Gå til innhold
Hundesonen.no

krim anbefaling? (bøker)


antonia
 Share

Recommended Posts

Jeg elsker krim, og er avhengig av å lese før jeg legger meg. Nå har jeg lest ut alle krim"seriene" mine, og er på jakt etter en ny forfatter, og da gjerne "serie" bøker å lese!

Det må ikke være for tung lesing, for jeg kan være stuuptrøtt når jeg leser;)

Jeg har lest og likt;

Camilla Lackberg (fjellbacka serien)

Lars Kepler (joona)

Jussi Adler Olsen (avdeling q)

Johan Theorin

Unni lindell

Anne Holt

Jo Nesbø

Har likt best de fire førstnevnte:)

Noen boktips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åsa Larsson sine bøker eeelsker jeg! Liker også Jan Mehlum sine bøker om Svend Foyn. En annen serie jeg har slukt, men som er litt atypisk krim, er Janet Evanowitch sine bøker om dusørjegeren Stephanie Plum. Masse humor, spenning, merkelige krimgåter, utrolig kult persongalleri - bøker du både ler høyt av og som du ikke klarer å legge fra deg. De MÅ ikke leses i rekkefølge, men det er en fordel å begynne med bok 1-3.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også veldig glad i krim., og vi bruker å høre mye lydbøker når i er på langkjøring.

Karin Fossum har skrevet flere gode krimbøker med politimannen Konrad Sejer som hovedperson.

Har også hørt alle bøkene om advokat Svend Foyn, skrevet av Jan Mehlum.

Jorun Thørring skriver også god krim.

En av bøkene hennes, "Glassdukkene" , er akkurat spilt inn her i Tromsø, og er kinoklar i starten av denne mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Henning Mankell? Har hatt Wallander-serien på lista "alltid", men kommer meg aldri så langt at jeg får begynt på den.

Oh! Har også lest alt av henning mankell og karin fossum:p (ja jeg leser myyye)

Skriver ned alle tips, blir bokshopping på lørdag;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leser ikke så mye krim, men en bok jeg likte godt var "flimmer" av Espen og Anne Holt.

Også likte jeg godt millenium triologien, til Stieg Larsson.

Gunnar Staalesen sin Varg Veum serie? :)

Darn, var vanskelig å liste opp de jeg har lest! Millenium triologien har jeg lest, og har filmene:p varg veum har jeg sett alt av, men faktisk ikke lest bøkene til!

Må kanskje begynne å skrive liste over hva jeg har lest, så jeg ikke bomkjøper på bokshopping;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå leser jeg nok mer krim enn de fleste, men her kommer mine favoritter:

Karin Slaughter

Jeffery Deaver

Karen Rose

Stieg Larsson

Alex Barclay

Agatha Christie

Arthur Conan Doyle

James Patterson (tidlig arbeid)

Tess Gerritsen

Peter James

Jørn Lier Horst

Jilliane Hoffman

Håper dette var til hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå leser jeg nok mer krim enn de fleste, men her kommer mine favoritter:

Karin Slaughter

Jeffery Deaver

Karen Rose

Stieg Larsson

Alex Barclay

Agatha Christie

Arthur Conan Doyle

James Patterson (tidlig arbeid)

Tess Gerritsen

Peter James

Jørn Lier Horst

Jilliane Hoffman

Håper dette var til hjelp!

Herlig :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du lurer på noe omkring de ulike forfatterne og seriene - typen krim osv, er det bare å spørre, har lest det meste av dem :)

Vet du hvor mange bøker det er i de forskjellige seriene? Og er det sammenhengende? Pløyer fort gjennom 300sider på en uke, så syns det er mest spennende når det har samme hovedperson o.l, og går over mer enn én bok;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet du hvor mange bøker det er i de forskjellige seriene? Og er det sammenhengende? Pløyer fort gjennom 300sider på en uke, så syns det er mest spennende når det har samme hovedperson o.l, og går over mer enn én bok;)

Rose har ulike personer, men de henger alle sammen gjennom slektskap og vennskap. Deaver har to ulike hovedpersoner, men begynner å bli gode mengder bøker på begge og begge veldig bra,, James har en hovedperson, det samme har Gerritsen, Slaughter har først en serie, hvor den ene hovedpersonen følger over i hennes nye serie. Hoffman følger mer ulike mennesker, men alle i relasjon til alle.

Enjoy!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bokhandlerarbeider med hovedfokus på krim her, så, eh, ja. Prøver å ikke nevne bøker/forfattere som allerede er anbefalt tidligere i tråden.

Serier:
Kristina Ohlsson - fire bøker ute, en ny på vei, samme etterforskere hele veien. Første bok heter "Askepott". God, lettlest krim.
Chelsea Cain - fem bøker ute (på norsk), samme karakterer, første boka heter "Ondskapens hjerte". Litt grotesk og eksplisitt til tider.
Tom Egeland - krim/thrillere litt i samme gate som Dan Brown, første bok heter Sirkelens Ende. Fire bøker hittil.
Jørgen Gunnerud - skrevet ett tonn med bøker. Tre av dem er fra Finnmark, første bok i den serien heter "Djevelen er en løgner."
Mo Hayder - Jack Caffrey-serien, første bok heter "Ritualer".
Jørn Lier Horst - lang, laang serie om samme etterforsker. Første bok heter Nøkkelvitnet. Korte og lettleste.

Lotte & Søren Hammer - søskenpar fra danmark som skriver krim sammen. Første bok heter "Udyr", andre er "Demonen som gråt". Veldig god krim, men også veldig beskrivende/grotesk, og blir for deskriptiv for enkelte.
Eriksson&Sundquist - Kråkejenta/Hungerilden/Pythias anvisninger. Ikke lest selv enda, men selger som bare det for øyeblikket. Blir anbefalt av mine kolleger iallefall.
Jan Erik Fjell - har tre bøker ute, første er "Tysteren". Folk er glad i å sammenligne han med Nesbø. Usikker selv på den sammenligninga, men men.


Enkeltstående (enn så lenge, noen av dem skal bli til en serie) bøker:
Gillian Flynn
- Flink pike, Åpne sår, Mørke rom. Psykologisk thriller, mer enn noe annet.
Rohde - Mørke hjerter. Nettopp kommen ut, kun tilgjengelig i innbundet enn så lenge. (Og e-bok!)
Samuel Bjørk - Det henger en engel alene i skogen

Bøker/forfattere vi fikk inn for ti minutter sida som jeg ikke har rukket å sette meg mer inn i:
Lene Kaaberbøl - Kadaver-doktoren
A. J. Kazinski - Søvnen og døden
Kaaberbøl&Friis - Gutten i Kofferten
John Connolly - Den hvite veien. (forlagsmannen jeg pratet med sammenligna den med "True Detective" når det kom til stemning.)


I april-kampanjen til ark får du to bøker til 129 kr av backlisten til nesbø, kepler, adler-olsen og egeland, så om du vil prøve egelands bøker er dette tida!

Ellers er goodreads.com en god kilde - de har de fleste norske/skandinaviske bøker liggende inne, og det er mange fine lister med gode anbefalinger der. :)


(Jeg blir over gjennomsnittlig engasjert i bøker. Yrkesskade. Håper du finner noe du liker, si i fra om du trenger mer, fordi jeg har masse på lager...)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...