Gå til innhold
Hundesonen.no

Student med hund


Heddajosefine
 Share

Recommended Posts

Jeg går nå siste året mitt på videregående og er ferdig til juni :) Jeg har alltid siden jeg var liten lyst på egen hund, og for 2 år siden flyttet jeg for meg selv i en hybel. Jeg har hatt lyst på hund i disse to årene at det var vanskelig å la være, men bestemte meg for å skaffe meg en når jeg var ferdig på videregående. neste år skal jeg ta meg ett jobb år og ta opp de fagene jeg trenger videre til studiene. Og nå har jeg snakket med en oppdretter ang valper som ventes og er leveringsklare i begynnelsen av Juli.

Så kommer spørsmålet:

Er det noen der ute som fikk hund i studenttiden og har noen positive og negative argumenter eller noe slikt? Var det vært å få seg hund i studenttiden?

Og hvor mye kostet hunden deres i mnd/året?

Setter veldig pris på svar :):ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er student, 22 år og får valp om snaue 4 uker. Det er veldig spennende, samtidig som jeg får valpen i innspurten av eksamensperioden og stresser litt rundt det.

Å være student er litt det man gjør det til. Jeg er ikke særlig gira på sosiale begivenheter med medstudenter, og bruker mye av tiden min på jobb, studier, være med samboer og trening. Nå studerer jeg også i byen der jeg har vokst opp, så jeg har venner utenfor studiet som betyr mer for meg sånn sett og føler ikke at jeg må bli med på alt som skjer.

Hvis man er ute etter å få nye venner, betyr det gjerne at man må sette av tid til sosiale begivenheter, som for eksempel fadderuke. Når man har hund er man derimot mer berørt ifht bruk av tid og må belage seg på å ikke kunne dra på fest hele tiden, spesielt om man er alene. :)
Hvis du kan benytte familie som hundepass noen ganger er jo det ypperlig - viktig å pleie de sosiale båndene man har også!

Å ha hund krever en del, men jeg tror at hvis man er god på å ha noe av det sosiale hjemme hos seg selv og planlegge godt er det ikke noe problem :)

Kjenner flere som har fått hund i studietiden - og svaret er jo klart; du får ikke mer tid av å ikke studere! Og alle har sagt at det var et av de beste valgene de har tatt :) De aller fleste ble jo bitt av treningsbasillen, så de bruker mye tid på sine hunder og trives med det.

Selv har jeg vokst opp med hund, samt at jeg er instruktør, så mye av tiden min brukes på dyr - jeg er vant med å måtte droppe noen fester på grunn av dyr - og jeg føler ikke at jeg har måttet ofre noe;)

så - jeg tenker dte handler om hvilke planer du har for studietiden og hvilke forventninger du har til det å ha hund :)

edit:

Jeg er litt sånn shoppinggal på hundeutstyr, men for å beregne hvor mye det blir i mnd så må du tenke på fôr, forsikring og vetrinærutgifter.
Når valpen kommer må du også beregne litt utgifter på utstyr du skal bruke som mat og drikkeskåler, tyggeleker, kobbel, sele og halsbånd, eventuelle bur om du har bil, kurs, og selve prisen på valpen.

Vi skal betale ca 13000 for valpen vår, så i starten er det store utgifter, og så vil det jo etterhvert bli mindre, men jeg regner med å bruke kanskje en 3000 i mnd på hunden - da inngår fôr, kurs og leker/utstyr - og det er bare et slags overdrevent gjennomsnitt :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk hund under studietiden (studerer forsåvidt enda) og for min del har det vært en positiv opplevelse. Dersom andre vil ha en hund på et tidspunkt, så ville jeg sagt at studietiden er et ganske godt tidspunkt å få det på.

Likevel ville jeg nok ikke kjøpt hund første studieår, med mindre jeg skulle studert i byen jeg kom fra. Å flytte utenbys for å studere på universitet/høyskole kan være en stor omveltning altså. Man skal få seg venner, finne seg en bolig, kanskje skaffe seg jobb, ja rett og slett etablere et nytt kapittel i livet med alt det innebærer. Hvorvidt det er en utfordring er sikkert veldig relativt. For min del ville det vært vanskelig iallefall.

