Gå til innhold
Hundesonen.no

Lavine- hvordan begynne å trene?


AussieAllTheWay
 Share

Recommended Posts

Er det noen her som har erfaring med Lavinehund trening?

Jeg har trent litt før, for noen år siden, men glemsk som jeg er husker jeg ikke hvordan vi begynte.

Har nå en valp på 10 mnd som jeg har lyst til å begynne å trene med. Noe må man bruke de enorme mengdene snø til ;)

Nærmeste "lag" er 2 timers kjøring unna, og vi er flere som har lyst til å prøve, men må si all den kjøringen ikke frister slik i starten.

Jeg tenker som så at vi først begynner å gjemme fig rett under snøen, med påvirkning, så dypere og dypere så hunden må grave mer og mer, så kommer søket til slutt når interessen for figuranten i graven er stor.

Er jeg på rett vei? Noe annet som er viktig å tenke på?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den eneste instruktøren i det laget er vel rimelig gammel og ikke så aktiv lenger. Og det laget som jeg føler tilhørighet til (der jeg kjenner noen) har egentlig ikke vår kommune som område...

Ikke tror jeg vi er mange nok til å få istand ett kurs heller..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg vil tro at det vil være som med alle andre hundesporter. 100 måter å gjøre ting på, så hva som er rett kan da diskuteres.

Vi skal bare ha dette som en aktivisering til snøen forsvinner.

Hvis ingen har tips, så skal vi nok klare å grave oss ned i tide uansett :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første jeg hadde begynnt med hadde vært helt simpelt:

Få hunden til å føle seg trygg på å gå inn i en trang hule og leke/få godbiter der liggende omtrent oppå figurant.

Steg to (og kan bruke samme hul) lær hunden å "bryte" seg inn. Første gangene dritt enkelt også lager du inngangen vanskeligere og vanskeligere så den må bruke tid på å grave/presse seg inn (blir rett og slett en markeringstrening, det kan også ta flere minutter før man får fram figuranten og hunden er da ofte "aktiv" i arbeidet)

Så finner du ett område du kan lage flere huler og kan gjøre dette gang på gang og den må faktisk søke opp hvilken huler som er bare er stengt og hvilken det evt ligger en person i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Leke med figurant

2. Leke med figurant inni hule

3. Legge på litt og litt snø sånn at hunden må grave seg inn

4. Øke vanskelighetsgraden gjennom søk, snymengde, dybde og liggetid

Det viktigste er å få en god graveatferd siden det er "meldingen".

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Vært på lavine trening ei helg nå og det var kjempe morsomt. Det første som skjedde var at figuranten lekte med hunden min også forsvant fig. i en snøhule. Hunden min etter og i lek. Hunden min hadde ikke noe sperre. Der etter begynte vi å legge på litt snø og gravingen hennes startet tvert. Siste gang kom vi opp på scoter hadde gjemt noen fig. I 3 forskjellige snø huler opp i forskjellige snø skavler. Hunden min tok seg en runde på en åpen slette også fikk nesen hennes ferten av fig. Hun fant en hule om gangen og begyn. Gravingen.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Har dere noen forslag på hunderaser?
    • Så da kan jeg velge hvilken gjeter som jeg ønsker da? Tenkte på gjeterhunder som har minst mulig bruks. Men selvfølgelig litt.
    • Anekdotisk er nettopp det. Jeg fraråder sterkt å velge en rase i håp om å få et individ som er utypisk for rasen. Lyd er noe som påvirkes av hva rasen er avlet for og egnet til. Det finnes alltid unntak, og en god pedagog og hundetrener kan kanskje greie å minske og delvis kontrollere egenskapene i større grad, men det er ikke noe å ta utgangspunkt i med mindre man virkelig ønsker en spesifikk rase. @maskot schnauzere generelt er raser med mye lyd, og riesen er ingen unntak. De små spanielene også kan ha MYE lyd, de er jo selskapshunder som også er holdt for å varsle eierene om trusler.
    • Anektdotisk erfaring sier at individ er av større betydning enn rase, fordi så mange faktorer spiller inn. Miljø vel så viktig som genetikk. Jeg har hatt to typiske gneldreraser, hvis første egenskap folk forbinder med dem er bjeffing, og ingen av de to lagde lyd. Så har jeg hatt en nusselig liten cavalier som var den verste gneldrebikkja ever. Den jeg har nå skulle liksom med letthet kunne trenes til å halse bare til spesifikke oppgaver og ellers tie. Treningen går fremover, men noen lydighet- og bruks-stjerne blir han antagelig aldri med meg i andre enden av båndet, mest pga lyden, som jeg overhodet ikke har kontroll over av-og-på-knappen på.  Har vokst opp med mange mynder i omgangskrets: afghansk, borzoi, irsk ulvehund, skotsk hjortehund og saluki. Disse går vel alle under ekstra store, men de var ekstra ålrighte også. Veldig lettvinte og greie hunder om en bare vil ha en for selskap, tur og kos, men noe upraktisk størrelse på dem alle. Golden og schæfer individer jeg vokste opp med var henholdsvis gjennomsnittlig bjeffete va nær taus,  men jeg har hørt skrekkeksempler av masete gneldreschæfer uten sidestykke også. Life is like a box of chocolates?       
    • Mange. Hva definerer du som "ekstra store"? Generelt sett er det spisshunder og vokterhunder som har litt lyd. Vokterhunder bjeffer sjelden mye, men de kan si fra når det er noen på døra/tomten/veien etc. Puddel og noen gjeterhunder kan også ha noe lyd, særlig i arbeid. Retrievere, fuglehunder, mynder, de store spanielene for eksempel.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...