig nam ut, så gleder meg til å smake! Laget noen store cupcakes og disse små muffinsene. Brukte rød fargepasta i glasuren. Er litt sucker for sånt med farge må jeg innrømme. Ser jo så moro ut! post-43-1399134304,6947_thumb.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@TullBull

Tusen takk for godt svar

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Jeg lagde cupcakes nå, hvor jeg kjøpte spiselig dekorasjon på eBay. Jeg festet de litt feil, så de ikke ble så myke og medgjørlige som de skulle, men de gikk ned.

10329186_10154014278945136_1678677476029

(Jeg skulle ha gøret de mer ned i glasuren, så de kunne tiltrekke seg væsken og dermed bli lettere å tygge en bit av)

Det er mange, mange motiv å finne der, i tillegg til firmaer som lager det motivet du vil om du sender inn bilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så stilig @SFX

Hva søker jeg på når jeg skal finne slike?

Edible cake image / cake toppers. Man kan bestille her i Norge også fra for eksempel http://www.kakeboksen.no hvis man vil ha dem raskere, men er mye dyrere da ;)

Du kan også søke på rice paper, da det er det de er laget av, i hvert fall disse. De smaker egentlig ikke noe, omtrent som oblatene i kjerka, om jeg husker rett fra konfirmasjonstiden. Men det ser stilig ut.

Jeg betalte en slikk og ingenting for disse, og det tok ikke altfor lang tid før de kom i posten - på eBay står det gjerne estimert i hvilken tidsperiode de kommer, og hos meg kom de første dag i angitt tidsperiode til tross for at påska kom oppi det hele. Jeg skulle ha det i tide til innflyttingsfest 30. april, og det sto at de kom mellom 24. april og 2. mai - så de kunne kommet for sent, og derfor gadd jeg ikke kjøpe dyrest mulig heller. Men de kom altså fram i god tid, og jeg bestilte 15. april. Jeg vil dog tro at custom made tar lenger tid, med produksjon osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag var det bakedag.

65 stk skinkemuffins, test av ny oppskrift og små størrelser, forhåpentligvis for å servere i 60-årsdag om noen uker. Smaksprøve godkjent.

3 stk honningkake av oldemors oppskrift. Jeg kan virkelig ikke motstå denne, det er det beste jeg vet i hele verden! Og spiste en halv kake før de kom så langt som ned i fryseren... :innocent:

2 stk sitronkake av en oppskrift jeg fant på nettet for en tid siden og som så utrolig god ut. Den ble litt lite stekt, men ifølge mannen absolutt spiselig.

Skulle egentlig bake en bunn til marsipankaken til nevnte 60-årsfeiring også, men da var det tomt for bakepulver. :P Og i dag ble det visst ikke tid, så da får det bli neste helg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg tar mine med bånnen av et (lite) ikeaglass. Da blir de perfekte synes jeg :)