Når det kommer til utgifter i måneden så tør jeg knapt ikke tenke på det engang. Sett bort fra selve kjøpet, vaksiner, nødvendig (og ikke fullt så nødvendig) utstyr, og forsikring, så vil jeg kanskje tenke meg at jeg bruker 1500 i måneden. Give or take. Nå skal det sies at jeg har en egen "griseøre"-post og en "oi, den var fin"-post i budsjettet mitt, så er jo en del mer enn nødvendig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er student og har hund. Syns det fungerer veldig greit. :) Men hverdagen min hadde ikke gått opp dersom jeg ikke hadde hatt så fleksibelt studium som jeg har. For meg er det å være sosial (dvs filmkvelder, spillkvelder, bare gå på besøk og ta en kaffe, fester og konserter osv) en viktig del av livet mitt, og hverdagen min balanseres mellom det å være sosial, det å være hundeeier og det å være student. Jeg jobber ikke utenom studiene (jobber heller hele sommerferien og legger av litt penger da). Det er en avveiing jeg har gjort som gjør at jeg har mer tid og mindre penger enn jeg ellers ville hatt. Det hender jeg må takke nei til ting for at hunden ikke skal få for mange timer alene. Det kan være kjipt der og da, men er verdt det ettersom det å ha hund gir meg såpass mye glede i hverdagen og er såpass viktig for min trivsel. De dagene jeg skal ut på kvelden sørger jeg for å sitte hjemme og lese så total alenetid i løpet av døgnet ikke blir urimelig. I eksamenstiden og før innleveringer blir det gjerne lange dager på universitetet med lesing og gruppearbeid (10-12 timer hver dag), og da sørger jeg for å stå opp ekstra tidlig for å få aktivisert hunden før jeg drar avgårde.

Økonomisk sett går det også greit å ha hund og være student. Jeg bruker ca. 250 kr på fôr og 150 kr på forsikringer i mnd. Hundeklubbmedlemsskap betales i januar når jeg har fått storstipend, så det "merker" jeg ikke. Veterinærutgifter betaler jeg med sparekontoen (men jeg har en frisk og skadefri hund, så de utgiftene har foreløpig vært veldig begrensede. Det er noe å tenke på - man kan ha uflaks selvfølgelig, men det er lurt å gjøre et godt forarbeid og velge en rase og en oppdretter som avler fram friske hunder). Utstyr, kurs og stevner/utstillinger bruker jeg penger på når jeg kan prioritere det økonomisk sett. Noen måneder er helt skrapte, andre ganger har jeg fint råd til både kurs og et par utstillinger.

Tips: Det er flere tråder om hund og student her inne fra før, så du finner sikkert en del tips ved å søke litt på forumet. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk litt på hvor du skal studere og om du kjenner folk eller ikke. Jeg begynte på høyskole i en by hvor jeg ikke kjente noen så da blir det til at en er med på veldig mye sosialt det første året for å bli kjent med folk og da kan det bli et problem med hund. (kommer jo veldig ann på hva du liker å drive med). Det kan også være vanskelig å finne sted å bo hvor det er lov med hund som ikke er for dyrt for en student. Det er ikke lov med dyr i studentboliger så en må da leie privat noe som kan bli dyrt om man skal bo alene. Ellers må en finne andre som en kan bo med som også er glad i dyr. Jeg kunne fint hatt tid til å ha hund mens jeg studerte, på studiet mitt styrte vi må selv om dagene med undervisning var ofte ikke mer enn 3-4 timer, og dette gjaldt ikke alle dagene i uka heller. Jeg hadde også praksis og dette kunne blitt litt mer vrient med hund og jeg ville også til utlandet så derfor har jeg ventet med å skaffe meg hund, men er jo helt opp til deg og hva du prioriterer! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

En hund koster jo veldig lite i faste utgifter, veterinærbehandling derimot er svindyrt og noe du må regne med. Alt dekkes ikke av forsikring, noen ting dekkes ikke overhodet og en del dekker bare noe av summen, og ofte må du ut med hele summen først for så å evt. få tilbake på forsikringen.

Fransk Bulldog er en veldig lite sunn rase også, anbefaler ikke rasen overhodet på grunn av det, men hvertfall viktig her at du har spart opp penger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er 18 (blir 19 i år), og jeg går også siste året på videregående nå. Jeg fikk Luna da jeg hadde gått 6 mnd på vgs. Det var fantastisk, men samtidig slitsomt med valp. Heldigvis var ikke førsteklasse så seriøst som andre- og tredjeklasse var, så det gikk fint å oppdra og ha tid til henne. Nå derimot kunne jeg absolutt aldri hatt en valp.

Jeg tror også vi har en lik plan. Jeg skal, mest sannsynlig, skaffe meg en hund til i løpet av dette året. Jeg har funnet ut at hund er det jeg vil drive med, og jeg er klar for å ofre andre ting for å få drive med hund. Det eneste jeg savner litt er friheten til å gjøre ting. Man ofrer frihet til spontane ting, reiser og en del sosiale arrangementer når man har hund. Jeg vil anbefale deg å ta litt tid til å reise litt rundt, gjøre ting du har lyst til før du skaffer deg valp. Det har jeg tenkt til i hvert fall ;)

Jeg flyttet for meg selv for en uke siden og det går i hvert fall veldig greit hittil. Ikke at jeg har så mye erfaring med det enda. Men jeg bruker 400 kr på fôr i mnd (jeg jobber i dyrebutikk, så jeg får maten til halv pris). Fransk Bulldog er jo ikke den største hunden så den koster nok ikke mye i mat i mnd, men som de over sier: Fransk Bulldog er ikke en sunn rase. Dessverre. Så jeg ville vært mer urolig for mange og dyre veterinærregninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...