Gå til innhold
Hundesonen.no

Baketråden!


ida
 Share

Recommended Posts

Her i England får man kjøpt fondant på supermarkeder og de fleste litt større matbutikker i alle fall. Ferdig og klar til bruk evt. kan man farge den. Det er sikkert mulig å finne det på større matbutikker i Norge?

Nå liker ikke jeg marsipan noe særlig da, men fondant smaker vel eller mindre sukker. Jeg synes ikke at det er fantastisk akkurat. Ser bedre ut enn det smaker. Avhengig av hva slags kake man lager, så tror jeg det er en del som bruker smørkrem etc. under for å få fondanten til å sitte bedre og får å gi mer smak/fuktighet.

Jeg baker nesten aldri, så det er sikkert noen av sonens superbakere som kan gi deg bedre svar. :)

Har aldri laget det selv, men ifølge en venninne av meg er det veldig enkelt. Hun er ingen superbaker, og jeg tror makroner er det eneste bakerelaterte hun lager. :P

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 200
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kaken ble en stor suksess, masse skryt for utseende og smak! Gøy.å lage kake når resultatet blir så bra  

Men den smaker godt selv om marengsen blir litt trist. I familien min heter kaka "verdens beste", så noen ganger får man servert "verdens beste takras"  om noen har plagdes litt med bakinga 

Jeg har lekt litt med konditorfarger i helga

Posted Images

Takk

Jeg liker nemlig heller ikke marispan, men så har jeg fått så lyst til å lage en kake og pynte den med Breton figurer (noe ale det som @ lagde for en en stund siden, om jeg ikke har drømt - det var vel dåpen til Jaran)

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg brukte fondant :) Veldig mye enklere å jobbe med synes jeg. Får kjøpt på jernia, kitch'n, tilbords og lignende. Smørkrem under er must, har hørt noen ganger om noen som har brukt vanlig krem også har hele fondanten bare smeltet sammen :P

Er det vanskelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det vanskelig?

Neida, bare ikke legg den i kjøleskapet. Da blir det noe herk. Fondant blir mykere når du knar det pga håndvarmen din. Skal du kle hele kaken syns jeg det er best å kjevle ut mellom to ark bakepapir, for da er du garantert at den ikke sitter fast :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@MonicaT

Det er veldig forskjell mellom de forskjellige fondantmerkene, så anbefaler deg å smake først før du trekker hele kaken med den. Noen nærmest en tyggegummikonsistens i munnen, så jeg foretrekker alltid å trekke kakene med marsipan (Bruker Pals ekstra hvit eller Funcakes og den smaker ikke så mye mandler som "vanlig" marsipan). Pynten lager jeg i begge deler, alt ettersom.

Ellers er det jo et alternativ å ta fondanten til side og bare spise kaken inni.. Man for øvrig ikke dekke hele kaken med noe heller, i USA er det vanligst å bare bruke smørkrem og man kan nesten ikke se forskjell (men regner med det krever litt trening ;) ).

Jeg bruker stort sett alltid pisket krem under marsipanlokket og det går helt fint så lenge den står tørt og kaldt. Fyller man med vaniljekrem og frukt e.l. så er det viktig at dette ikke kommer i kontakt med marsipan/fondanten, for da smelter den. Det er lettere å trekke kaken helt jevnt og pent med smørkrem under. Sørg for at den er helt glatt og fin og sett den kaldt en stund før du legger på marsipan/fondant.

Skal lage en dåpskake i morgen og har holdt på med pynt i hele dag.. Men ble søte ugler da synes jeg :)

2014-04-25165821.jpg

Har noen bilder av kaker jeg har laget på Instagramkontoen min Dj_une.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går det an å farge gulrotkake-glasuren med gulrotsaft?(en slik glasur med Philadelphia og smør) Noen som har prøvd det?

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir i beste fall bare en helt lys gulfarge, for man kan ikke bruke så mye væske før glasuren blir flytende. Hvis du vil farge den så kjøp fargepasta på Jernia/Panduro/Kitch'n e.l. Da trenger man bare tuppen av en tannpirker for å få sterke farger :)

Æsj... håpte den geniale planen min kunne fungere. :lol:

Takk for tips. :-) Skal se etter det neste gang jeg er innom kitch'n.

Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har bakt i dag - gulrotmuffins i flaggfarger fordi mamma har bursdag og fordi det er mai! :D De ser veldig nam ut, så gleder meg til å smake! Laget noen store cupcakes og disse små muffinsene. Brukte rød fargepasta i glasuren. Er litt sucker for sånt med farge må jeg innrømme. Ser jo så moro ut! post-43-1399134304,6947_thumb.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@TullBull

Tusen takk for godt svar

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje noen har noen andre gode ider.

Det jeg har lyst til er å bake en kake og så ha en hundefigur (pepperkake form) som pynt, gjerne oppå og evt rundt.

Vet ikke om man kan lage sjokoladekake og så smøre glasuren pent og jevnt utover og så kanskje ha hundefiguren som smeltet sjokolade eller marsipan/fondant?

