Gå til innhold
Hundesonen.no

Lar du hundene dine være sammen alene hjemme?


soelvd
 Share

Recommended Posts

  • Svar 59
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Gud, jeg er glad for alt jeg ikke har visst. Her har alle hunder gått sammen, alltid. Vi har Fibi og Scilos kommer i hus. Dagen etter hjemkomst må jeg på jobb, fordi jeg hadde avspasert et par dager f

De gangene jeg har hatt hunder frittgående i huset når jeg ikke har vært hjemme, så har jeg som regel latt dem gå sammen, uavhengig av kjønn. Jeg har vel kun vært borti en hannhund som lagde bråk i sl

Takk for alle svar, da skal vi puste ut og slutte å styre Greit å høre hva alle andre gjør! Henger nok mye igjen fra Fanta enda, hun forsvarte jo plutselig så mye rart. De kan spise mat av samme skå

Guttene mine har vært sammen både inne og ute helt fram til nå. Nå er de bare sammen ute i hundegården på dagene; inne vil jeg ikke la dem være uten oppsyn. Det er fordi det har vært to episoder der de begynte å knuffes. Ene gangen var da begge lå med hvert sitt bein under sofabordet og det ble brått for tett når Storm skulle irritere gamlingen.

Andre gangen var når Tara, tispevennen deres, bestemte seg for å ri på Storm og han ble helt satt ut og det ble et sammenstøt mellom hannene. Begge gangene var det totalt min feil som ikke skjønte tegninga.

Storm er 18 måneder og vil av og til teste ut noen grenser overfor faren som hittil har funnet seg i absolutt alt han har gjort. Jeg har innført strengere regler for gutta og alt er bare fred og fordragelighet i heimen og de går supergodt sammen. Jeg har fjernet meg selv som mulig konkurranseobjekt om du vil; og nå er det ro i heimen hele tiden :)

Men - jeg vil fortsatt ikke la dem være alene innomhus sammen for jeg er ikke heeeelt sikker på hva som kan skje.

Guttene elsker å være sammen; ute knør de seg inn i det samme hundehuset og gudene må vite hvor trangt de må ha det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den eneste gangen jeg har nølt med å la to hunder være alene sammen var når Jonas på 10-11 (jrt) og Loke på 4-5 (??) skulle bo sammen. De første ukene bodde de da på hvert sitt rom når jeg var på jobb. Mest fordi alle i hele verden sa at en voksen og gammel jrt aldri ville akseptere enn annen voksen hannhund som kom flyttende inn. Vel, alle tok feil...

Det var aldri bråk de i mellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri opplevd problemer mellom hundene når de har vært alene hjemme. Og vi har hatt kombinasjonene valp/voksen, tispe/tispe og hannhund/tispe. Av rasene labrador, boxer, cocker spaniel, svart elghund og blandingshund. Da har de gått som de har villet i huset, aldri kommet hjem til rot eller noe, bare glade vofser :) Kanskje vi bare har vært heldige, for de har hatt både leker og godbiter til tider. Kanskje greit å være uvitende til alt som kan gå galt :P

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ene på 15mnd og han andre på litt over 7 år er alltid sammen alene hjemme..

Vi lager ikke noe problem ut av det..

De har barket sammen 2-3 ganger, men da har ikke vi blandet oss og latt dem ordne opp selv. Det har da vært over ben og mat.. Så vi fjerner det som kan lage trøbbel og det har gått veldig bra foreløpig.. null problem, bare 2 stk som har utrolig mye glede av hverandre og sover oppå hverandre når de har sjansen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Akkurat nå for tiden så er Noah i gangen og Hermine i stua - skilt med grind, og det er ikke fordi de ikke kan gå sammen eller noe - men Noah har fått en hang til å "rydde" litt på egen hånd det siste halve året, åpne skuffer og dra ut godterier, raide bordet (som inkluderer å velte eventuelle blomstervaser, og borde må sjekkes selv om det ikke er mat på det), dra duken av spisestuebordet (i tilfelle det ligger igjen en leke der) osv. - han ordner så ille *ler* gjør ikke noe farlig, han bare ommøblerer litt så da får han bo i gangen. Der rydder han bare litt i skog og flytter på tepper - tepper ligger ALLTID feil mener Noah, uansett hvordan teppene ligger så er de ALLTID feil og må justeres - og det er tydelig at jeg setter fra meg skoene på helt feil sted - igjen, uavhengig av hvor jeg setter de fra meg - jeg gjør alltid feil.......... Men det er greit, jeg slipper vann og tulipaner på hele parketten.......

Og ja - Hermine kunne vel kanskje vært i gangen med han - men prinsessen vil jo ligge mykt og foretrekker å ligge nedgravd i sauen på sofaen eller foran varmeovnen (og ja, hun har sau på gulvet foran den)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid hatt mine hunder løse sammen når de har vært hjemme alene, og har aldri hatt noen problemer med det. Ingen har vært destruktive, og selv om jeg en gang hadde to tisper som IKKE gikk så bra sammen, så tenkte jeg ikke engang over at det kunne være noe galt å gå fra dem sammen.... Det var muligens bare flaks at det aldri skjedde noe mellom dem når jeg ikke var hjemme, alternativt var det kanskje min tilstedeværelse som bidro til konflikten? Jaja... det gikk i hvert fall bra.

Nå - når lille frøken Fryd etter hvert skal begynne å være hjemme alene sammen med Willy, så kommer jeg nok antakelig til å holde dem adskilt til hun er ferdig med sin litt intense adferd overfor Willy. Han skal slippe å ha henne oppå seg hele tida, og han skal slippe hennes erting og biting i skjegg og pels. Jeg har derfor montert grind mellom kjøkkenet og gangen, sånn at han kan få være i gangen, mens frøkna får regjere kjøkkenet. Når hun blir litt eldre, så regner jeg med at hele huset blir åpnet for begge to. Foreløpig er jo jo med på jobb, så da er det liksom ikke noe problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to er alltid løse sammen hvis de er alene. Er de alene, er det sjelden mer enn en time eller to, høyst 3. Som regel er det ikke mer enn kanskje en gang i uka de må være alene en stund uansett. Men når de er det, da er de som sagt sammen, og råder over stue og kjøkken. Har aldri falt meg inn en gang å skulle begynne og skille de og tenke sånn i-verste-fall-scenario. Ingen grunn til å male fanden på veggen?

Jeg lot de være alene sammen hjemme også når yngstemann bare var valp. Det gikk helt fint det :-) Jeg tenkte at hundene ordner vel opp seg i mellom, og vil ikke den ene leke mer, sier de vel fra på sitt hundespråk bedre enn jeg gjør.

Uansett tror jeg det eneste de gjør når de er alene, er å ligge på kanten av sofaen, vente og speide ut gjennom det store stuevinduet for å se når vi kommer tilbake.

De har aldri vist tendenser til å barke sammen eller krangle, ikke så mye som en stiv nakke engang, så ser ingen grunn til at de ikke får være sammen når vi ikke er tilstede.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...