Gå til innhold
Hundesonen.no

Å oppdra et valpekull i en 2.etage's leilighet


miemichelle
 Share

Recommended Posts

jeg lurer ganske enkelt på noe... fordi jeg har kjøpt en tispe med tanke på avl/oppdrett, og samarbeider med oppdretter i Sverige. men greia er jo at denne tispa har bare bodd hos meg siden hun var 9 uker gammel og kjenner ikke lenger oppdretteren. Derfor tenker vi det blir dumt å plassere Naya på et "utrygt" sted før fødsel i Sverige, og da er det bedre hun føder her hjemme hos meg hvor hun kjenner sin plass og har ro.

Men greia er at jeg bor i en leilighet i 2.etage. Dog bor jeg her alene da det er utleielokale nede i 1.etagen. Jeg bor på landet, har fine jorder rundt oss og har en gårdsplass osv. +litt hage. MEN siden jeg bor i 2.etage..: Hvordan blir det da med renslighetstreningen av valpene? Det er jo ganske umulig å bære ut alle valpene hver gang de har sovet, spist eller leket når det blir så tungvindt! :o

Funker det i praksis å ikke lufte dem uten å jobbe ræva av seg med å plukke opp skitt osv?? Har det påvirkning på renslighetstreningen for nye eiere?

Selv var denne tispen jeg kjøpte 100% renslig som 13uker gammel valp, og det tror jeg har MYE med å gjøre at oppdretter var så flink til å trene hundene på å kunne tisse ute etter måltider osv. Og jeg satte utrolig stor pris på det selv når valpen var så flink. :)

Noen tanker rundt dette? Anyone?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er nok ganske tilfeldig, min tispe var 100% renslig etter 2 uker, uten at det var trent noe på fra før(oppdretter la ut aviser, men ikke noe utover det), hannen jeg hadde etterpå med samme utgangspunkt var ikke helt husren før han var 7 mnd.

Men du kan jo trene på renslighet uten og trene på og gå på do ute, feks ved og bruke aviser eller en kasse eller noe på en fast plass så de ikke gjør fra seg over alt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke du som skal renslighetstrene valpene (du får uansett ikke en miniatyr husrein før den er leveringsklar), så det ville jeg ikke tenkt på som et problem :)

Du kan gjøre tissetreningen enklere for fremtidige eiere ved å legge ut aviser til valpene fra de er små. Da venner de seg til å bruke avis inne, samtidig som de tisser litt ute når du tar med alle sammen ut. Det har vi gjort, og det har fungert strålende. :)

Siste valpen jeg kjøpte hadde så og si ikke vært ute før jeg fikk henne (var sprengkulde, så ikke akkurat valpevær), og hun ble husrein kjempe raskt (rundt 2 uker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

OT, men bloggen din er bare for inviterte lesere, om du ikke viste det :)

Yeah, holder på å fjerne linken i skrivende stund. Den er ikke lenger aktiv den bloggen, men hadde liksom ikke hjerte til å slette den :P Har blogget der i fem år ;)

EDIT* fiksa nå :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt tre valpekull i 5.etg i tjukkeste Oslo. Null problem :)

Hos meg lærte valpene å gjøre fra seg på kladd/avis fra de var helt små. I tillegg ble de luftet i bakgården noen ganger per dag (brukte bur i heisen av hensyn til naboene). Alt blir hva man gjør det til, tenker jeg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...