Jeg lagde cupcakes nå, hvor jeg kjøpte spiselig dekorasjon på eBay. Jeg festet de litt feil, så de ikke ble så myke og medgjørlige som de skulle, men de gikk ned.

10329186_10154014278945136_1678677476029

(Jeg skulle ha gøret de mer ned i glasuren, så de kunne tiltrekke seg væsken og dermed bli lettere å tygge en bit av)

Det er mange, mange motiv å finne der, i tillegg til firmaer som lager det motivet du vil om du sender inn bilde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så stilig @SFX

Hva søker jeg på når jeg skal finne slike?

Edible cake image / cake toppers. Man kan bestille her i Norge også fra for eksempel http://www.kakeboksen.no hvis man vil ha dem raskere, men er mye dyrere da ;)

Du kan også søke på rice paper, da det er det de er laget av, i hvert fall disse. De smaker egentlig ikke noe, omtrent som oblatene i kjerka, om jeg husker rett fra konfirmasjonstiden. Men det ser stilig ut.

Jeg betalte en slikk og ingenting for disse, og det tok ikke altfor lang tid før de kom i posten - på eBay står det gjerne estimert i hvilken tidsperiode de kommer, og hos meg kom de første dag i angitt tidsperiode til tross for at påska kom oppi det hele. Jeg skulle ha det i tide til innflyttingsfest 30. april, og det sto at de kom mellom 24. april og 2. mai - så de kunne kommet for sent, og derfor gadd jeg ikke kjøpe dyrest mulig heller. Men de kom altså fram i god tid, og jeg bestilte 15. april. Jeg vil dog tro at custom made tar lenger tid, med produksjon osv.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Torsdag var det bakedag.

65 stk skinkemuffins, test av ny oppskrift og små størrelser, forhåpentligvis for å servere i 60-årsdag om noen uker. Smaksprøve godkjent.

3 stk honningkake av oldemors oppskrift. Jeg kan virkelig ikke motstå denne, det er det beste jeg vet i hele verden! Og spiste en halv kake før de kom så langt som ned i fryseren... :innocent:

2 stk sitronkake av en oppskrift jeg fant på nettet for en tid siden og som så utrolig god ut. Den ble litt lite stekt, men ifølge mannen absolutt spiselig.

Skulle egentlig bake en bunn til marsipankaken til nevnte 60-årsfeiring også, men da var det tomt for bakepulver. :P Og i dag ble det visst ikke tid, så da får det bli neste helg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg tar mine med bånnen av et (lite) ikeaglass. Da blir de perfekte synes jeg :)

Synes ikke så godt her, fordi jeg er så glad i glasuren :drool:https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/p843x403/1012277_10152131932370256_1422651323_n.jpg men blir plass til masse god vaniljekrem :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et helt annet spørsmål. Når man lager skolebrød, hvordan får man bra "hull" til vaniljekremen? Jeg synes mine blir så små og lite krem

