Jump to content
Hundesonen.no

Trues på livet etter å ha tatovert neddopet hund


Justisia
 Share

Recommended Posts

Synes ikke det er greit, men er det så stor krise da? Hunden var jo dopet ned, pga. at milten skulle fjernes, og da antar jeg den får smertestillende etter inngrepet også, slik at tatoveringen ikke blir til bry?

Hva angår smerte har vi jo ingen mulighet til å forstå, man skal handle ut i fra et prinsipp at dyr ikke skal lide unødig. Det inngår ganske solid under "unødig bry" å gjøre noe så latterlig.

Komplikasjoner i ettertid?!

Og for ikke å snakke om idiotien i å bruke bikkja til en slags reklamejippo? Hva i alle verdens vide dager var motivasjonen?

Støgt var det og. Noen mennesker er pinade helt fullstendig lobotomerte. Hvordan tillot en veterinær dette? Den veterinæren ville jeg aldri brukt.

Link to comment
Share on other sites

Dumt og tåpelig ja..

Men jeg synes reaksjonene var overdrevne. Bikkja var allerede dopa liksom, og tatoveringa gjorde neppe vondt i ettertid. Regner med at dyret uansett gikk på smertestillende etter operasjonen, så for bikkkas del spiller dette ingen rolle og jeg ser overhodet ikke at dette er mer dyremishandling enn kupering.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Guest Jonna

Enda godt bikkja var dopa. I danmark og belgia øre og lyske tatoverte de valper uten bedøvelse, for bare ti år siden.

Blaze er øretatovert uten bedøvelse, hun ble 10 år denne uken. Og tror faktisk det gikk ett par år til før "alle" begynnte bruke chip i sverige også.

Link to comment
Share on other sites

Enda godt bikkja var dopa. I danmark og belgia øre og lyske tatoverte de valper uten bedøvelse, for bare ti år siden.

3 år siden i Norge ;-) (mener det er ca 2 år siden dyrlegen "vår" fikk beskjed om at han måtte slutte å øremerke, siden kun chip skulle brukes. Siste kullet vi merket hos ham blir i hvert fall 3 i april)

Red: vet ikke om de har kuttet det ut i Sverige også, men for 5 år siden var det i hvert fall vanligste måten å merke jakthundvalper.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor i alle dager tatovere en hund? Altså utover merking, why do it? :huh: Også på den måten, på skuldra da, det er ikke akkurat som at det synes.. Skal han barbere skuldra hver gang han skal vise den fram eller bare ha den evig barbert? Folk er litt uforståelige iblant :P Kom også til å tenke på en liten ting: Selv om hunden var bedøva og muligens gikk på smertestillende etterpå og ikke var i store smerter når tattisen grodde, så er det jo faktisk et tema selv for oss mennesker om tatoveringsblekk er så bra for huden/kroppen. Så vidt jeg har forstått er det noen som reagerer på det og det er fortsatt diskusjoner ang. hvor reint blekket er. Hvorvidt farga blekk er verre enn kun svart vet jeg ingenting om, bare legger merke til at hunden har farge i tattisen :P

Uansett, den kommer til å klø som et h*lvete så håper de smertestillende bikkja evt. får i så fall også tar seg av kløen, hvis ikke kommer den til å få problemer når den gror. Øretatoveringer er jo bare liten skrift, denne var ganske stor.

Link to comment
Share on other sites

Merkelig at folk reagerer mer på en tatovering hunden har fått når den er bedøvet, enn klipping av ulveklør uten bedøvelse på valper. I don't understand people :hmm:

Og nei, jeg syns ikke det er greit, det er unødvendig og fjollete. Men drapstrusler?

- Og jeg har åpenbart vært svært heldig med min tatovering, for den har hverken vært vondt eller klødd. Tror ikke øretatoveringa til katta plagde henne heller (hun var bedøvd når hun fikk den, ja).

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes dette er helt idiotisk, og hadde det skjedd her i Norge hadde jeg nok reagert sterkere. Men nå er det jo faktisk sånn at folk kuperer ører og haler på hunder, fjerner klørne til katter så de ikke skal ødelegge møblene, og jeg så til og med et program hvor de ga kastrerte hannhunder nytt "fyll" i pungen fordi eierne slet med å godta kastreringen. I et land hvor alt dette er lovlig, og uten at noen roper over seg av den grunn, så skjønner jeg ikke helt hvorfor folk reagerer så sterkt på dette.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...