Jump to content
Hundesonen.no

Lavine- hvordan begynne å trene?


AussieAllTheWay
 Share

Recommended Posts

Er det noen her som har erfaring med Lavinehund trening?

Jeg har trent litt før, for noen år siden, men glemsk som jeg er husker jeg ikke hvordan vi begynte.

Har nå en valp på 10 mnd som jeg har lyst til å begynne å trene med. Noe må man bruke de enorme mengdene snø til ;)

Nærmeste "lag" er 2 timers kjøring unna, og vi er flere som har lyst til å prøve, men må si all den kjøringen ikke frister slik i starten.

Jeg tenker som så at vi først begynner å gjemme fig rett under snøen, med påvirkning, så dypere og dypere så hunden må grave mer og mer, så kommer søket til slutt når interessen for figuranten i graven er stor.

Er jeg på rett vei? Noe annet som er viktig å tenke på?

Link to comment
Share on other sites

Den eneste instruktøren i det laget er vel rimelig gammel og ikke så aktiv lenger. Og det laget som jeg føler tilhørighet til (der jeg kjenner noen) har egentlig ikke vår kommune som område...

Ikke tror jeg vi er mange nok til å få istand ett kurs heller..

Link to comment
Share on other sites

jeg vil tro at det vil være som med alle andre hundesporter. 100 måter å gjøre ting på, så hva som er rett kan da diskuteres.

Vi skal bare ha dette som en aktivisering til snøen forsvinner.

Hvis ingen har tips, så skal vi nok klare å grave oss ned i tide uansett :D

Link to comment
Share on other sites

Første jeg hadde begynnt med hadde vært helt simpelt:

Få hunden til å føle seg trygg på å gå inn i en trang hule og leke/få godbiter der liggende omtrent oppå figurant.

Steg to (og kan bruke samme hul) lær hunden å "bryte" seg inn. Første gangene dritt enkelt også lager du inngangen vanskeligere og vanskeligere så den må bruke tid på å grave/presse seg inn (blir rett og slett en markeringstrening, det kan også ta flere minutter før man får fram figuranten og hunden er da ofte "aktiv" i arbeidet)

Så finner du ett område du kan lage flere huler og kan gjøre dette gang på gang og den må faktisk søke opp hvilken huler som er bare er stengt og hvilken det evt ligger en person i.

Link to comment
Share on other sites

1. Leke med figurant

2. Leke med figurant inni hule

3. Legge på litt og litt snø sånn at hunden må grave seg inn

4. Øke vanskelighetsgraden gjennom søk, snymengde, dybde og liggetid

Det viktigste er å få en god graveatferd siden det er "meldingen".

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vært på lavine trening ei helg nå og det var kjempe morsomt. Det første som skjedde var at figuranten lekte med hunden min også forsvant fig. i en snøhule. Hunden min etter og i lek. Hunden min hadde ikke noe sperre. Der etter begynte vi å legge på litt snø og gravingen hennes startet tvert. Siste gang kom vi opp på scoter hadde gjemt noen fig. I 3 forskjellige snø huler opp i forskjellige snø skavler. Hunden min tok seg en runde på en åpen slette også fikk nesen hennes ferten av fig. Hun fant en hule om gangen og begyn. Gravingen.

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Du og du så flott han er😍😍
  • Tusen takk! Dette var veldig oppklarende!😊😊
  • Det finnes en sensitiv-utgave av Hill's i/d, kanskje hunden din tåler den? Litt avhengig av hva hun er allergisk mot.
  • Prøver å ignorere det faktumet at det kommer en pubertet... Ikke bare én, men to, faktisk. Tjohei! I mens koser jeg med med Ild (7mnd) som har begynt treningen sin som gjeterhund, hun har tent til og viser at hun er litt unghund allerede. Også denne lille spiren da, Pod (3mnd), det skal bli spennende å se om det blir noe av han også. Link til video
  • De fleste gjeterhunder har en lavsesong mellom innsett på høsten og lamming/beiteslipp på våren, det er helt normalt. Så det ser jeg ingen utfordring med, om man har andre aktiviteter hunden kan bedrive i tillegg Bare vær klar over at det å trene en gjeterhund tar mye tid og innsats, især om man ikke har gjort det før. Man må også forvente at det for din søster ikke bare er å overta hunden, også hun må trene og bli kjent med den. Det sagt, så må det da være en midt-i-blinken løsning, om hun ikke kan ha hund selv og dere likevel vurderer rasen. Som tips er å ta kontakt med lokale gjeterhundlag for bistand, og for all del kjøp valp etter foreldre hvor BEGGE er godkjente gjeterhunder, ikke bare annonsert som 'den gjeter'. Mine har lavsesong på vinteren, selv om vi prøver å ha tilgjengelig trening, så er det lite arbeid for dem og ikke alltid vær og føre spiller på lag. Vi driver da med litt annen trening sporadisk, og passer på å holde kroppene deres fysisk i gang med trekk og tur. Vi gleder oss alltid til våren! I høysesong både jobber og konkurrerer dem aktivt, da har vi lite tid og overskudd (for min del) til annen trening. Det sagt, så er en velbalansert border collie fullt i stand til lengre perioder med ro og lite aktivitet, man burde bare ikke ha det som utgangspunkt når man går til anskaffelse av rasen. Veit ikke om det var svar på spørsmålene dere skulle ha, men!
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...