Jeg kjevler bollene flate, et par centimeter tykke, legger på vaniljekrem og lar de etterheve rundt kremen. Da unngår du at kremen blir liggende oppå!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I disse dager baker jeg cacepops, gulrotcupcakes med glasur i rødt, hvitt og blått samt surdeigsbrød. Nå har a Maria fritidsproblemer igjen :P Spent på hvordan de to førstnevnte blir. Skal bake til 15 (klassefest), 16 (sambos bursdag) og 17 mai :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Er helt enig i at det er vanskelig å velge riktig hundefôr, og mange faktorer å ta hensyn til. Synes det selv er vanskelig å finne og velge det «beste» hundefôret. Her er i alle fall en slags liste med punkter jeg prøver å tenke på når jeg velger hundefôr: 1. Alder/Livsstadie: Valper, voksne og seniorhunder har forskjellige ernæringsbehov. For din valp, som er en stor raseblanding, bør du velge et fôr formulert spesielt for valper av store raser. Dette sikrer at hun får riktig mengde kalsium og fosfor for sunn beinvekst og utvikling. 2. Rase og størrelse: Siden din valp er en blanding av langhåret Schæfer og jakt Golden Retriever, vil hun sannsynligvis vokse opp til å bli en stor hund. Fôr spesifikt laget for store raser inneholder ofte ingredienser som glukosamin og kondroitin for leddhelse. 3. Ingredienser: Se etter fôr med høy kvalitet på ingrediensene. Dette betyr at kjøtt eller fisk bør være de første ingrediensene, og at fôret inneholder alle essensielle næringsstoffer som proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Unngå fôr med unødvendige fyllstoffer som mais, hvete eller soya. Nylig har jeg hørt kaldpresset fôr kan være et godt alternativ fordi det beholder flere næringsstoffer på grunn av den skånsomme produksjonsprosessen. 4. Spesielle behov: Hvis valpen din har sensitiv mage eller allergier, se etter hypoallergent fôr eller fôr laget for hunder med sensitive mager. Råfôr som Vom er et godt supplement hvis det fungerer bra for hunden din. Mulig fremgangsmåte hvis bytte av fôr:     1.    Start med nåværende fôr: Begynn med å fortsette med det fôret oppdretteren bruker, Hills Vet Essentials for valper av store raser, og Vom. Dette sikrer en stabil start for valpens fordøyelse.     2.    Gradvis overgang: Hvis du bestemmer deg for å bytte fôr, gjør det gradvis over 7-10 (eller mer) dager for å unngå fordøyelsesproblemer.     3.    Observasjon: Følg nøye med på valpens helse, energinivå, pels, hud og avføring. Disse indikatorene vil gi deg innsikt i hvordan fôret fungerer for henne. Men også gi det tid, ved rask overgang kan valpen få mageproblemer som diare. Fôr begge hundene på samme fôr? Hvis det er praktisk, kan du vurdere å finne et fôr som passer for både valpen og din 3 år gamle Border Collie. Eukanuba for working dogs kan være et godt alternativ når valpen blir eldre, men i valpeperioden er det viktig å gi et fôr som er spesifikt formulert for valper.   Så denne videoen hvor noen anbefalte hundefôr (https://vm.tiktok.com/ZGegMAyVJ/), hvor pålitelig den er vet jeg ikke.    Selv har hunden min prøv litt av hvert. Vi begynte å fôre Royal Canin siden det var det han var vant med fra oppdretter. Når han ble eldre ville jeg prøve gå over på vom, men så flyttet jeg, og på grunn av økonomi og mangel på tilgang til stor nok fryser gikk jeg over til tørrfôr. Har prøvd labb, men det fôret likte ikke hunden min av en eller annen grunn. Hunden til faren min spiser labb, og han elsker det og har ingen problemer med fôret. Spiser godt, fin i pels og hud, holder vekten stabil og fin avføring. Har prøvd wolf of wilderness, Alpha spirit, Essential dog food, Markus muhle, Rocco våtfôr. Har egentlig ikke merket noe spesiell stor forskjell på han når han har spist de ulike fôrene. Vil ikke si at det ene fôret ga han mye bedre pels enn det andre for eksempel. Eneste er at noen fôr smakte bedre enn andre. For eksempel likte han smaken av Alpha spirit mye bedre enn Wolf of wilderness. Skal nå prøve de fôrene som ble anbefalt i videoen for å se om det er noen hunden min liker bedre, eller om jeg ser andre forskjeller når han går på det. Har bestilt Kobers og Barfit, så får vi teste å se. Men trolig blir ikke Barfit noe vi kommer til å gå på i lengden da det er svært dyrt kontra andre fôr.
    • Har hørt det er flere fordeler ved å gi lakseolje til hund. Blant annet bedre pels og hud, bra for leddene og hjertet på grunn av omega 3, og styrker immunforsvaret. Gir selv lakseolje til hunden min. Vet ikke om merket fauna er noe bedre eller dårligere enn andre lakseoljer, men vil tro de fleste lakseoljene på markede er av ca. samme kvalitet. Selv så har jeg prøvd litt forskjellige merker (norsk dyrehelse, brilliant, dr baddasky, Lofoten lakseolje) og merker egentlig ikke noe forskjell på dem😊
    • Hei, vet noen om det finnes noen oversikt/statistikk for å se hvilke type raser som har mottatt ulike titler/mellomtitler/championat? Tenker mer på titler man får i andre hundesporter enn utstilling, som for eksempel RL1, LP1, FS1, HTM1 etc. For eksempel: 2023 registrerte titler for rase: Border Collie RLCH: 40 stk RL2: 100 stk etc.   Er dette noe NKK har oversikt over, eller må man kontakte de ulike raseklubbene og høre? Vet noen rase klubber er flinke til å føre og holde oversikt over championater ulike hunder innen raser får, og poster lister på nettsiden, men ikke alle raseklubber holder oversikt eller er veldig gamle/utdatert. Noen som vet?
    • Laboklin, veterinær tok både spytt og blodprøve. Testet for JME (juvenile myoclonic epilepsy). Var vel nærmere en 1000 lapp for prøven. 
    • Vi var og tok 16 ukers vaksine i dag. Jeg skjønner inne hvor stor han skal bli, han veier 11,7 kg og er ikke 4 mnd enda 😱 Til sammenligning veide forrige kelpien min (tispe) 12 kg ved 11 måneder.    Vel, han oppførte seg strålende hos veterinæren. Ikke en lyd når han fikk sprøyten.  Han har ikke hatt noe særlig uhell inne i det siste, men her forleden kveld kom den første tissedammen på lenge.    Ellers går det i mye trening. Han har fått gå 2 baby spor. Det likte han godt og han gikk ganske nøyaktig ☺️ Ikke så interessert i pinnen på slutten av sporet, men det er bare å jobbe med. Vi har trent litt baby feltsøk, det liker han veldig godt! 😁 Ellers jobber vi med utgangsstilling om dagen, og å løpe rundt et objekt, som kan brukes i agility og lydighet. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...