Synes ikke så godt her, fordi jeg er så glad i glasuren :drool:https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p843x403/1012277_10152131932370256_1422651323_n.jpg men blir plass til masse god vaniljekrem :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg kjevler bollene flate, et par centimeter tykke, legger på vaniljekrem og lar de etterheve rundt kremen. Da unngår du at kremen blir liggende oppå!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I disse dager baker jeg cacepops, gulrotcupcakes med glasur i rødt, hvitt og blått samt surdeigsbrød. Nå har a Maria fritidsproblemer igjen :P Spent på hvordan de to førstnevnte blir. Skal bake til 15 (klassefest), 16 (sambos bursdag) og 17 mai :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hva jeg leser fra den teksten alene, uten noen annen informasjon, er at valpen er understimulert og finner på ting fordi hun ikke vet hva hun skal gjøre. Min tolkning og mitt svar er selvsagt farget av mine egne erfaringer, og må ikke tas som noe annet enn et subjektivt innspill til vurdering.  Jeg tror hun trenger sterkere lederskap, aka mer veiledning. Valper ikke bare trenger, de ønsker veiledning. "Do this instead," er en fin huskeregel, men det er også å henge litt bakpå. Ideelt sett ligger du frempå med bare "do this" ved å gi henne arbeidsoppgaver(*) før hun finner på noe av seg selv.  *) Lydighetsøvelser samtidig med husarbeid er en fin måte å skvise inn nødvendig kvalitetstid mellom hund og fører i en travel hverdag, mener jeg, og jeg synes ikke en skal vente med å påbegynne lydighetstrening fordi: "Valper skal bare leke mens de er så små." De valpene jeg har hatt, de har tatt treningen som interessant lek og absorbert læring som små svamper.  Jeg ser altså ikke noen grunn til å ikke påbegynne bakpartskontroll og fri ved foten første uka. Gradvis, gjennom å bryte ferdig øvelse ned i å gripe, slippe, bære, lære å apportere ting for levering til deg eller bære noe fra kjøkkenet til vaskerommet for deg, sitt/dekk/stå, innkalling, fremsending til objekt, sitt/dekk/stå med fører ut av syne. Bare begynn. Canis.no hadde vel en masse fine gratis videoer om klikkertrening og gode bøker om både hverdagslydighet og konkurranselydighet. Det er også lettere å "gå tur" om det er helt konkrete oppgaver å fokusere på mens en går.  .. synes jeg
    • Tja, en mellomting hadde vært å foretrekke. Men vi jobbet mye med det på trening, så han vet at mange hundemennesker har godbiter på seg 😆 Har begynt å ha de andre på trening på banen som forstyrelse når vi trener, greit om han ikke trenger å hilse på dommer, banemannskap og publikum hver gang vi er på stevne. Ja han får ofte kommentar om at han er stevnes gladeste hund, lykkelig er han i allefall. 
    • Herlig fine bilder av glad og superfin hund i farta 
    • Gøy at han gikk fra å være reservert til å løpe til alt og alle ! Virkelig søt! 
    • Trist å se sånne innlegg uten ett eneste svar.  Selv planlegger jeg ikke så veldig. Etter sosialisering/miljøtrening av valp, som planlegges så detaljert som råd er - resten av verden er jo ikke under min kontroll - for å legge grunnlaget for en trygg og veloppdragen hund, så tar jeg ting mer på sparket som det passer seg. Ikke setter jeg tidsfrister for mestring av bestemte øvelser, starter eller opprykk, og ikke planlegger jeg mer detaljert enn noen løse skisser i tankene rett i forkant av hver økt.  På bakgrunn av trenerkurs og praktisk erfaring med barneidrett, så tenker jeg du er på veldig riktig spor med morsomme øvelser. Jeg har sett hvordan en kan kvele idrettsglede ved å sette fokus på teknikk og fremtidige mål, med krav og forventninger. Uten å ha fokus på glede i treningen her og nå kan en bare glemme å sette seg mål med barn og dyr. Om du mente hvordan gjøre LP-øvelser morsomme er jeg ikke mye til hjelp, for jeg synes LP har blitt ganske kjedelig. Om du mente overraskende innimellom-øvelser for å skape forventninger som holder motivasjonen oppe, så er det vel individuelt hva hundene liker å gjøre. De beste øvelsene er de hunden selv opplever stor mestring i og er stolt av pga den genuine begeistringen det utløser i deg. For noen er det å mestre "sitt", for andre er det å hoppe kanin baklengs i åttetall.  Jeg husker en episode hvor min hund ble gjenstand for et utbrudd fra en annen hund på trening. Vi var bare der for rekreasjon, ikke noen ambisjoner utover quality time sammen. Vi hadde hatt enorme utfordringer med andre hunder i hverdagslige situasjoner, og banen var en arena hvor han ikke fryktet de andre hundene, jeg fryktet ikke hans fryktaggessive utfall, vi opplevde begge senkede skuldre, gjensidig glede, mestring og stolthet der - ikke fordi vi var en feilfri ekvipasje, men fordi han i mine øyne var veldig flink, så min respons til hunden var som om alt han gjorde stod til 10'ere, og han struttet accordingly, som om han eide stedet. Vi begge elsket det, uten noen mål utover å ha det fint sammen her og nå. Øvelser var aldri noen issue å mestre, så jeg stilte aldri noen krav han ikke opplevde å innfri. Ekvipasjen som gikk bak oss den dagen var en annen type. Uten å ha mer innblikk enn kjappe, overfladiske observasjoner, så virket det som krav og forventinger var høye, og hunden struttet ikke av glede og selvtillit, hans egen fører stilte krav han ikke opplevde å innfri tilfredsstillende nok til å utløse begeistring, mens den lille dritten foran ham hadde en fører som bare var glad og fornøyd og så på ham med hjerter og stjerner i øynene i en tykk eim av: "Du er verdens flinkeste, jeg elsker alt du gjør!" hele tiden. Det endte med at den unge goldenhannen bak oss plutselig gjorde et dominansaggressivt bakholdsangrep på min - i ren misunnelse og frustrasjon, tror jeg, fordi hans egen fører var for kjip og stilte for høye krav til ham. ..for min var så liten, det virket rart at en så mye større golden bare ville informere min lille om hans plass i det sosiale hierarkiet. Jeg TROR han var ektefølt misunnelig og frustrert fra sin egen førers krav til seg. ... Om det ene eller andre var årsaken til angrepet, poenget med historien var: Husk å ha det gøy, fordi alvor og ambisjoner kan ødelegge for nettopp de ambisjonene.  "Set up for success, not failure," er en god regel. Bryt ned alle øvelser i enkle nok momenter å trene på til at hunden mestrer every step of the way, og ha samtidig så lave forventninger til hva den skal få til at du blir *genuint* og ektefølt glad og begeistret av alt den mestrer, så blir alle øvelsene straks mer morsomme   Edit: Selvsagt planlegger jeg også. Jeg starter med å se for meg det endelige resultatet jeg ønsker oppnå, analyser det for å vurdere om det er realistisk og gjennomførbart, og bryter det i den prosessen ned til så små delmomenter som jeg tror er nødvendige for å bygge opp til det endelige målet med. Progresjon kan jeg ikke forutse. Kanskje har jeg bommet på vanskelighetsgrad i delmomenter, hunden/barnet mister motivasjonen midt i en økt og vil bare dra derfra. Kanskje tar det et halvår istedenfor den uken jeg så for meg for å lære inn noe jeg tenkte skulle være utgangspunkt for å lære en hel masse annet, og hele planen om opprykk neste sesong går i vasken på den ene ferdigheten jeg ikke klarte lære hunden i tide. Det er da det gjelder som mest å ikke ødelegge hundens motivasjon og treningsglede med sin egen skuffelse over egen utilstrekkelighet ifht egne forventninger. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...