Jump to content
Hundesonen.no

Hei Igjen!


SuperDachs
 Share

Recommended Posts

Heisann! Har tidligere vært bruker her, men det begynner å bli ganske lenge siden og jeg var ikke noe særlig aktiv, i tillegg har jeg fått ny hund etter som den forrige dessverre ble skadet og det beste var å la han få slippe.
Ønsket å starte med blanke ark og kom meg ikke inn på den gamle profilen så lagde heller en ny.

Såå Mitt navn er Maria, jeg er 18år og jeg har en liten strihåret dverg/kanin dachs ved navn Deica.
Jeg har vært hundeeier siden 31 oktober 2010 da fikk jeg min første dachs, Brigg, Deicas onkel.
Jeg har hatt stor interesse for hunder og alle andre dyr egentlig helt siden jeg var bitteliten, min største drøm var en egen hund, men svaret fra mamma og min stefar var alltid NEI, jeg måtte nøye meg med mormors og naboers hunder. Det gikk helt fint det, jeg har fartet rundt med besteforeldrene mine så lenge jeg kan huske på hundeutstillinger, sporkurs og agilitykonkurranser. Jeg har vært på utstillinger i hele landet alt mellom Bodø og Kristiansand!
Jeg har gått VG1 naturbruk på Stend vgs med hund som valgfag og VG2 smådyr her også med hund som valgfag, det har vært en opplevelse for livet jeg har lært såå masse anbefales virkelig viss det er folk her inne som skal begynne på vgs! Nå går jeg vg3 påbygg, det er ikke like kjekt akkurat, jaja.

Vovven min Deica er ca 1,5 år og som tidligere nevnt en strihåret dvergdachs, mor er dverg og far er kanin, sist vi målte var hun akkurat på grensen til å være kanin.
Deica er en fantastisk god venn, hun er utrolig enkel å ha med å gjøre. Deica har to funksjoner og det er av og på. Enten så sover hun, eller så er det full fres, om det så er ute i skogen med en hjorteskank i munnen eller i stua med en pipeleke, sjeldent noe i mellom.
Da vår forrige dachs ble avlivet skulle jeg absolutt ikke ha noen dachs igjen, nope, men kriteriet min stefar hadde for at jeg skulle få ny hund var at det skulle være en dachs, dessuten var oppdretter så grei da vi måtte avlive han forrige at hun ga oss en valp fra et valgfritt kull.
Jeg kunne ikke byttet henne mot noen annen hund i hele verden, kulere dachse vovve har jeg aldri møtt. hun lærer utrolig fort! Da jeg gikk på vg2 hadde jeg henne med meg på skolen en gang i uken fra desember til juli på den tiden lærte hun seg nesten alle øvelsene i klasse 1 lydighet.
Denne jula begynte vi sportrening(kom litt sent igang) nå skal vi snart på vår første prøve. Hun slutter ikke å imponere og er alltid der for å muntre meg opp om jeg har hatt en dårlig dag.

Slenger med noen bilder av lille vovven min.

9tkh91.jpg
13 uker

2ntclkl.jpg
Om sommeren, og ellers også egentlig liker Deicusen å bade i elven

11bs0g3.jpg
ca 8 mnd

33u5yis.jpg
1 år, sammen med mormors vovver, Hygenhunden Nala og standard dachsene Mocca og Ludvig

2qx88hu.jpg
Tatt i dag, begynte så smått å øve inn sitte bamse på mandag :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...