Gå til innhold
Hundesonen.no

Macho - En drøm i oppfyllelse!


BareLinn
 Share

Recommended Posts

Gratulerer med ny hund! Jeg kjente farfaren hans godt og vet godt hvem morfaren er. Han er jo et eksempel på de som ønsker å kombinere bruks med showlinjer. Jeg håper du har tenkt til å HD røntge han, for det er mye HD på enkelte av linjene hans.

Åå, ja men det er jo veldig greit å vite. Skal til helkontroll tenkte jeg,men vil lære han litt bedre å kjenne før jeg drar han med meg til vetrinæren. Men røntge var planen,uansett.

Han har ganske ok stamtavle,med kun en registrert B, resten er A!

Men nå er det jo linjer lenger bakover enn hva som står i stamtavlen,så jeg takker for tipset :)

Utstilling er jeg ikke så veldig interessert i, men skal prøve oss med litt lydighet etterhvert,når jeg finner noe som "tenner" han ;)

 

Joda du reiser deg jo! :sleep: Asti sier det er en helt legitim grunn til å sprette opp og glede seg til noe, hver gang ...

Gratulerer så masse med schæfer'n, håper han er alt du ønsker deg og litt til :D

Hehe, ja han tror det skjer noe med engang her,men har veldig fin avknapp inne, heldigvis :P

Tusen takk for gratulasjon,og det håper jeg og :D Har spionert på dine schæfere, sånn i bakgrunnen her inne,og endelig har jeg min egen ;) Hehe.

Opplever allerede at han vokter en del. Han passer på eiendommen ute,og sier ifra når folk går på andre siden av gaten, i tillegg så kommer han stadig for å se etter meg når vi er på tur og hundene løper løse. Han virker å ville passe litt på flokken "sin", så ingen av oss forsvinner :)

Ute på tur plager det meg ikke forsåvidt, for igrunn greit at han ikke stikker av,og han er først med å komme når jeg roper, og resten av gjengen følger jo etter han så hehe :P

Voktingen håper jeg avtar litt når han blir vant til lydene rundt her.. Er ikke barebare å komme fra å ha bodd i skogen,til et hus midt imellom to hovedveier :P

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Åå, ja men det er jo veldig greit å vite. Skal til helkontroll tenkte jeg,men vil lære han litt bedre å kjenne før jeg drar han med meg til vetrinæren. Men røntge var planen,uansett.

Han har ganske ok stamtavle,med kun en registrert B, resten er A!

Men nå er det jo linjer lenger bakover enn hva som står i stamtavlen,så jeg takker for tipset :)

Det er ikke de lenger bak som er saken, men hans foreldre og besteforeldre har en del søsken og avkom med HD, selv om de selv er frirøntget.

Altså hans far har ett kull med en annen tispe der er det fire avkom hvorav to er røntget, begge disse med sterk HD. I Macho sitt kull så er det en som er røntget av fire, med en svak HD. Mor har kun de fire avkom. Mormor har 30 avkom hvor kun 10 er røntget og av disse så har 5 HD, to strek, to middels og en svak. Hun selv kommer fra et kull på 8 valper, hvorav fire er røntget og to med middels hd.

Dette er ikke for å henge ut noen, men bare vise viktigheten av å se på litt mer enn bare det som står på stamtavla. Jeg er helt sikker på at du har fått en superfin schäfergutt som jeg håper du får glede av i mange år fremover!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempefin!

 

Ikke for å være frekk, men er han litt tykk? :ahappy:  Eller bare kraftig? :)

Hehe, han har nok vært i litt lite aktivitet hos forrige eier, og når jeg spurte hvor mye han fóret pr dag,sa han at han fylte skåla så han har visst spist når han har hatt lyst ;)

Men samtidig er han veldig stor da. Kraftig.

Han er ca 70cm og 40kg +/- :)

Så joda, går helt fint at du spør ;) Jobber med saken :D

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Vi hadde et bitt... helt uventet,og utav det blå, bet han en mann, vi møtte på tur.. Såg ikke mannen,da han kom rett på oss i mørket.. men Macho så han,og hoppet rett i han..

Ble ingen skade,annet enn opprevet jakke..men d var nok for vår del..

Det var tøft å ta turen til vetrinæren

..Det gikk 4mnd fra jeg avlivet hjertevennen min..til jeg måtte inn igjen å gjøre det samme, med en hund jeg hadde drømt om i mange år.. En hund jeg allerede hadde blitt glad i... :icon_cry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Odin var også dement mot slutten, og det var tøft. Han hadde ikke samme uroen, han var bare forvirret, og ville være inntil oss hele tiden (nok en kombinasjon av døvhet/blindhet også). Vi fikk Eldepryl hos Renate Nydal, det hjalp litt en stund på uroen, men ikke store forandringer. Kan være verdt forsøket.
    • Du kan ta pulsen ved å kjenne på blodåren som går ned på innsiden av låret.
    • Frøkna her begynner å bli dement, og det er utrolig vanskelig å forholde seg til. Så snart det er "dødtid" hjemme begynner hun enten å vandre frem og tilbake, eller å gå i ring. Hvis jeg avbryter henne og tar henne med ut på tur eller trening "våkner" hun og er seg selv igjen, men hun må altså ha mental input hele tiden for å ikke gå inn i disse tvangshandlingene. Jeg antar at det i stor grad skyldes kjedsomhet og uro, men ettersom hun har en ødelagt skulder er det ikke mulig å gå lange turer med henne heller. Lite fysisk aktivitet bidrar helt sikkert til problemet. Hun går på Karsivan, men synes ikke det hjelper så veldig. Det er ikke noe særlig til livskvalitet sånn som hun har det nå, men jeg kan jo ikke underholde henne konstant. Er det noen som har hatt dement hund som har noen tips til hva jeg kan gjøre for henne? Andre typer medisiner som hjelper?
    • Jeg vet ikke hvordan det skilles mellom de ulike dachsrasene, men avlsrådet i raseklubben vil kunne hjelpe deg med dette. Jeg ser ingen grunn til at det skulle bli komplikasjoner hvis begge er friske, men det er mange andre hensyn å ta før man velger å avle, så ta kontakt med avlsrådet og be om hjelp der.
    • Hei, Av ren nyskjerrighet kan man blande en tispe kanindachs med en hann dvergdachs dersom begge er friske og har ingen skjulte sykdommer?    Vil det oppstå komplikasjoner eller hvordan er det? Si hun blir max 5 kg og han blir max 7,5 kg
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...